Przegląd
- Co nowego w tym klubie
-
To również. Jak zwykle zresztą.
-
apropo WOŚ - jaki jest ich aktualny statut procesu z ORydzkiem a własciwie telewizją Trwam?
-
A może wróćmy do tematu? Bo faktycznie kłótnie polityczne nic nie dadzą - a "polytycy" nie ważne lewi czy prawi i tak mają nas gdzieś :" Murzyn zrobił swoje Murzyn może odejść".
-
A to jest na pewno na temat i nie "o osobach" ( cytując święte słowa wareczki ). Pozdrawiam
-
Zauważyłam,że ostatnio to jest Twoja ulubiona odzywka do adwersarzy. Czy myślisz,że jak masz znaczek Sokratesa,to masz wyłączoność na prawidłowe wnioskowanie na tym forum. NIE NIE MASZ MR Sokrates.
-
widzisz Ponury było w tytule o WOŚP, a Ty o Dornie.... jak rożnicy nie rozumiesz, zostawiam Cię w twym polskim piekiełku...... a szkoda bo można było Jurkowi i tutaj napisac kilka miłych słów....
-
fajnie się nakręcasz święte słowa...
-
Widzisz Jurek nie zajmuje sie pomysłami Dorna... ani gdy co roku gra, nie zajmuje sie pomysłami jakichkolwiek ministrów, poprostu gra... przykre że tego nie pojmujesz... że Jurek nie gra dla polityków, gra po prostu dla dzieciaków... a to że wykorzystujesz jego akcje by sobie pojeździć po PIS jest żenujące..... a Ty ponury nie doczytałeś tytułu wątku który brzmi WOŚP a nie pomysłom DORNA i przestan go zaśmiecać swoimi wynurzeniami politycznymi, Dornami... czy zawsze jak jest coś pięknego, dobrego to musi sie znaleźć jakiś lewacki beton co zacznie sprowadzać to do piekiełka i wynurzać swoje przemyślenia o Dornie... nawet tu..?? nma szczęście orkiestra będzie grała dalej
-
To nie zrównuj bo tylko Ty to robisz. Zaniżasz poziom, CK. Przecież stać Cię na logiczne wnioskowanie. Jakbyście nie doczytali, to wątek jest w znacznej mierze poświęcony pieniądzom w służbie zdrowia, a właściwie ich notorycznemu brakowi. A pomysł ministra Dorna, by pracować pod lufą za mniej niż się należy był rodem z komuny i był dla lekarzy po prostu obraźliwy. Co potwierdzili sami zainteresowani żądając dymisji pomysłodawcy. Na szczęście resortem zawiaduje minister Religa i WOŚP liczy na dobrą z nim współpracę [Jurek Owsiak: ludzkość nie jest nami znudzona]
-
a gdzie sa takie inne akcje? Znacie jakieś? Opowiedzcie cos o nich
-
Nie jest głupi, jest chory. czy nawet WOŚP niektórzy musza sprowadzic do obecnej polityki, do kolejnej pyskówki... ludzie choc minimum poziomu i kultury co ma DORN do OWsiaka... Jak widać, każda okazja dobra aby wykazać się swoją zoologiczną nienawiścią do PiS-u. Dorn głupi jest i chory dlatego że WOŚP zagrała!! A może biedaczysko po prostu pecha miał, że nie załapał się na badania przesiewowe
-
Nie jest głupi, jest chory. Trzeba być chorym, by nie płacąc należytej stawki za pracę kazać pracować, a w przypadku odmowy grozić wojskiem. Chętnie poznałbym scenariusz, w jakim Dorn zrealizowałby swój pomysł Giwera w każdym gabinecie ? A może stan wojenny ? Zmobilizowac lekarzy ? Widząc takie pomysły nie dziwię się, że część pracowników służby zdrowia pilnie szkoli języki i zmyka stąd do normalności. po prostu uważam że zrównywac WOŚP do poziomu jakis obecnych gierek i wojenek politycznych jest żenujące.... a poza tym orkiestra gra 14 raz czy to rządziło KLD, UD, SLD, UW, AWS, SLD... gra i bedzie grało pewnie ijeszcze dziesiątki następnych razem.... ale wkurzające jest że przy takiej akcji niektórzy wtrącają w to polityke i nawet przy tym uprawiaja polskie piekiełko.... ludzie tu chodzi o dzieci, sprzęt medyczny... a nie o Dorna.... wiem że mnie teraz obmówicie... ale ja przepraszam, ale od pewnego momentu wątek jest niesmaczny... i wątpie by Jurek się ucieszył że rozmawiając o WOŚP jacyś polityczni fundamentaliści sprowadzają to do jakis Dornów itp... a kto to jest DORN przy WOŚP??? Monika, Xena, RRMI pięknie napisali kilka miłych słów o Jurku... ale przykre że do tej jednej z najwspanialszych akcji w Europie (a mamy ich kilka...) próbują sprowadzic do politycznego błotka....
