Przegląd
- Co nowego w tym klubie
-
Mieszkam przy ulicy Leśnej, a będę mieszkał przy ulicy Kościelnej. Nazwa Kościelna jest nie tylko od parady. Jest to ulica prowadząca do zabytkowego kościółka. U jego podnóża będę mieszkał. Mam nadzieję, że dzięki temu nadrobię trochę swoje zaległości "wyznaniowe"... http://wiem.onet.pl/wiem/bmp/62837-4705.jpg
-
Kilkanaście lat temu na warszawskim Ursynowie mieszkałem na ulicy Zamiany To i tak dobrze, bo obok były Służby Polsce i ZWM. Teraz mieszkam na ulicy której nazwę muszę literować prawie każdemu: Tadeusza Manteuffla. W ciągu 15 lat tylko 7 osób wiedziało jak prawidłowo napisać nazwisko wybitnego polskiego historyka. 5 z tych osób skończyło historię, jedna germanistykę, ale zaskoczył mnie szeregowy policjant z niewielkiej miejscowości który zatrzymał mnie za przekroczenie szybkości. Wiedział jak prawidłowo napisać!
-
Mój nowy adres (nazwa ulicy) :)
gg odpowiedział a topic → Mój nowy adres (nazwa ulicy) :) Mój nowy adres (nazwa ulicy) :) Topics
My musimy jeszcze uzasadnić nazwę. Obok jest Calineczki, więc pójdziemy w stronę bajek. -
Mój nowy adres (nazwa ulicy) :)
gg odpowiedział a topic → Mój nowy adres (nazwa ulicy) :) Mój nowy adres (nazwa ulicy) :) Topics
A ja mam sama wymyślić nazwę ulicy i nie wiedziałam, że to takie trudne.