Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. Ceny betonu nie wyliczysz tak dokładnie. U mnie z projektu miało być 25m3 a z powodu naruszenia wykopu przez wodę i konieczności wkopania się szerzej weszło 34m3. Beton z Budokruszu, rewelacyjnie dobry, wytargowany za B20 160 netto, ale 6634 brutto się wlało
  3. Mój ma ok. 145m2 i robiliśmy sami, wydaliśmy od stanu trawy przez ławy 60 i 70 i fundamenty wylewane - naprawdę równiutko - ok. 3500 PLN. U Ciebie materiał na fundamenty niech wyniesie te 3000 to zobacz ile robocizna. Targuj się. Nas robiło tylko 2 przez 2 dni!!! Targuj, targuj!!!
  4. Sama robocizna? Plus materiały? Dla mnie to kosmos. Moja ekipa za wykopanie łopatami fundamentu do Manueli Archipelagu, szalowanie, ściany fundamentowe z izolacją poziomą i pionową wzięli 2000 a mieli co robić ( o czym w dzienniku budowy) jak w tych 12 tyś masz beton, to się jeszcze mieścisz, ale jak sama roboto plus beton, to staniesz na 25 tyś
  5. Mam dom parterowy w kształcie litery L 144 m2 i za samą robociznę dałam 3800 a wszystko razem ok 12 tys .trudno wyliczyć bo żwiru zostało a cement domawiałam
  6. Ja za wykonanie fundamentow + wstepne rozprowadzenie kanalizacji + chudziak na wierzch dla domu o powierzchni 150m2 od stanu trawa na polu po wyjscie nad ziemie placilem 10000 zl, wiec twoje 20 m wiecej za 2000 zl moze miec sens, tylko u mnie to nie byla prosta L-ka ale 11 naroznikow. Musze zaznaczyc ze ta sama ekipa ciagnela pozniej roboty dalej - bo to moze byc istotne.
  7. Witam Właśnie jestem na etapie poszukiwania wykonawcy. Mam ofertę wybudowania fundamentu(ławy,instalacja kanalizacyjna,mur z bloczków, płyta betonowa) za 12 tys (robocizna). Dom jest parterowy w kształcie litery L ma 171 m2 (parterowy). Czy ta cena jest dobra. Będę wdzięczny za wszelkie przemyślenia. Pozdrawiam wszystkich budowniczych Krzysztof
  8.  

• Dodaj nową pozycję...