Przegląd
- Co nowego w tym klubie
-
Firmy budowlande na śląsku
użytkownicy odpowiedział użytkownicy → na topic → GRUPA ŚLĄSK GÓRNY I OKOLICE GRUPA ŚLĄSK GÓRNY I OKOLICE Topics
UWAGA - na działalność arkadiusza forysiuka: arkadiusz forysiuk, jastrzębie, górny śląsk, firma budowlana, inwestycjna, projektowa, też: sprzedaż nieruchomości i też: doradztwo biznesowe, wcześniej: urzędnik, forysiuk ogłasza się KŁAMIĄC, że jego główną działalnością jest właśnie ARCHITEKTURA, forysiuk NIE jest ARCHITEKTEM – forysiuk to zwykły budowlaniec – nie może wykonać projektu domu od podstaw, nie ma do tego prawa, forysiuk NIE prowadzi pracowni ARCHITEKTONICZNEJ, swoją foremkę zarejestrował (PKD) i ogłasza się właśnie w ten sposób „główna działalność firmy to działalność w zakresie ARCHITEKTURY” zgodnie z prawem kod PKD musi być zgodny z rodzajem prowadzonej działalności gospodarczej - to co wymyślił (i zarejestrował) forysiuk jest niezgodne w wielu miejscach pojawiają się kłamstwa, że forysiuk budowlaniec wykonuje pracę pod którą podszywa się, razem z forysiukiem takie działania dokonują w jego firemce: oliwa sporyś po zaocznym budownictwie, bożena poloczek budowlaniec, jarosław szczuka budowlaniec, łukasz cebula budowlaniec, natalia stypa budowlaniec - w różnej konfiguracji, w różnym czasie, itd. forysiuk rozprowadza fałszywe ogłoszenia na temat swojej firemki podszywając się pod prace architektoniczne, jako budowlaniec forysiuk i reszta są tacy: "http://www.zumi.pl/2589327,Biuro_Projektowo_Budowlano_Inwestycyjne_Arkadiusz_Forysiuk,Jastrzebie-Zdroj,opinie.html : ~klient : odradzam, jako kierownik brak jakiegokolwiek zainteresowania budowa liczy się kas, kasa i jeszcze raz kasa, robił mi projekt i bardzo dużo rzeczy brakowało - głównie konstrukcja, nie polecam 13 sty 17 13:01 | ocena: 100% ~Paweł : Bo Pan Forysiuk nie jest architektem. Jest po budownictwie. Studiowałem z nim na Polibudzie Gliwickiej .Nie ma prawa projektować a jedynie dokonywać poprawek do gotowych projektów. 1 cze 16 09:43 | ocena: 100% ~~kolejna klientka : Czytając wcześniejszą opinię czułam się tak, jakby dotyczyła naszej sytuacji.Mogłabym napisać to samo słowo w słowo...Dla nas budowa naszego domu to inwestycja całego życia,zaufaliśmy panu Forysiukowi całkowicie.Niestety,to był błąd.Szczerze odradzam korzystanie z jego usług. 21 lut 16 21:46 | ocena: 100% ~klientka biura : Wszystkich tych którzy zastanawiają się nad budową i architektem szczerze odradzam p. Forysiuka.. Jeśli chcesz „skroić” dom do swoich potrzeb, dopasować do siebie i rodziny to nie masz na co liczyć. P. Architekt lubi klientów którzy przynoszą wzór domu z Internetu, on go narysuje na działce i na tym koniec. Nie doradzi, nie pomoże aby wybrać najlepszą opcje dla Ciebie - tylko dla siebie, aby było łatwiej, jeśli w ogóle znajdzie czas na rozmowę. Problem w tym, że on w tym domu mieszkać nie będzie tylko inwestor, ale to już nie jego problem Generalnie klient to zło konieczne, odwala swoją robotę, ważne aby kasa się zgadzała. Jak zapłacisz za projekt to już pozamiatane. Pózniej za