Przegląd
- Co nowego w tym klubie
-
UWAGA! UWAGA! UWAGA! JUŻ OD 2 LAT NIEUSTANNIE OSTRZEGAM WSZYSTKICH BUDUJĄCYCH PRZED NIESOLIDNĄ I WRĘCZ GROŹNĄ FIRMĄ BUDUJĄCĄ DOMY O NAZWIE REM-BUD KAZIMIERZ ROBERT LASIK z PODKARPACIA. SĄ WRĘCZ NIEBEZPIECZNI - JEŚLI COŚ IM SIĘ NIE SPODOBA TO TAK JAK W MOIM PRZYPADKU - ZAMURUJĄ CI WENTYLACJĘ!!!! - nie muszę chyba pisać co to oznacza. Dodatkowo: niesolidni, nieuczciwi, nieterminowi i brudasy. MÓWMY IM ....... WON
-
Dlaczego sołtys ma nowy zegar z kukułką? Sołtys został zaproszony przez kumpli na imprezę tylko dla facetów. Obiecał żonie, że wróci na pewno najpóźniej o północy. Ale wiecie... piwko, kumple... czas szybko zleciał, i nasz bohater zauważył że... już 2:30! Szybko się zmył i tuż przed 3 wchodzi do domu. Chodzi po domu po cichutku, jak skunks zdając sobie sprawę, że jest pijany jak nigdy dotąd. Nagle wybiła 3 i kukułka z ich zegara zaczęła kukać. Ponieważ narobił trochę hałasu, więc był pewny, że zbudził żonę, a ta po liczbie kuknięć zaraz domyśli się o której wrócił. Ale wpadł na świetny pomysł! "Dokukał" najlepiej jak umiał 9 razy, no... będzie, że wrócił o 12 Sołtys zadowolony z siebie i ze swojego kukania, cichaczem położył się spać na kanapie w salonie. Rano budzi go żona i pyta, o której wrócił. Sołtys twardo, że o północy. Nawet się nie rozgniewała. Łał... ale był z siebie dumny, że mu się udało. Wtedy żona stwierdziła, że muszą kupić nowy zegar. Albo chociaż nową kukułkę do starego. Sołtys zdziwiony, żona wyjaśnia: - No.. w nocy kukułka zakukała 3 razy, zaklęła szpetnie, potem zakukała 4, odharknęła, zakukała 3, zachichotała, znowu kuknęła dwa razy i na koniec pierdnęła głośno na cały przedpokój. (
-
- Dlaczego w Wąchocku powiesiły się dwa konie? - Bo im Sołtys powiedział: "Wiśta!"
-
— Dlaczego sołtys postawił przed bramą latarnię? — Żeby córka miała blisko do pracy.
-
Siedzi SOŁTYS na balkonie, a tu wióry lecą mu na głowę. Patrzy, a nad nim ktoś strugał wariata.
-
Przepraszam.Fatalny błąd czytelnikom. Teraz należy się śmiać z sołtysa. Wasz sołtys
-
Zrobimy przetarg na remont kina i na spotkanie FORUM, będzie jak nowe. A, że chodzą po śniegu? Po czym mają chodzić po wodzie? Żęby się potopili? Myślę, że MURATOR powinien przybliżyć czytelniką naszą miejscowość, żeby mogli pośmiać się z prawdziwych ludzi. Wasz SOŁTYS
-
- Co "leci" w Wąchocku w kinie ? - Tynki ze ścian ! - Ćmy do projektora... - Dlaczego zimą w Wąchocku ludzie chodzą w białych kaloszach ? - Żeby nie zostawiać śladów na śniegu...
-
Nie uważam aby biała elewacja była brzydka. Właśnie Redakcja zadała pytanie "W jakich kolorach dom?". Odpowiadam w białym ściany i ciemny dach. Ale, to musi być naprawdę biały kolor z dobrej nie zmieniającej barw farby. Czy nie chciałbyś mmieszkać w BIAŁYM DOMU? W dodaku bezpiecznym? Wasz sołtys
-
- Wiecie czemu sołtys w Wąchocku pomalował sobie dom na biało? - Bo usłyszał, że po wojnie atomowej ocaleje tylko Bialy Dom.
-
Chcę wyjaśnić, że informacje o moim związku z Suką pewnego radnego są grubo przesadzone, poniewż nie obowiązuje jeszcze u nas nowa ustawa o konkubinatach. Jeżeli Sejm nas zobowiąże do takich związków Suka nawet może zostać radną.A gdy zadowoli wszystkich na tym stnowisku, wybierzemy ją na posła. Wasz Sołtys
-
Ja juz tam kiedyś byłem, ale pogryzł mnie pies sołtysa. Czy był szczepiony? Tak z suką jakiegoś radnego.
