Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. BK, nie opłaca się zwracać bo jak policzysz koszy transportu i wyładunku to lepiej jest sprzedac innemu inwestorowi a materiały nie tanieją więc tym bardziej
  3. Właśnie miałam ten sam problem pani w hurtowni powiedziała że przeliczenie ilości kosztuje 100 PLN ale potem powiedziała że jest promocja i że za darmo. Mąż został zaprzęgnięty do pracy - z linijką mierzył wysokość i szerokość ścian, trzeba też brać poprawkę na okna. W hurtowni na okna biorą współczynnik 0,56. Jak ci się chce to licz dokładnie. Znajdź taką hurtownię w której przyjmują ewentualne zwroty. Pani w hurtowni powiedziała że nie ma siły i że zawsze jest przybliżenie.
  4. czasem tak, a czasem nie pustaków na ściany zewnętrzne i nośne policzyli troszkę za dużo, ale kupiłam mniej i myślę że wystarczy. pustaków stropowych zabrakło 20 szt. ilość betonu na fundamenty zgodziła się
  5. Ja również liczę z projektu i dla porównania sprawdzam z kosztorysem inwestorskim.
  6. potrzebuje pomocy w obliczeniu ilości potrzebnego materiału na ściany mojego domky czy może jest gdzieś jakiś program bo ten z muratora na płycie robi takie przekłamania że sam nie wiem co otym sądzić dzięki za dobre rady
  7.  

• Dodaj nową pozycję...