Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. ,mam sposób na tanie wykonanie stropu monolitycznego.Właśnie zaszalowałem,ale z wylewką poczekam na lepszą pogodę. Można zobaczyć ideę w Dzierżoniowie.Strop jest znacznie tańszy od gęstożebrowego,filigranu,oraz typowego monolitu. Grubość ok.16cm ,koszt materiałów 70 zł/m2 wraz z oklejeniem stropu od spodu płytą kartonowo gipsową.Robocizna 50zł m2:zaszalowanie,zazbrojenie,wylanie B25 ilość stępli i deskowania ok 30% więcej w stosunku do stropu teriwa,a ok 50% mniejsza od zapotrzebowania na szalunek pod strop monolityczny tradycyjny. Konieczna jest-adaptacja stropu do systemu "RB" można zlecić konstruktorowi z Dzierżoniowa.Wstępnie określi czy warto zachodu. Wykonawstwo Firma z Bielawy .Istnieje możliwość wydelegowania osoby ,która inwestorowi pomoże wykonać prace sposobem gospodarczym.-15zł-rg + koszta zakwaterowania. Myślę ,że prace są tak proste, iż wystarczy mała adaptacja i instruktaż aby inwestor podjął się prac samodzielnie. zachęcam do oględzin,a przy okazji wypadu na narty w Góry Sowie-Nocleg zapewniony.Szczegóły na priwate.
  3. Prosze poradźcie jaki strop. W projekcie mam monolityczny, ale znając problemy z ekipami w naszym rejonie boje się wtopy. Może ktos ma u siebie taki strop i może podzielić sie doświadczeniami. Jak sie sprawdza, ile kosztje ( w porównaniu z gestożebrowym). A może jakiś namiar na solidną i nie bardzo drogą ekipę z Wrocka i okolic, która robi takie stropy. Pozdrawiam.
  4.  

• Dodaj nową pozycję...