jakiekolwiek drobne – podkreślam drobne zmiany kasuje jak za zboże. To, że jest blisko UM to też nie żadna zaleta, z informacji innych budujących wynika, że inni architekci tez załatwiają wszystkie dokument bez problemów. Jako kierownik budowy tragedia, bierze kasę i olewa temat. W ogóle nie jeździ na budowy" dodam: forysiuk nie ma prawa też poprawiać takich projektów będąc budowlańcem, itd. treść została zacytowana z powodu usuwania przez forysiuka takich informacji, z jednoczesnym dalszym korzystaniu przez niego i jego załogę budowlaną właśnie z wprowadzania innych w błąd, a nawet gorzej, takie rozprowadzanie kłamstw na innych portalach robi też bożena poloczek budowlaniec, która też twierdzi że specjalizuje się w dziedzinie architektury, brednie o działalności forysiuka w zakresie architektury są też rozprowadzane przez innych, w tym też przez ciężki półświatek marketerski, w czymś takim jest pruszczyński i jego portalik 'tujastrzebie', załoga budowlane też korzysta z tego bezpośrednio, jacyś (ważne: mający bezpośredni związek z ciężką patologią marketerską) wypisują np. o doświadczeniu zawodowym oliwy sporyś, która w rzeczywistości robiła swoje zaoczne budownictwo tylko u forysiuka a potem doświadczała się tylko u niego, oliwa sporyś, w firemce forysiuka w trakcie doświadczania się na tych swoich zaocznych wykonywała działania z 'zakresu' promo-reklamy: robiła ekspozycję w tiulach tego co ma pod tiulami i inne 'akcje' - są DOWODY. u forysiuka załoga budowlane dużo wykonuje, co doświadczalnie doświadczyła doświadczając doświadczenie doświadczonego doświadczyciela forysiuka biurowa (sama wskazywała, że takie ma 'portfolio') oliwa sporyś na budowie, w ten sposób, w czasach dawnych, doświadczała się oliwa sporyś, forysiuk dostarcza doświadczenie a oliwa sporyś doświadcza się od wielu lat w tym samym szerokim zakresie wielodziedzinowym: ciężka patologia marketerska, doradztwo biznesowe (tak twierdzi forysiuk) oraz urzędnictwo itd. - od wielu lat w całości oczywiście w firemce forysiuka będącym biurem wielo-jakimś oraz na smutnym fb - fuj poziom prac tej firemki jest żałosny, forysiuk utajnia swoje 'projekty' tzn. nie publikuje ich w żaden sposób - to w sytuacji podszywania się pod pracę architektów, w normalnej sytuacji taka pracownia publikuje swoje projekty, ta praca jest publiczna i jest publicznie oceniana, za to forysiuk i jego załoga robią jakieś szemrane nie-wiadomo-co, utajniają to, z jednoczesnym dalszą brednią dokonywaną przez nich, że działają w tym zawodzie, oficjalne portforlio tej firemki, ich publikacje, to: - portfolio oliwy sporyś, opublikowane przez nią na fb: oliwa interesuje się, jak sama podała: "biurwami" (to był cytat fb-oliwy) - portfolio bożeny poloczek: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=164768420933341&set=piaarp.100022005532695&type=3&theater obrzydlistwo budowlaniec forysiuk - od lat kłamie publicznie, że prowadzi pracownię architektoniczną - UDOWDNIA, ŻE NIE MA POJĘCIA O CZYM KŁAMIE i POD CO PRÓBUJE PODSZYWAĆ SIĘ, forysiuk był wcześniej urzędnikiem - takim jest