Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. Dziekuje za odpowiedz choc nie dokonca o przykłada mi chodziło bo akurat ja mam miec ta sciane nosno izolującą z pustaka maxa a oprócz tego w temacie podała mi sciane nosną z cegły dziurawki i nie wiem jak mam to rozumiec bo po co mi 2 rodzaje scian nosnych zewnętrznych skoro mam je miec z cegły pełej a sciany w srodku nie musza miec warstwy izolacyjnej i przez to sa ciensze niz te zewnętrzne.
  3. to oznacza ze ma 2 w jednym /cos jak szampon z odzywką/ przykładem takiej sciany jest np. sciana z gliny wymieszanej z sieczką /tu glina stanowi konstrukcje a powietrze zawarte w sieczce izoluje/ taka sciane wylewa sie w szalunku slizgowym i teraz wystarczy zamknąc oczka i uruchomic wyobraznie i leciec kolejne przykłady scian nośno izolujach ...
  4. Witam potrzebuje sie dowiedziec co oznacza ze sciana jest nośno- izolująca. Dodam ze mam wykonac projekt i mam podane ściane nośną wykonaną z cegły pełnej oraz własnie ta nieszczęsną ścine nośno- izolująca a nie mam w temacie podanej ściany działowej czyzby ta własnie sciana mogła byc tą działową?? Jesli ktos zna odpowiedz to bardzo prosze o odpisane na tego posta bede wdzięczna Uczennica T. budowlanego
  5.  

• Dodaj nową pozycję...