-
chciałbyś, co ? nie da rady wyślij mu linka, jak już się wyśpi, niech się serdecznie pośmieje
-
Nie jest głupi, jest chory. Trzeba być chorym, by nie płacąc należytej stawki za pracę kazać pracować, a w przypadku odmowy grozić wojskiem. Chętnie poznałbym scenariusz, w jakim Dorn zrealizowałby swój pomysł Giwera w każdym gabinecie ? A może stan wojenny ? Zmobilizowac lekarzy ? Widząc takie pomysły nie dziwię się, że część pracowników służby zdrowia pilnie szkoli języki i zmyka stąd do normalności. czy nawet WOŚP niektórzy musza sprowadzic do obecnej polityki, do kolejnej pyskówki... ludzie choc minimum poziomu i kultury co ma DORN do OWsiaka... Owsiak by sie uśmiał, gdyby zobaczył że w temacie WOŚP, ludzie gadają o DORNIE tak apropos takie akcje sa na całym świecie czy to kraje bogate czy biedne, niezleznie od systemu politycznego czy tego kto rządzi...
-
Nie taki biedny, wczoraj "zarabiał" niemal po dwie duże bańki na godzinę Spora część, o ile nie większość tego sprzętu działa w ramach normalnego funkcjonowania szpitala, a wydatki na obsługę bieżącą finansuje comiesięczna składka zdrowotna. Owsiak wypełnia lukę braku kasy na działania duże i - jak w przypadku badań przesiewowych - kompleksowe. Koszt jest zawsze, tylko mądrzy ludzie wolą wydać wcześniej 2.000 na profilaktykę niż później 20.000 na leczenie. Ale do tego trzeba miec horyzont dalszy niż kolejne wybory
-
Ja Cię bardzo przepraszam, ale mnie się wydaje, że Skarb Państwa to nasze kieszenie. To, że jakos NIE WIDAĆ, żeby NASZE pieniądze szły na cokolwiek pożytecznego w służbie zdrowia to chyba fakt? Albo jesteś lekarzem, który ma zdrowe zasady, albo nie byłeś nigdy chory, takie mam wrażenie;)
-
Czyli nie zrozumiałaś mojej wypowiedzi. Wykazałem, że kupno sprzetu to jeszcze nie wszystko. To dopiero poczatek długiego łańcuszka kosztów. Owsiak cokolwiek się dokłada (chwałą mu za to) ale to jest tylko drobny promil wydatków jakie ponosi Skarb Państwa. Tych wydatków się nie widzi. Ale każdy widzi za to aparaturę na której naklejone jest czerwone serduszko. Jasne, kupno wędki dla głodnego to nie wszystko - trzeba mu jeszcze dać na buty i wykupić kartę wstępu... Ale bez tej wędki nie połowi na pewno Podejrzewam, że gdyby prywatny kapitał miał do dyspozycji środki porównywalne z NFZ, milibyśmy inną służbę zdrowia Od fundacji Owsiaki i podobnych nie można przecież wymagać, żeby przejmowali obowiązki SP
-
Nie jest głupi, jest chory. Trzeba być chorym, by nie płacąc należytej stawki za pracę kazać pracować, a w przypadku odmowy grozić wojskiem. Chętnie poznałbym scenariusz, w jakim Dorn zrealizowałby swój pomysł Giwera w każdym gabinecie ? A może stan wojenny ? Zmobilizowac lekarzy ? Widząc takie pomysły nie dziwię się, że część pracowników służby zdrowia pilnie szkoli języki i zmyka stąd do normalności.
