Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. Bukowice. Ładna działka mieszkaniowa : 2400 m2 , przy trasie Oborniki Śl. - Wolów . Prąd , woda , kanalizacja linie miejskie) , telefony. 100 m. obok przystanek PKS . Do Wroclawia Nadodrze autobus jedzie 35 min. . Wolnym spacerkiem dojść można duktem leśnym do Osoli i Osolina w 1 godz. Lasy , lasy i czyste powietrze . Wlasność hipoteczna , bez obciążeń . Aktualny MPZP . Cena : 65 zl/m.kw.+ VAT = 80 zł / m2 brutto ; Tel. do właściciela : (602) 788163
  3. Ja na razie jestem we Wrocławiu dopiero kilka miesięcy, ale robimy jakieś rozeznanie w temacie, no i otrzymałem ciekawą historię, która może Cię*zainteresować. Otóż jeden ze znajomych mieszka w miejscowości Strzelin, gdzie wybudował dom kilka lat temu. W jakiś czas po przeprowadzce w jego rodzinie zaczęły się różne choroby dróg oddechowych. Po pewnym czasie okazało się, że źródłem problemów jest pobliski kamieniołom czy kopalnia kamienia. Unosi*się z niej na całą okolicę pył, który poza tym że sam w sobie nie jest fajny to na dokładkę jest ponoć do tego delikatnie radioaktywny. Ponoć - to relacja mojego znajomego - dokopał się do jakichś zapisów, że już za niemieckich czasów (ten kamieniołom czy kopalnia już działała) uważano, że nie powinno się w tej okolicy dłużej mieszkać. Na dziś ma duży zgryz, bo musi jakoś pozbyć się*zbudowanego domu i budować albo kupić nowy, żeby przeprowadzić rodzinę z okolicy. Historia pochodzi z pierwszej ręki, tzn. opowiadał mi to człowiek, którego relację opisałem. Jak dla mnie wystarczyło, aby Strzelin wpisać sobie na "czarną listę".
  4. Jest pytanie dlaczego w Iwinach sprzedaje się tyle ledwo zasiedlonych domów,czy coś jest nie halo?
  5. Elad Dobrzykowice są bardzo blisko Kamieńca a szkoła śliczna, nowa i ponoć bardzo dobra mieści się właśnie na drodze łączącej Kamieniec z Dobrzykowicami. Jedź pooglądaj to bardzo ciekawy teren.
  6. W Dobrzykowicach chyba faktycznie nie ma szkoły ale za to jest dość dobra szkoła w Kamieńcu Wr.
  7. W Dobrzykowicach nigdy nie byłam, ale tam chyba nie ma szkoły. Niestety nie ma przetargu na działki w Czernicy czy Kamieńcu. Tam byłam.Zastanawiałam się również nad Długołęka ale z tego co czytałam w prasie też jest bardzo drogo.
  8. Czy przez same Iwiny ma iść Obwodnica Wschodnia? hej nie przez same. obok.600m na południe jakos tak. A Iwiny są rozległe, jak to wieś, zreszta po tamtej stronie gdzie ma isc obwodnica z tego co wiem dzialek brak;) jeszcze dodam, że akurat mnie ta obwodnica cieszy.Ja będę miała do niej z 1.5-2km, a chętnie z niej skorzystam;)
  9. Elad tak to nasz dom. Nasze działki Urząd sprzedawał prawie rok, było ich jedenaście. Wodę doprowadzili zgodnie z umową, nie było wiekszych problemów. Na każdym przetargu byli tylko zainteresowani, nikt nikogo nie przebijał. Zadzwoń do gminy i zapytaj pani Jadzi czy są chętni.
  10. A co będziesz daleko szukał Tu masz link bezpośrednio do aktualnego przetargu: http://www.czernica.iap.pl/?id=wiadomosci&nrwiad=43207&PHPSESSID=dc3788b468efaa82600b7271cd582f3b Ciekawi mnie tylko jaką kwotą skończy się ta licytacja. Jeśli będziesz ją obserwował proszę o info.
  11. filemon, czy wiesz jaka to strona Czernicy? Czy to twój domek jest na zdjęciu? SUPER. Jaki to projekt?
  12. W Czernicy kupiliśmy od gminy w tamtym roku 9arów za około 40tys. z watem. Działka w pełni uzbrojona z kanalizacją. Wejdż na stronę gminy, i sprawdź przetargi, może coś mają.
  13. to bardzo drogo, niestety na taką nas nie stać. Ale bardzo dziękuję za wiadomość.
  14. Czy okolice Kamieńca ci odpowiadają, to niezły teren, spróbuj w weekend sie rozejrzeć i daj znać. Wejdź na grupę wrocławską i popytaj.
  15. Kochani mam OGROMNĄ PROŚBĘ. Poszukuję ładnej działki budowlanej niedaleko Wrocławia. Problem w tym, że we Wrocławiu mieszkam dopiero 3 lata i nie bardzo znam okolice. Może ktoś poleci ładną miejscowość, coś blisko Wrocławia z dobrym połączeniem, szkołą/mam dwoje dzieci/,taką w której człowiek dobrze się czuje. Wiem, że to są straszne wymagania, ale dom to inwestycja na całe życie.
  16.  

• Dodaj nową pozycję...