budowlańcem, w swojej twórczości twierdzi nawet, że wykonuje jeszcze inne zawody - 'prowadzi' dużo różnych rzeczy, np. doradztwo biznesowe, propaganda forysiuka (i też np. pruszczyńskiego z jego portalikiem 'tujastrzebie') a właściwie pospolite kłamstwo, powoduje że prywatni inwestorzy, osoby, które mają prawo nic nie wiedzieć na temat tej pracy są oszukiwani przez forysiuka, te osoby są przekonane, że forysiuk to "architekt", i publicznie tak twierdzą, nieświadomie wprowadzając w błąd i narażając innych jakimś cudem forysiuk uzyskał zlecenie na realizację hotelu 'dąbrówka' w jastrzębiu - i błędy wrąbał nawet w elewacji tego budynku -
Grupa śląsk górny i okolice
busy_beaver odpowiedział busy_beaver → na topic → GRUPA ŚLĄSK GÓRNY I OKOLICE GRUPA ŚLĄSK GÓRNY I OKOLICE Topics
Witam, szukam sprawdzonego elektryka do wykonania projektu instalacji elektrycznej. -
AKK odpowiedział busy_beaver → na topic → GRUPA ŚLĄSK GÓRNY I OKOLICE GRUPA ŚLĄSK GÓRNY I OKOLICE Topics
Witam serdecznie, Szukam kipę do budowy 4 szeregowców. Chodzi o SSO -
artros odpowiedział busy_beaver → na topic → GRUPA ŚLĄSK GÓRNY I OKOLICE GRUPA ŚLĄSK GÓRNY I OKOLICE Topics
witam, poleccie ekipe do ocieplen czeladz i okolice dzięki -
Witam, Pełno u nas tartaków ale mamy gdzieś suszarnie gdzie przechowujemy panele kancioki listwy? Wiadomo jest castorama leroy, ale tam jest słaby wybór? Szukam producenta z którym mógłbym wejść w dłuższą współprace, ktoś coś? Najelepiej okolice Rybnika / Żor / Jastrzębia ale nie jestem wybredny. Pozdrawiam, Waldemar
-
adamscool odpowiedział busy_beaver → na topic → GRUPA ŚLĄSK GÓRNY I OKOLICE GRUPA ŚLĄSK GÓRNY I OKOLICE Topics
Witam poszukuję sprawdzonego kafelkarza dom okolice Pawłowic obok Jastrzębia. -
Karwowska odpowiedział busy_beaver → na topic → GRUPA ŚLĄSK GÓRNY I OKOLICE GRUPA ŚLĄSK GÓRNY I OKOLICE Topics
Sprzedam stemple drewniane dł. ok 3m - mam ok 450szt. i deski szalunkowe różnej długości - nawet do 12m - bardzo równe, b.dobrej jakości, o grubości 3,2cm (Mysłowice) -
dawo25 odpowiedział busy_beaver → na topic → GRUPA ŚLĄSK GÓRNY I OKOLICE GRUPA ŚLĄSK GÓRNY I OKOLICE Topics
witam. sprzedam skrzynke budowlana wraz z kablem. 7m plus. uziemienie. . ( dwa gniazda plus sila, cena do ugadania. stan bardzo dobry gliwice 605299718 -
aga71 odpowiedział busy_beaver → na topic → GRUPA ŚLĄSK GÓRNY I OKOLICE GRUPA ŚLĄSK GÓRNY I OKOLICE Topics
Jeśli ktoś chciałby zabezpieczyć swój dom na etapie budowy /co polecam/, to chętnie odstąpię swój używany i w pełni sprawny alarm /istnieje możliwość montażu/. W zestawie: obudowa, akumulator, syrena, klawiatura, centrala, czujki. W bardzo dobrym stanie, wszystko działa bez zarzutu, oczywiście Cena 500 zł za komplet, do negocjacji. Chciałabym sprzedać z tego względu, iż do większych gabarytów domu potrzebuję rozbudowany system. Mail: [email protected] tel. 609 022 584 -
aga71 odpowiedział busy_beaver → na topic → GRUPA ŚLĄSK GÓRNY I OKOLICE GRUPA ŚLĄSK GÓRNY I OKOLICE Topics
