Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. Witaj inspire_girl Zanim wyłożysz kasę w jakiś biznes to najpierw zastanów się, co lubisz robić, a potem zobacz w realu czy to już istnieje i czy ta dziedzina jest w fazie rozwojowej czy odwrotnie. W każdej dziedzinie upadającej możesz znaleźć elementy rozwojowe np. kowalstwo, ogólnie w pewnym okresie upadało, kiedy było nastawione głównie na podkuwanie koni, teraz odżywa, ale w zmienionej formie jako kowalstwo artystyczne i kute ogrodzenia, osprzęt do kominka, kwietniki itp. stają się modne. Jeśli wystartujesz w tym, co cię pasjonuje to masz większe szanse, że ci się powiedzie niż w czymś, do czego nie masz serca, bo to, co sąsiadowi się powiodło, a co on lubi robić, nie koniecznie tobie musi się udać, jeśli wybrałeś to tylko ze względu, że jemu się udało. I odwrotnie, to, że komuś się nie udało, nie oznacza, że tobie też ma to paść. Wszystko zależy od zaangażowania i smykałki do interesu "tego interesu".
  3. Mając 100 k pln znajdziesz inwestora, który dołoży ci co najmniej 800 k pln. musisz tylko napisać biznes plan i tylko przekonać kilku ludzi, że ten pomysł wypali tylko albo aż
  4. Tam sie będziesz szczypać...otwqórz "gabinet masażu"...
  5. Witajcie Ja tego typu rozważania, mam już za sobą. Chociaż mój mąż ciągle coś wymyśla (obecnie chce wyjechać na stałe do Australii). A tak naprawdę dość poważnie myśleliśmy o założeniu interesu ze zdrową żywnością. Na ten trop wpadłam kiedyś czytając artykuł we wproście o panu chyba własnie z Krakowa nazywa się Rozum(chyba, jeżeli nie pomyliłam). Facet nie może nadążyć z produkcją. Zwróciliśmy uwagę na to, że ludziom nie przeszkadzają wysokie ceny, ale muszą mieć gwarancję dobrego wyrobu. Napewno będziemy budować wędzarnie i kto wie może jeszcze coś z tego wyjdzie. pozdrawiam
  6. no Bundzet jest troche maly , ale wiecej jak 100 tysiecy nie mam
  7. ta, pozyje jak będzie vat i 3% obrotowego może hotels-system? Ale tam chyba trzeba mieć troche więcej. Za to mniej się czlowiek narobi
  8. To już kupa kasy na rozkręcanie małego biznesu! Mając tyle spokojnie można otworzyć jakiś mały sklep - starczy na niewielki remont, wyposażenie i zatowarowanie. A z czym, to już przede wszystkim zależy od lokalnych uwarunkowań, które mogą zmieniać się nawet z ulicy na ulicę. ps. kto handluje, ten żyje
  9. Witam , mam taki dosc nietypowy temat do rozmowy ale byly juz tu najdziwniejsze z racji tego ze to offtopik , mialem watpliwosci czy dyskusja tu nie zaprowadzi zbednego spamu ale ( z racji tego ze to moje ulubione forum i..)w kazdym topiku znajdzie sie ktos kto nie wnosząc do tematu pieprznie usmieszek albo innego emota z dwoma zdaniami ktore maja tyle do tematu co mąka do syrenki [joke]( sama tak czasem robie! )[/joke] Pytanie jest takie...wracacie do polski po dlugiej nie obecności ( praca za granica ) i majac tu mieszkanie , samochod itp Macie dodatkowo zaoszczędzone około 80-120 tysiecy złotych +/- , nie macie zamiaru zatrudniac sie w pizzzeri ani zatrudniac sie jako ksiegowa , kucharz itp i tracic czas na szukanie pracy w naszym kraju , chcesz w coś zainwestować aby dawało Ci to zyski , nie mowie o konkretnej sumie tylko o pieniadzach za ktore mozna normalnie zyc w polsce , czyli raczej nie mniej niz...hmm 2000+ PLN? Miając te pieniadze co byscie zalozyli? Na co waszym zdaniem jest teraz popyt , czego potrzebuje czlowiek ( konsument ) myslac przyszlosciowo...( aha mowie o miescie Krakowie , czyli trochu mniej niz milion mieszkańców ) aha to nie jest zadna praca domowa, jestem bardzo ciekawa waszych pomyslow o ile takogo bedą Na tvn 24 co tydzien leci interesujący program na temat rozwijania firmy ( interesu itp ) dosc puzno bo bodajze o polnocy ? W programie ostatnio bylo czy oplaca sie robic toalete publiczna w srodku sredniego miasta , obliczali ile trzeba na poczatku zainwestowac a potem ile mozna zarobic , co trzeba kupic , no wszystko Puzniej o firmie taksówkarskiej w ktorej poruszono wszystkie tajniki zakladania takiego interesu . Jezeli masz chwile i pomysla to sie wypowiedz i niech to beda jakies powazniejsze posty prosze pozdrawiam i dziekuje
  10.  

• Dodaj nową pozycję...