-
Czyli nie zrozumiałaś mojej wypowiedzi. Wykazałem, że kupno sprzetu to jeszcze nie wszystko. To dopiero poczatek długiego łańcuszka kosztów. Owsiak cokolwiek się dokłada (chwałą mu za to) ale to jest tylko drobny promil wydatków jakie ponosi Skarb Państwa. Tych wydatków się nie widzi. Ale każdy widzi za to aparaturę na której naklejone jest czerwone serduszko.
-
Raczej odwrotnie. Przybędzie nowego sprzętu za X zł? Czyli należy dodać Y zł na jego obsługę, konserwację, serwis, materiały eksploatacyjne, ubezpieczenie itd... Samo posiadanie sprzętu to za mało. Trzeba go obsłużyć, przeszkolić personel, wydzielić pomieszczenie (często nawet je odpowiednio zaadoptować). Należy łożyć na materiały eksploatacyjne, serwisować. Wydatków jest naprawdę wiele. Czy doczytaliście się w informacjach z ubiegłego tygodnia, że lekarze zażądali by ich pensje były nie niższe niż 5 000 zł miesięcznie? Marne szanse na spełnienie tego poostulatu. Owsiak im tych pieniędzy nie wypłaci. Zresztą Owsiak nie daje nawet złotówki na pensje personelu medycznego. A ktoś ten specjalistyczny sprzęt musi obsługiwać. Nie zawsze tym kimś jest kiepsko wynagradzana pielęgniarka czy technik medyczny. Czyli kto ponosi te koszty? Sorry - to jeszcze biedny Owsiak ma zapewnić sprzęt z obsługą (oczywiście wolontariuszy), todzież opłacić koszt mediów zuzywanych przez swój sprzęt i płacić za dzierżawę miejsca postojowego ?Chyba powinien też zbierać na: policję i bezpieczeństwo, drogi i autostrady, lotniska, tworzenie prawidłowego prawa... Wszędzie by się przydało... A administracja państwowa - na wyspę z serialu LOST , co miesiąc jeden samolot
-
Polska Służba Zdrowia jest chora. Lekarze i pielęgniarki to największa szara strefa. Jeśli Służba Zdrowian nie zostanie zreformowana to będzie coraz gorzej. Dorn jest głupi - sam powinien się wcielić do wojska i jechać do Iraku na 4 lata.
-
Raczej odwrotnie. Przybędzie nowego sprzętu za X zł? Czyli należy dodać Y zł na jego obsługę, konserwację, serwis, materiały eksploatacyjne, ubezpieczenie itd... Samo posiadanie sprzętu to za mało. Trzeba go obsłużyć, przeszkolić personel, wydzielić pomieszczenie (często nawet je odpowiednio zaadoptować). Należy łożyć na materiały eksploatacyjne, serwisować. Wydatków jest naprawdę wiele. Czy doczytaliście się w informacjach z ubiegłego tygodnia, że lekarze zażądali by ich pensje były nie niższe niż 5 000 zł miesięcznie? Marne szanse na spełnienie tego poostulatu. Owsiak im tych pieniędzy nie wypłaci. Zresztą Owsiak nie daje nawet złotówki na pensje personelu medycznego. A ktoś ten specjalistyczny sprzęt musi obsługiwać. Nie zawsze tym kimś jest kiepsko wynagradzana pielęgniarka czy technik medyczny. Czyli kto ponosi te koszty?
-
Owsiaka popieram, zazdrośnicy zawsze się znajdą. Bo coś im WYCHODZI, i to co roku... Państwo... mam skromne wymagania, żeby mi nie przeszkadzało . Dla mnie co innego państwo, co innego społeczeństwo. Przynajmniej w naszym pięknym kraju. Utożsamiam się z byciem "jednostką społeczną" i działaniem w taki sposób, państwo - to niestety nie ja