Jeśli ktoś poszukuje płytek ceramicznych, podłogowych do małych pomieszczeń /kotłownia, pralnia, mały taras itp./, posiadam ok. 40 m kw różnych płytek kupionych hurtowo w palecie. Problem polega jedynie na tym, że z danej serii może być kilka różnych kolorów. Kupowałam je z myślą o dużym garażu /ok. 40 m kw /, ale byłyby ze trzy/ cztery kolory. Stąd zrezygnowałam i są na zbyciu, okolice Rudy Śląskiej Halemby. Cena 8 zł / m kw - do uzgodnienia mój mail: [email protected] tel. 609 022 584 -
geerbil odpowiedział busy_beaver → na topic → GRUPA ŚLĄSK GÓRNY I OKOLICE GRUPA ŚLĄSK GÓRNY I OKOLICE Topics
Ja korzystałem z tej ekipy http://www.wylewki-jaworek.pl/ I jestem zadowolony, a mało z której ekipy na mojej budowie mógłbym polecić. -
dawo25 odpowiedział busy_beaver → na topic → GRUPA ŚLĄSK GÓRNY I OKOLICE GRUPA ŚLĄSK GÓRNY I OKOLICE Topics
moge. .w zamian polecic dobrego kafelkarza .. . -
szukam firme do wylewek na terenie gliwic domek 138m kw z poddaszem ... kto ma kogos do polecenia? tynkow tez bym chetnie ..poprosil pozdrawiam ..dawo -
Justyna P odpowiedział busy_beaver → na topic → GRUPA ŚLĄSK GÓRNY I OKOLICE GRUPA ŚLĄSK GÓRNY I OKOLICE Topics
Witam, Nam się już udało wybudować dom, ale teraz poszukuję wykonawcy pergoli czy może ktoś polecić jakiegoś fachowca w zakresie alta, pergoli, zadaszeń. Pozdrawiam, -
Jarekvw odpowiedział busy_beaver → na topic → GRUPA ŚLĄSK GÓRNY I OKOLICE GRUPA ŚLĄSK GÓRNY I OKOLICE Topics
Witam W umówiony dzień wejścia, po nastu nieodebranych telefonach otrzymałem sms-a od ociepleniowca/ tynkarza że nie zrobią jednak tej roboty. (( Dlatego "na już" poszukuje dobrej ekipy do ocieplenia i tynku zewnętrznego (styropian grafit 20 cm+tynk Caparol). Może akurat u kogoś z Was kończą, możecie polecić i jeszcze mają teraz wolny termin... Gdyby taki cud się zdarzył- proszę o info Dom koło Pszczyny, ok 220 m2 Pozdrawiam Jarek -
aogon odpowiedział busy_beaver → na topic → GRUPA ŚLĄSK GÓRNY I OKOLICE GRUPA ŚLĄSK GÓRNY I OKOLICE Topics
Wszystkim z okolic Gliwic ze spokojnym sumieniem mogę polecić firmę MEGABUD. Kończę właśnie z nimi SSO i jestem bardzo zadowolony. Mam nadzieję, że nadal uda mi się współpracować z tak profesjonalnymi firmami. Teraz pytanko - poszukuję formy do instalacji wod-kan i CO (wewn i zewn). Trafiłem z jednego polecenia na firmę "Instal profi" z Toszka/Wilkowyczek (Andrzej Surażyński) - czy ktoś już z nimi współpracował? Po pierwszych mailach i telefonach wygląda, że ma to sens. W przeciwieństwie do innych zapytanych firm zwortka z konretnymi pytaniami o niejasności, zero wyceniania na ślepo. Pozdr.,! -
bochyn odpowiedział busy_beaver → na topic → GRUPA ŚLĄSK GÓRNY I OKOLICE GRUPA ŚLĄSK GÓRNY I OKOLICE Topics
Witam, poszukuje sprawdzonego kafelkarza do wylozenia gresem tarasu i schodow do ogrodu oraz ekipy do kostki betonowej/granitowej. miejsce wykonania Zabrze z gory dziekuje za pomoc [email protected] pozdrawiam -
aogon odpowiedział busy_beaver → na topic → GRUPA ŚLĄSK GÓRNY I OKOLICE GRUPA ŚLĄSK GÓRNY I OKOLICE Topics
