Czesc ravras. Jesteśmy prawie sąsiadami. Odnośnie ekip to Ci nie pomogę. Sam szukam. Z budową chciałbym ruszyć na początku lipca. Aktualnie oddałem projekt do adapracji. Ale myślę, ze jeśli jesteś na etapie kupna działki - to z ekipami masz jeszcze czas. Zbieranie papierków potrzebnych do zezwolenia na budowę zajmie Ci minimum 1,5 miesiaca, następnie z 1-2 miesiace adaptacja projektu a kolejne 1-2 miesiace pozwolenie na budowe. Potem 2 tyg uprawomocnienie i kolejne 2 tygodnie zgłoszenie rozpoczęcia budowy: Poniżej kolejność (Dostałem ją od Dori z Murowańca) - bardzo mi pomogła. - warunki zabudowy - z gminy - wypis i wyrys z ewidencji rejestru gruntów - starostwo powiatowe na ul. Z.Augusta - ten budynek na przeciw PKP - mapka sytuacyjno-wysokościowa do celów projektowych, czyli w skali 1:500 Geodeta - warunki techniczne przyłączy prądu - Enea np. na Waryńskiego - warunki przyłączy wod-kan - Chyba w Żołędowie (nie jestem pewien bo ojciec-emeryt pojechał) - teraz możesz zakupić projekt, z tym się nie wychylaj przed powyższymi czynnościami. Dokładnie przeanalizuj warunki - tam wszystko jest określone - np. w jakiej odległości od granicy działki możesz postawić dom (t.zw. linia zabudowy) i wiele innych spraw. - następnie adaptacja - pozwolenie na budowę czyli komplet powyższych dokumentów plus adaptacja złożona w Starostwie na Augusta Taka była moja kolejność, ona może trochę różnić się w indywidualnych przypadkach. Może posłużyć jako wzorzec