Przegląd
- Co nowego w tym klubie
-
Grupa: gmina Gniewino i okolice
Janson odpowiedział aguska864 → na topic → Grupa: gmina Gniewino i okolice Grupa: gmina Gniewino i okolice Topics
Osoba budująca Iskierkę w Redzie poleciła mi tego gościa od bloczków betonowych P. Grubba z Przetoczyna 604-305-771. My będziemy budować z ceramiki. -
Janson śliczny ten Wasz domek;) W sumie coś podobny do naszego. Nam zależało na garażu w bryle domu. Mieliśmy kłopot z projektem bo w warunkach zabudowy mieliśmy wysokość domu 8m a takich projektów jest niewiele... My formalności mamy za sobą... Teraz tylko pogoda nam nie sprzyja niestety... No ale mam nadzieję że chociaż z ziemi wyjdziemy... W tym tygodniu byliśmy na etapie szukania betonu B20. Szukaliśmy gdzie by było najtaniej... No i wychodzi nam że najtaniej jest w WMW http://www.wmwsc.pl/ U nich m3 kosztuje 210zł i pompa gratis. Ciekawszej oferty nie mamy. I wstępnie za bloczkami się rozglądamy. Ale jak na razie nic ciekawego nie mamy... Jutro ma jeszcze przyjechać do nas koparka. Ma nam jeszcze trochę pokopać... Oby nie lało. Już się nie mogę doczekać jak będzie coś widoczne na działce bo jak na razie kasa ucieka a efektów żadnych;) Pozdrawiam.
-
Janson odpowiedział aguska864 → na topic → Grupa: gmina Gniewino i okolice Grupa: gmina Gniewino i okolice Topics
Hej Aguska864. My wybralismy projekt Iskierka poszerzona w odbiciu lustrzanym. Dwa dni temu zleciłem prace adaptacyjno-projektowe naszemu architektowi (wybraliśmy tego samego co 5 lat temu do poprzedniego "nieudanego" domu). Teraz pozostaje nam cierpliwie czekać na PNB domu i osobno PNB zjazdu na droge powiatowa. Pozdrawiam -
Witam. Janson widzę że u Ciebie duże zmiany. Prześledziłam wątek i plany u Ciebie się zmieniały. Ja z mężem buduję się w gminie Choczewo więc myślę że to tego wątku mogę się dopisać My jesteśmy na etapie wykopanych fundamentów. Właśnie je szalujemy. Za ok dwa tyg chcemy zalać betonem i jak jeszcze pogoda pozwoli będziemy walczyli z bloczkami;) My budujemy oberka rex z archetonu. Oczywiście ze zmianami. Mamy odbicie lustrzane. Janson a jaki Ty masz projekt??? Co do wykonawców to niestety nie pomogę bo jak na razie radzimy robie sami;) Czekam na odzew;) Pozdrawiam.
