Przegląd
- Co nowego w tym klubie
-
Budowanie a przyrost naturalny
lusia odpowiedział a topic → Budowanie a przyrost naturalny Budowanie a przyrost naturalny Topics
my mamy działkę długości 64metrów/34metry - myslę, że wysoki żywopłot ,jakieś krzaczki, niekoniecznie pełnia ksieżyca i może być fajnie. jak już mówimy o jakichś urozmaiceniach to zamiast kleszczyć się w wannie wolę rosę z trawnika na plecach -
Smok odpowiedział a topic → Budowanie a przyrost naturalny Budowanie a przyrost naturalny Topics
Marian- a jak się uda ??? I wyjdzie bliźniak, a może szeregówka ? O rety - MRÓWKOWIEC ? To może być klucz do rozwiązania problemów mieszkalnictwa !!! -
Cóż za ciekawy wątek. My mamy zamiar rozmnożyć się wraz z domem - tak jakoś wyszło z planów. Zobaczymy czy się uda i dom i potomek. Na razie jest jeden więc tragedii nie będzie. Doświadczeniem podzielę się za czas jakiś. Może latem??? Lustra nad łóżkiem- myślę że mój mąż byłby zachwycony. Ja myślałam o oknie połaciowym. Ale największa sypialnia w moim przyszłym domku nie ma takiego. Pozdrawiam wszystkich Ciechanka
-
Smok odpowiedział a topic → Budowanie a przyrost naturalny Budowanie a przyrost naturalny Topics
Namawiam do pierwszych wprawek juz na etapie baraku. -
Gabi odpowiedział a topic → Budowanie a przyrost naturalny Budowanie a przyrost naturalny Topics
Co tu dużo mówic trzeba działać póki nowy sezon budowlany się nie zacznie -
O wpływie budowy na ..... wiadomo co moje doświadczenie wyszło "w trakcie". To znaczy jak dośtaliśmy pozwolenie na budowę była nas trójka, a jak wbiliśmy łopatę to Wojtuś miał około 20 centymetrów długości. I przeprowadzkę zrobiliśmy w składzie 4-osobowym. Co do "bieżących działań" to mimo iż na razie zamieszkujemy parter - dajemy sobie radę. Ale dwójka szkrabów chyba już wystarczy.....
-
Luśka odpowiedział a topic → Budowanie a przyrost naturalny Budowanie a przyrost naturalny Topics
Lubić cudze dzieci? Kiepskawa to spółka.. Kto na stare lata zaparzy Wam ziółka? Nawet przeogromny antałek miodziku Nie zastąpi radosnych małych misiąt kwików. Choć oczka się kleją i brak Wam ochoty Bierzcie się Niedźwiadki lepiej do roboty! -
Luśka odpowiedział a topic → Budowanie a przyrost naturalny Budowanie a przyrost naturalny Topics
Coś mi się tu nie zgadza "...Dzieci lubią Misie Misie lubią dzieci..." No to jak to w końcu jest ?????? -
Gajka odpowiedział a topic → Budowanie a przyrost naturalny Budowanie a przyrost naturalny Topics
Misiu, a skąd wiesz, że je będziesz miec? -
Odnosnie wpływu budowy na przyrost to uwazam, ze jest i to negatywny. My z Misiowa (inaczej niz statystyczny Polak) wyszlismy z zalozenia, ze najpierw chata potem dzieci. I tym sposobem potencjalni dziadkowie czekaja juz chyba szósty rok. Szanse maleja, zwłaszcza po tym, jak jeden taki mały gosc zwiedzajacy nasze mieszkanie podziurawił podłoge w korytarzu, a drugi (majac wiecej miejsca niz u rodziców) biegał ryczac: "ihhha ihhha". Misiowa potem powiedzała "NIE" i sprawa dzieci znowu spadła z harmonogramu. Ale za to jest wiecej miejsca dla nas!
-
am odpowiedział a topic → Budowanie a przyrost naturalny Budowanie a przyrost naturalny Topics
U nas sypialnia rodziców jest na dole, a pięterko zostawiamy dla dzieci (niezależnie od tego ile ich będzie ). Nie musimy wygłuszać ścian. Apropos budowania i prokreacji. Myślę, że jest pozytywna korelacja. Jak już się człowiek przeprowadzi do nowego domu, to może go "przytłaczać" przestrzeń i może szukać sposobu na wypełnienie tej przestrzeni. Zakładam również, że większości z budujacych zależy na tym, żeby ich dzieci jak najdłużej korzystały z domu i działki. Może to byc motywacją do powiększania "stadka", żeby się domek nie marnował tylko dla "starych". Wyczerpanie budowlane po sezonie też ma swoje dobre strony. Czasami w ramach wzajemnego pocieszania się i umacniania na duchu rodzi się coś więcej niż tylko optymizm <font size=-1>[ Ta wiadomość była edytowana przez: am dnia 2002-11-28 15:27 ]</font> -
Domka odpowiedział a topic → Budowanie a przyrost naturalny Budowanie a przyrost naturalny Topics
wybierając miejsce na naszą sypialnie... brałam pod uwagę: umiejscowienie jej w najdalszym zakatku, z dala od ciągu komunikacyjnego, okna miały wychodzić na wschód-słoneczko tak pięknie budzi ściany sypialni graniczą tylko z garderobą i łazienką i można szeptać głośniej wtedy sobie od pokoju córki dzieli nas cały hol i schody nocujące koleżanki córki nie krecą się pod drzwiami można sobie pospać spokojnie i cichutko w dzień imprezki nocne tak bardzo nie słyszane gdy np jednej z połówek zechce się już spać itp.... a propos lustra w sypialni całkowicie niezgodne z feng szu, zwłaszcza nad łóżkiem, już chyba lepiej jakaś taka kamerka dla lubiących lukaczy... pozdrawiam.... -
Cóż, po pierwsze nasuwa mi się myśl, że w dzisiejszych czasach za przyjemnością niekoniecznie musi iść przyrost naturalny, nieprawdaż? A związek budowy i przyrostu jest ewidentny. Przynajmniej u nas -baaardzo chcielibyśmy po raz drugi przyłożyć rękę do przysporzenia nowych obywateli naszej ojczyźnie, ale właśnie czekamy na zamieszkanie "na swoim". No, chyba, że się bardzo tym czekaniem wkurzymy I jak sądzę, wiele młodych małżeństw ma podobne dylematy - czy już powiększać rodzinę i gnieździć się na paru metrach, czy czekać...Jedno i drugie może się okazać niezdrowe. PS. Jeśli zaś chodzi o wpływ budowy na kluczowe czynności męskiego organizmu
-
Jacus odpowiedział a topic → Budowanie a przyrost naturalny Budowanie a przyrost naturalny Topics
Frankai, temat ścianek 12cm z b.k. poruszył Kodi, ja tylko skomentowałem. Budujemy z PTH. -
Jacus odpowiedział a topic → Budowanie a przyrost naturalny Budowanie a przyrost naturalny Topics
No właśnie - łazienka może być też jakąś odmianą. Co prawda nie ma tam zbyt wygodnych miejsc ale rutyna nudzi.