Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. 153 m2 netto, BK 26 cm, stan surowy otwarty, ich sprzęt, od zdjęcia humusu po krycie dachówką ok 25.000.
  3. ja płaciłem za takie coś tylko porotherm 18000 pomorze lębork
  4. To zależy czy chcesz budować dom w systemie gospodarczym (zatrudniasz ludzi sama - bez umów i gwarancji), czy zleconym (firma zajmuje się wszystkim - są umowy, gwarancje, ale i większe koszty). Moje koszty: Fundamenty - 2 tys. ściany konstrukcyjne - 4 tys. ściany działowe - 1 tys. schody na poddasze - 1 tys. kominy 3 schiedla - 1 tys. schody wejściowe i taras - 1 tys. tynki wewnętrzne - ok. 3,5 tys. (8zł/m2 ściany, 9 zł/m2 sufitu) docieplenie zewnętrzne i puc - 3 tys. (160 m2) wylewki (posadzka na styropian) - 1,5 tys. (10zł/m2) położenie dachu z rynnami (więźba i dachówka) - 8 tys. (39zł/m2) położenie nabitki - 1,5 zł (10 zł/mb) docieplenie dachu wełną - 5zł/m2 W sumie jakieś 28tys. Dla mnie sporo, myślałam, że będzie taniej. Pozdrawiam
  5. Cześć Jestem na etapie rozmów z ekipą na stan surowy otwarty z dachem,schodami,ścianki działowe, dom 150 m2, ytong 36,5. Jedna ekipa woła ok 35.000 (na razie telefonicznie bez obejrzenia projektu) Druga chce 42.ooo (projekt widział).Z tego co wiem solidna, porządna ekipa, dom stawiają w max 2 m-ce. A pytanie moje jest takie: Ile płaciliście za stan surowy?Chciałabym znać orientacyjne ceny
  6.  

• Dodaj nową pozycję...