Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. Polecam gminę Przodkowo 25 minut jazdy od Gdyni i tyle samo do Gdańska - na miejscu jest szkoła podstawowa (dobra) sklepy i przede wszystkim fajni ludzie w UG. Na terenie gminy Przodkowo można co pewien czas kupić bardzo ładne działeczki w Kobysewie. Ja niestety nie wyrobiłem z kasa aby tak w tym roku zakupić działkę - remontuje swój dom w centum Gdyni .. PS: Gmina Przodkowo za niedługo bedzie miała elektroniczny system obsługi petenta (wnioski przez internet , informacja online o stanie spraw itd)
  3. Rebeka - jak najbardziej wchodź na grupę trójmiejską! Nie ważne, że nie masz działki, ważne, zę w ogóle myślisz o budowaniu - na pewno spotkasz tu niejedną bratnią duszę A jeśli chodzi o działkę... no cóż - ja ze swojej strony polecam Sobieszewo: wprawdzie działki są nienajtańsze, ale za to jakie miejsce! A dodatkowo dobra komunikacja: autobus miejski co pół godziny no i nocny I blisko ładna nowa szkoła, ośrodek zdrowia, apteka itp. las, morze, łąki My zdecydowaliśmy się na małą działkę, żeby tylko w tym miejscu No ale może ja jestem mało obiektywna, bo kocham to miejsce już od dawna Poza tym, tak jak pisałaś Kolbudy, okolice Przywidza, Pruszcza... Poza tym zdaje się, że np. w Dobrzewinie czy Bojanie wcale nie jest jeszcze tak drogo, a okolice przepiękne no ale to musisz już wypytać tych co tam budują... Pozdrawiam. Kinga
  4. Witam. Nie jestem jeszcze biegła w poruszaniu sie po forum. POstaram sie to naprawić. Chyba nie moge zapisac się jeszcze do Trójmiejskiej Grupy Budujących bo dopiero szukamy dopiero działki w okolicy Gdańska. Chcemy za jakis czas przymierzyć się do budowy małego domku. Bardzo prosze o pomoc. Jak to zrobiliście, jak wybraliście,jak sie do tego zabraliście. Chodzi o działkę w takiej odległości aby można było dojeżdżać do Gdańska do pracy a dzieci aby mogły chodzic gdzieś do szkoły. Odpadaja te działki zaraz za Obwodnicą bo sa koszmarnie drogie. ale juz dalej np.Kolbudy są całkiem sympatyczne. Bylismy tam dzisiaj. Ofert działek jest sporo, ale jak sie zabrać za szukanie. jesteśmy kompletnie rozbiegani. czy jeździć, czy kierować sie ogłoszeniami, czy ceną. Chcemy spokoju,lasu i mozliwości łatwej komunikacji z Gdańskim. Jak to zrobiliście, podpowiedzcie proszę. Z góry wielkie dzięki.
  5.  

• Dodaj nową pozycję...