Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. U mnie granice działki i słupki graniczne są. Działka jest już od kilku lat naniesiona na mapke miejską 1:500 Grunt kupowałam w drodze przetargu od gminy.
  3. Może nie odpowiem wprost, bo mojemu geodecie jeszcze nie zapłaciłam. Ma nam jeszcze wytyczyć granice działki i punkty pod dom. Jak Ci się nie spieszy to sprawdzaj ceny u wszystkich dostępnych geodetów i wybierz najtańszego. Spytaj się też ile czekaliście na mapy do celów projektowych. Otrzymasz drugą zmienną usługi geodezyjnej. Można czekać dwa tygodnie, można miesiąc, dwa (w moim przypadku), można i trzy. Życzę, żeby w Twoim przypadku czas oczekiwania szedł w parze z ceną usługi.
  4. ja dałem w listopadzie 450 brutto . Miało być 400 ale zrobił jeszcze parę punktów wysokościowych więc wyszło 450.
  5. od 400 zl do 1200 zl zalezy od rejonu Polski ja we wrzesniu 2006 placilem 500 zl lecz to by ten sam geodeta co robil podzial dzialki wiec wszystko mial wczesniej pomierzone - tylko stempelki wbil
  6. Ile płaciliście geodecie za sporządzenie mapy sytuacyjno-wysokościowej 1:500 dla celów projektowych? I jak dawno to było? Pyta, bo u mnie spiewają 550-650 netto +VAT. Dzięki za każde info.
  7.  

• Dodaj nową pozycję...