-
co do asfaltu to może i go zwijają, ale za to jest dwupasmowy!! ... bo budowali z dwoch stron drogę i się nie zeszli .... z chęcią przyjadę na spotkanko, przy okazji zaopatrzę się w gazety - słyszałam, że w Wąchocku jest zawsze świeża prasa, bo zaraz po kupieniu wkładają ją do zamrażarki,,,
-
- Dlaczego w Wąchocku sołtys orze pole w kółko? - Bo kupił sobie konia z cyrku. - Dlaczego koń sołtysa powiesił się na lejcach? - Bo sołtys dokupił 2 ha pola.
-
Z torami już sie wyjaśniło: Nasz ostatni dyżurny ruchu odszedł na emeryturę i szukamy nowego. Był jeden kandydat na dyżurnego ruchu. Zrobiliśmy mu egzamin. Było tak: - Co by pan zrobił widząc pękniętą szynę i nadjeżdżający pociąg? - Dawałbym sygnały. - Czym? - Chorągiewką - Nie ma pan chorągiewki... - To latarką. - Latarka jest zepsuta... - Rozpaliłbym ognisko przy torze. - Nie ma pan zapałek... - Więc pobiegnę naprzeciw pociągu, zdejmę but i rzucę nim w kabinę lokomotywy. - Nie ma pan butów... - Taaak? To ja p.....ę, dziękuję za taką pracę! Teraz funcję dyżyrnego ruchu w zastępstwie pełni jakiś Vakat. Natomiast nie obawiaj się Asfata. On nie przyjedzie na spotkanie, ponieważ boi się Andrzeja Gołoty. Wasz sołtys.
-
Jak się tylko z torami i asfaltem wyjaśni to dojadę.
-
Po takiej reklamie (ostatnia wypowiedź Frankai) powinno być barzo dużo chętnych na spotkanie w Wąchocku. Sołtys zapisuj według kolejności zgłoszeń. Zeby nikt nie został pokrzywdzony i pominięty.
-
A propos okrągłych domów Dlaczego sołtys kazał wyburzyć te z kątami i budować okrągłe. oraz jaki jest tego efekt? Bo jego córka dawała po kątach. Teraz - daje na okrągło.
-
Dlaczego w Wąchocku budują okrągłe domy? - Sołtysowi grozili, że mu nawalą za rogiem! Dlaczego w Wąchocku nie ma już balów przebierańców?? Bo na ostatnim córka sołtysa przebrała się za akumulator i wszyscy ją ładowali.
-
Nie chciałem dotknąć "Budowlańca" swoją wypowiedzią powyżej. Sołtys. Ale jeżeli słyszał o Wąchocku, to pewnie się nie obrazi i przyjedzie do nas na spotkanie.
-
Małe sprostowanie. To nie był pies tylko budowlaniec i nie wisiał na budzie, lecz na chałupie, którą budował. Poza tym nie wisiał na sprężynie, ale na plecaku z buzunami (zamiast szelek bezpieczeństwa). Za to buzuny nie zostały uszkodzone.
-
Panie Sołtys, czy to prawda, że pies wam się zabił o własną budę bo zamiast na łańcuchu uczepiliście go na sprężynie ?
-
Proponuję aby autor wypowiedzi - SAUNA, zrobił wystawę w Wąchocku w czasie spotkania uczestników Forum. Byłoby to przyjemne z pożytecznym. W takich warunkach moglibyśmy się bardzo dobrze poznać. Myślę, że miejsca w saunie wystarczy dla wszystkich uczestnikow. Wasz Sołtys.
-
Może jestem nieudany, ale zapraszam: Pomniki przyrody i użytki ekologiczne, stanowiska dokumentacyjne - na terenie miasta i gminy Wąchock znajduje się: 8 pomników przyrody, z czego 4 stanowią pomniki przyrody ożywionej, którymi są pojedyncze drzewa oraz grupy drzew, pozostałe stanowią pomniki przyrody nieożywionej, m.in.: skałka "Cygańska Kapa", skałka "Biały Kamień", odsłonięcie geologiczne "Rocław", 5 użytków ekologicznych, 2 stanowiska dokumentacyjne piaskowców. Szlaki turystyczne-Szlak Czarny: Starachowice - Polana Langiewicza Wasz Sołtys
-
oj, milosnicy architektury. nie ma co kpic-piekne zalozenie klasztorne.perelka. a, ze soltys troche nieudany. coz, nobody is perfect.