Przegląd
- Co nowego w tym klubie
-
popieram Ewik_1, jakiś diabeł musi tam siedzieć... chcący sprzedac dom w stanie surowym, musi się przeważnie stracić... a tutaj tego nie widać.... targuj swobodnie, bez emocji... zaproponuj np..120.000 albo mniej... i czekaj albo sprawdź ile w okolicy kosztuje podobna działka... dodaj do tego szacunkowo koszt wykonanej realizcji.... i targuj śmiało,.....
-
Jak dla mnie strasznie drogo. mieliśmy ofertę zakupu domu w stanie surowym z podobnych materiałów 15 km od W-wy. działką 1000m dom 150 pow. użytkowej instalacja elektryczna. Piwnica, garaż, 5 pokoi 2 łazienki. Oferowana cena 160.000. Dla nas i to było za drogo. Lepiej znajdź dobrego pośrednika, który znajdzie Ci działkę i pomoże w zdobyciu pełnej dokumentacji do pozwolenia na budowę włącznie (nasz pośrednik wykonuje to w ramach prowizji). Można wynająć fachowca, który dopilnuje budowy. czas realizacji stanu surowego to ok. 2-3 miesiące zależy od ekipy i pogody. nawet jeśli będziesz musiał zapłacić człowiekowi za opiekę nad budową to i tak będzie taniej niż w ofercie. i przede wszystkich będziesz miał dom z wybranym przez Ciebie projektem i materiałami. Jeśli ktoś sprzedaje dom to albo coś w nim nie wyszło albo chce na nim sporo zarobić....
-
Ty też masz rację Co do rachunku, to trzeba będzie spisać licznik i odczytać go po tygodniu. Potem pomnożymy przez cztery i wyjdzie mniej więcej jak to będzie wyglądało miesięcznie. Dobry pomysł? Ale to musi poczekać aż mąż wróci z wojaży, bo nie dokopię się teraz do skrzynki
-
Masz racje Jagna , tylko z tego co pisze nam tu kolega to chce okreslona kase wydac na wykonczenowke .Jesli zamierza wykonczyc to ekipami (brak czasu) to moze malo byc tej kasy na calosc . Ps Wiesz co? Ja chyba bardziej czekam na Twoj rachunek , niz Ty sama
-
Z tego co wyczytałam to tam jest całe poddasze do zagospodarowania. Jak napisano "moze byc dodatkowa łazienka i kilka pokoi" Razem z tym poddaszem jest 220m powierzchni a to różnica.
-
Uwazam , ze jak na dom 110m2 to drogo . Jest tez tylko 1 lazienka , to za malo.Powinno byc jeszcze chociaz WC Jesli o urode chodzi to Tobie i Twojej Rodzinie ma sie podobac .
-
niestety na żywo jeszcze nie widziałem... na wyjeździe w pracy jestem... co do tarasu to właśnie także się nad tym zastanawiałem... mi się nawet ten domek podoba a przedewszystkim ma być tani... dla mnie jest to alternatywa do mieszkania w bloku ai niechciałbym przekroczyć 300000 dlatego próbuję oszacować koszty wykończenia na co uważać itd...
-
A mnie się dom podoba. Wyobrażam go sobie ze zrobioną elewacją, oknami i myślę, że będzie w efekcie bardzo urokliwy. Co do ceny, to trudno mi się wypowiadać, bo nie mam pojęcia jakie są w tamtych okolicach. Ale działka spora, ładna....pewnie warta niezłą część tej kwoty. Radek, a byliście zobaczyć domek na żywo? Może najpierw warto się przejechać i obejrzeć go na własne oczy, zobaczyć okolicę czy nie ma atrakcji typu dyskoteka albo zajezdnia dla TIR-ów... Teraz sobie spojrzałam jeszcze raz i zastanawia mnie jedno: gdzie tam jest wyjście do ogrodu? Taras jakiś przewidziany?
-
Dzięki za opinie... Problem polega na tym , że mam taką pracę , że dom budował chyba całe życie... na nic nie mam czasu i nie mogę sobie nic zaplanować... Dlatego szuam czegoś do wykończenia... najbrudniejsza i najgorsza robota jest już z tyłu no i kwitologia... wykończeniuwkę przy dobrej ekipie robi się szybko i nie poświęca się tyle czasu. Mam prośbę. Jakbyście wiedzieli o czymś atrakcyjnym niedaleko łodzi dajcie znać... z góry dziękuje...
-
podzielam zdanie, że ten dom (na takim etapie zaawansowania) nie jest wart swojej ceny. Negocjujcie lub szukajcie dalej. Powodzenia !!!
-
Mnie osobiscie ten dom sie nie podoba, przypomina mi troche stodołe. Ale to oczywiscie rzecz gustu... Cena równiez nie jest zachecająca, za 170 tyś wybudujesz sobie wiekszy dom i z lepszych materiałów. Pisze to z własnych doświadczeń, akurat w chwili obecnej mój dom jest w podobnym stanie zaawansowania... Niedawno widziałam w gratce dom w Konstantynowie w stanie surowym zamknietym o pow 150 m2 za 130 tyś... Jak znajde link to wkleje. Pozdrawiam
-
Zagadza się... oferta ta jest na gratce dom jest w stanie surowym otwartym z ścianami działowymi i wylewkami. http://oto ofertaoto oferta
-
dowiedz się jaki to projekt. Będzie łatwiej oszacować
-
Witam... mam na imię Radek mam Zonę Anię i wspaniałego synka Piotrusia... chcielibyśby mieć własny domek i ostatnio dużo nad tym myślimy. Zainteresowała nas oferta sprzedaży domu w Emilii za Zgierzem w stanie surowym i potrzebujemy pomocy gdyż jesteśmy zieloni jak trawka na wiosnę w tym temacie... chcielibyśmy mniej więcej oszacować cenę wykończenia tego domu jak też na co zwracać uwagę na co uważać itd... Z góry dziękujemy za pomoc...