-
witam po baaaaaardzo długiej przerwie. Czas odświeżyć grupe Gniewino. Pewnie wszyscy co tutaj 5 lat temu się udzielali mają już swe posiadłości wybudowane wieć liczę na świeżą krew:)) U nas sporo się pozmieniało - działka w między czasie sprzedana, dom niewybudowany ale co najważniejsze - inna działka kupiona i plany co do domu są bardzo realne:) Na razie zbieramy papiery by w przyszłym roku uzyskać pozwolenie na budowę. Bardzo chciałbym zachęcić wszystkich z okolicy Gniewina do przyłączenia się do grupy. Fajnie jeśli ktoś może polecić wykonawców z okolic. -
_BMBJ_ odpowiedział aguska864 → na topic → Grupa: gmina Gniewino i okolice Grupa: gmina Gniewino i okolice Topics
Witam, dzieje sie cos u Was? Pozdrawiam -
majkag odpowiedział aguska864 → na topic → Grupa: gmina Gniewino i okolice Grupa: gmina Gniewino i okolice Topics
stal najtaniej wychodziła w Almaresie. Teraz sie chwalę- w przyszłym tygodniu zalewamy strop -
majkag odpowiedział aguska864 → na topic → Grupa: gmina Gniewino i okolice Grupa: gmina Gniewino i okolice Topics
Kupowałam bloczki betonowe chyba w pięciu hurtowniach. Tak się złożyło, że wszędzie wybierałam końcówki. fundament mam z 14. -
będzie Cię to drogo kosztowało. Pomyśl jednak o prądzie od sąsiada -
co do tartaku to mi chodzi na razie o drzewo szalunkowe,a to podobno maja w sprzedazy. co do budowy z agregatu,to wlasnie tak planuje,prad bedzie przy odbrych wiatrach koniec tego roku,poczatek przyszlego.wiem ze z agregatu 2.5 kW mozna sie postawic,warunek to nie kupowac czego typu Budget,ale reguly na to nie ma.Bede sie staral pociagnac prad od sasiada,a jak nie to agrgacik,moze tylko zrezygnuje z zaprawy na rzecz kleju,mieszadlo to nie betoniarka,agregacikowi bedzie lzej. pozdrawiam
-
u mnie poszło 1300 bloczków fundamentowych, wydałam na nie jakieś 5000 zł Teraz jestem na etapie pnących się murów. Przynajmniej widzę na co daję kase, bo dom zaczyna wyglądac. jeśli chodzi o tartak w Domatowie to nie przyjmują już zamówień do czerwca- byłam tam w sobotę, a cena to 700 zł. chyba lepiej jednak zamawiać drzewo w Sulęczynie-730 zł z impregnatem -
U nas teraz wszystko zalezy od energii. Ja bedzie prad latem ruszamy z budowa. Wstepnie myslalem ze na agregacie pociagniemy, ale zniechecily mnie koszty zakupu / wypozyczenia i samego paliwa. -
drzewo szalunkowe brałam w Mini- dom Rumia cena 540 zł tel. 6794389 -
buduję Jagodę z pracowni Horyzont. po zmianach dom ma jakies 190 mkw, ale tarasy są na gruncie. nie wiem ile metrów mają fundamenty, ale szczerze mówiąc wcale nie są duże. nie oszczędzaliśmy na ociepleniu i izolacjach no i te 5 warstw bloczków- zrobiło swoje -
Witam z takich oto ciekawostek tona stali fi 12 w almaresie 2874 w Metal Wiem juz 2930,z tym ze Almares ma przywozke w cenie,a Metal,chce dodatkowo.Pustaki 12 (gazobeton) 4.39 18tka 6.29,ale zapisy i odbior koniec maja.Glupi bylem bo kupilem w styczniu tylko 24ke,ale coz zrobic. Aha takie pytanie czy na strzemiona brac pret zbrojeniowy czy gladki(walcowke)?? pozdrawiam i zycze naprawde powodzenia na budowie,zwlaszcza przy zakupach PS co uwazacie o cenie 569 zlotych za m3 drzewa szalunkowego??(z almaresu) jak macie jakies inne namiary bede dzwieczny!!
-
majkag - a jaki dom budujesz? jak duze masz fundamenty? -
a to tylko fundamenty a do końca budowy tak daleko i........ drogo -
Materiały drożeją w zastraszajacym tempie. Od kwietnia nowe podwyżki.Zgroza. Dlatego właśnie moje fundameny wyszły za 29000 zł -
Acha - i zmienilismy projekt. Skrzat nie przeszedl (warunki w planie zagospod.) Zdecydowalismy sie na Czarusia z Archetonu. -
u mnie powolutku:) Mamy projekt, dzis odbieram mapki do celow projektowych i po weekendzie skladam wnioski o warunki w Enerdzie i Zakladzie Komunalnym. Poznalem sasaidów - najrpawdopodbnie wspolnie postawimy wodoaciag 150 metrow. Dzisiaj spotykam sie z majstrem na dzialce. Co myslicie o tych glosnych podwyzkach na materialy konstrukcyjne. Niby podrozaly dwukrotnie... o zgrozo... i jak tu sie budowac...