Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. Honorata

Dzieciaki

A my nie czekamy na wybudowanie domu, tylko już teraz pracujemy nad powiększeniem rodziny do stanu na początku 2+1, finalnie chciałabym żeby było nas 5 , ale to się okaże Zmiescimy sie na razie na naszych 40 m, gdzie wiele lat temu przyszlam na swiat w towarzystwie rodzicow, babci, siostry i 2 psów, tak się wtedy mieszkało! A jak juz dziecko będzie, to i większa motywacja do ukończenia domu!
  3. Aga J.G

Dzieciaki

Ja mam 2 córki ( 9 i 4 l ) i mieszczę się w opcji 2-3 bo po wybudowania mam zamiar postarać się o jeszcze jedno. Pozdrawiam wszystkich.
  4. AgnesK

Dzieciaki

Brak mi opcji : mam 1 a drugie będzie jak skończę budowę.... (jeszcze tylko trzeba do tego pomysłu przekonać męża) A to 1 co już mam to Natalia, 1.11 skończy 3 lata.
  5. magmi

Dzieciaki

Oj to czekanie, to może człowieka wykończyć, to fakt . Czytaj forum pilnie, Alis, bo jak się w końcu doczekasz, to tak szybko do nas znowu nie trafisz... Trzymam kciuki!
  6. Alis

Dzieciaki

Witajcie! Mam dwie urocze córeczki ( 7 i 2 latka) i trzecie 5 dni po terminie . Siedzę przeglądam forum i czekam ......- ma być chłopak.
  7. ewa

Dzieciaki

Ged obawiam się, że Fabian podaruje sobie raczkowanie - po co raczkować, skoro można od razu biegać Do tego cały czas gada. Jestem ciekawa co z tego wyniknie. Na razie wygląda na to, ze najbardziej przechlapane będą miały zwierzaki. Niektóre już usuwają się z jego pola widzenia a inne cierpliwie znoszą tarmoszenie. Jedynie "przybląkana" głupiutka jeszcze Bella próbuje go podlizywać - co jej się zresztą ku radości Fabiana czasami udaje
  8. pyzia

Dzieciaki

Robimy, robimy - jeśli coś możesz doradzić jak "robić lepiej" to będę zobowiązana pozdrawiamy
  9. ged

Dzieciaki

Cześć Ewa. Fajnie że się pojawiasz. Nasza Ewa (10 mies.) dzisiaj zaczęła robić po 3-4 samodzielne kroczki Raczkuje szybciej niż F1. Za kilka dni koniec raczkowania - wreszcie.
  10. Ella

Dzieciaki

Odpowiedź nr 2! (może niebawem?)
  11. ewa

Dzieciaki

A u nas bobas rósł razem z domem. Teraz ma całe siedem miesięcy i zaczynamy bardzo poważnie zabierać się za zabezpieczanie domu przed raczkującym bomblem. Dom mamy duży więc trzeba go zasiedlić. Drugi bobas jak tylko się da a na razie przyszedł sobie (dosłownie) do nas 3 mies. szczeniak - także mamy dwójkę. A tak wogóle to zawsze chciałam mieć bliźniaki a Bastian powiedział mi ostatnio, że chce mieć trójkę - to chyba tylko jak uda się z tymi bliźniakami
  12. magmi

Dzieciaki

Pyzia, rozumiem że coś robicie w tym kierunku?
  13. pyzia

Dzieciaki

Hej! A u nas dzieci jeszcze brak . Są w planach (dwa bobasy) i na poddaszu budowanego domu będą w przyszłości ich pokoje. Mam nadzieję, że teoria o powiększaniu rodziny dopiero po przeprowadzce u nas się nie sprawdzi! My nie chcemy tak długo czekać , my chcemy już !
  14. Adamus

Dzieciaki

W naszym przypadku jest 1 i 2/3 , synek ma 4 latka a druga pociecha ... -3 m-ce do narodzin , w październiku bedzie nas juz czworo !
  15. tdxls

Dzieciaki

Przepraszam może za ostro powiedziałem, ale układ ankiety wg mnie ogranicza mocno wybór odpowiedzi. Bo określenie: jedno i wystarczy jest mało szczęśliwe (wiele rodzin ma jedno i to na pewno im nie wystarczy). To tyle a propos czepiania się. A poza tym życzę samej radości z dzieci i jak najmniej trosk. Pozdrawiam Leszek
  16. Ja mam 2 córki: 15 i 4 lata i narazie wystarczy. Mąż ostatnio jednak zaczął coś mówić o domu, drzewie i synu, więc nie wiem, jak to się skończy. Nigdy nie należy mówić "nigdy". Ivette
  17. magmi

Dzieciaki

Tdxls: Jestem w szoku. JA preferuję rodziny z jednym dzieckiem albo bezdzietne? Przeczytaj uwaznie cały wątek proszę...
  18. kasiek

Dzieciaki

Nie wiem na ile mamy nietypowo: każde z nas ma dwójkę i jedno w drodze. Czyli czasami mamy pięcioro, czasami troje, a są dni kiedy tylko to w brzuchu, bo starsze u drugiego rodzica. Tak się niestety ułożyło, ale nigdy nie chciałam mieć mniej niż troje. Jesteśmy jeszcze przed ukończeniem budowy i przeprowadzką, w innych wątkach pojawiło się twierdzenie, że po zamieszkaniu pojawia się kolejne...
  19. tdxls

Dzieciaki

Ankieta jest mocno tendencyjna. Co to znaczy jedno i wystarczy, a jak ktoś ma jedno i chce mieć dwójkę to jaką opcję ma wybrać. Podobnie mozna było rozdzielić opcję 2 i 3 zamiast łączenia. Magmi podświadomie preferuje rodzinę bezdzietną lub z jedną pociechą. A szkoda. Ja mam dwójkę. Chociaż przy zakładaniu rodziny marzyliśmy o trójce. Co bedzie zobaczymy.
  20. nnatasza

Dzieciaki

W naszym domu są przewidziane dwie sypialnie dla dzieci - jeszcze ich nie mamy, ale właśnie jesteśmy w trakcie ich "robienia" . Trzymajcie kciuki. W zasadzie skłamałam, to kudłate na zdjęciu to przecież moja mała córeczka.
  21. Ciechanka

Dzieciaki

Wracając do wcześniejszej wypowiedzi. Mam jednego synka 2 latka i w planach (bliskich) drugie - więc oddałam głos 2-3. Mam nadzieję, że nie zapeszę.
  22. stander

Dzieciaki

Mam synka... i chociaż słodziutki, to jeden wystarczy.
  23. gaga2

Dzieciaki

Ja mam dwójkę - synka i córkę. Więcej nie będzie, bo tak się życie potoczyło. Czasami żałuję (zawsze chciałam mieć trójkę), ale jak wieczorem dzieciaki broją bez miary, a my opadamy z sił - to sobie myślę - że może i dobrze się stało... Pozdrawiam szczęśliwych rodziców. gaga2
  24. alex

Dzieciaki

mbz dzieki! Chyba jestes jedyny ktory ma inne zdanie niz wszyscy wokol mnie. Ale nie zraza mnie to!
  25. mbz

Dzieciaki

Alex, gratulacje! A z dziecmi, to tak trzymac
  26. alex

Dzieciaki

A o mnie mowia, ze jakas wariatka, bo chce wiecej niz dwoje (natenczas 2 corki 3latka i 10mies.)...a konkretnie to kolo piatki!!!! Miedzy innymi dlatego postanowilismy zbudowac dom. I udalo sie w piatek przeprowadzka!
  27.  

• Dodaj nową pozycję...