Czołem! Właśnie w miniony czwartek rozpoczęła się moja przygoda z budową. Ekipa do SSO jest, okna zamówione. Poszukuję obecnie dobrej ekipy w okolicach Gliwic do instalacji wod-kan i CO (gaz). Na razie po odwiedzinach na targach budowlanych wysłałem zapytanie ofertowe do: - instalmex z Rybnika (o nich jest sporo na forum) - ziterm z okolic Skoczowa/Ustronia (odezwali się sami jako pierwsi, ciekawostka - dają centralny odkurzacz gratis, 4 punkty, materiały + montaż) - eko instal z Zabrza (czekam na wycenę) - komfort system z Kędzierzyna-Koźle (czekam na wycenę). Czy któraś/ktoś z Was miał/a do czynienia z którąś z powyższych firm lub może polecić kogoś jeszcze? Z góry dzięki za pomoc -
BooM80 odpowiedział busy_beaver → na topic → GRUPA ŚLĄSK GÓRNY I OKOLICE GRUPA ŚLĄSK GÓRNY I OKOLICE Topics
Po montażu okien zostały mi 3 puszki gruntu Illbruck Primer ME901 (każda o poj. 1 l). Dwie puszki są oryginalnie zamknięte, w trzeciej zostało ponad 3/4 zawartości. Illbruck Primer jest to specjalna masa gruntująca stosowana przy montażu warstwowym okien (zwanym również "ciepłym" montażem). Zwiększa ona przyczepność powierzchni, na których będą przyklejane taśmy butylowe lub bitumiczne. Więcej info o produkcie tutaj: http://www.illbruck.com/pl_PL/produkty/znajdz-produkt/product/me901-primer-butyl-bitum/ . Cena za wszystkie trzy puszki 75 zł. Preferowany odbiór osobisty w Katowicach lub okolicy, ewentualnie wysyłka kurierem. Więcej info na privie. -
Darkat odpowiedział busy_beaver → na topic → GRUPA ŚLĄSK GÓRNY I OKOLICE GRUPA ŚLĄSK GÓRNY I OKOLICE Topics
Wiem, że to monotematyczny temat. Czytam zawzięcie forum w poszukiwaniu wykonawcy SSO. Jakby ktoś miał sprawdzoną ekipę do tego etapu, to byłbym bardzo wdzięczny za odezw na priv lub tu w tym wątku. Jakby co kiedyś też się odwdzięczę i podam polecane ekipy będące na mojej budowie. -
Deysi odpowiedział busy_beaver → na topic → GRUPA ŚLĄSK GÓRNY I OKOLICE GRUPA ŚLĄSK GÓRNY I OKOLICE Topics
Witam kogo możecie polecić do wykonania tarasu drewnianego na palach. Info tutaj bądź [email protected] -
damian_i gaba odpowiedział busy_beaver → na topic → GRUPA ŚLĄSK GÓRNY I OKOLICE GRUPA ŚLĄSK GÓRNY I OKOLICE Topics
Witam, planujemy pod koniec roku zacząć budowę domu (projekt Opałek 2n2g). Czy możecie Państwo polecić dobre ekipy budowlane ze śląska do SSO lub SSZ albo deweloperskiego? Sami nie wiemy czy wybrać jedną ekipę do wszystkiego czy kilka...Mamy też prośbe o kontakt do dobrego kierownika budowy, geodety i projektanta wnętrz. Czy ktoś z Państwa budował z firma New-House? Macie jakieś opinie o tej firmie? będziemy wdzięczni za wszelakie informacje pozdrawiamy -
damian_i gaba odpowiedział busy_beaver → na topic → GRUPA ŚLĄSK GÓRNY I OKOLICE GRUPA ŚLĄSK GÓRNY I OKOLICE Topics
Witam, planujemy pod koniec roku zacząć budowę domu (projekt Opałek 2n2g). Czy możecie Państwo polecić dobre ekipy budowlane ze śląska do SSO lub SSZ albo deweloperskiego? Sami nie wiemy czy wybrać jedną ekipę do wszystkiego czy kilka...Mamy też prośbe o kontakt do dobrego kierownika budowy, geodety i projektanta wnętrz. Czy ktoś z Państwa budował z firma New-House? Macie jakieś opinie o tej firmie? będziemy wdzięczni za wszelakie informacje pozdrawiamy