Przegląd
- Co nowego w tym klubie
-
Aż z tego sięgnąłem do pękatej już teczki z papierami i faktycznie !!! Na Kwicie z ZKUWiM mam wołami: "Wyżej wymienione warunki nie stanowią zgody na podłączenie się do sieci wodociągowej. Zgoda zostanie wydana po przedłożeniu dokumentacji technicznej przyłącza.." A więc mnie to też czeka Wygląda, że ja Tobie nie pomogę, ale sam na tym skorzystam
-
Ostatnim pomysłem urzędu było zapewnienie dostawy wody od wodociągów w Goleniowie. Poza tym mam trochę nietypową sytuację ponieważ jestem współwłaścicielem drogi dojazdowej do mojej działki i pozostali współwłaściciele musieli wyrazić zgodę na to abym mogła się tą drogą poruszać. Oczywiście droga jak na razie jest tylko na papierze. Ale już wszystko doniosłam i jest duża szansa, że to już wszystko.
-
No masz - tak się rozgadałem, że zapomnaiłem o co chodzi Odpisywałem EWAR (chyba, że EWAR to ty ?) Masz racje, co do załatwaiania - najgłupszą rzecz jaką można zrobić to zostawienie papierów w urzędzie i czekanie na wynik. Urząd trzeba nękać telefonami i wizytami, aż wszystko załatwią dla świętego spokoju. Gdy Pan Urzędnik potrzebuje jakiś kwitek, wówczas załatwia to za pomocą oficjalnego pisma i czeka na oficjalną odpowiedź - na ogół trwa to 2-4 tygodnie. Przeważnie można to załatwić w jeden dzień - trzeba tylko pojechać gdzie potrzeba - poprosić o kwitek i przywieźć Panu Urzędnikowi. Dlatego pytałem się EWAR z czym ma konkretnie problem i gdzie ? Bo jej list był trochę mało konkretny
-
Co do architekta to nie tak jak myślisz Jasiu.Buduję na innych układach.Dużo sam załatwiam.Serdeczne dzięki za ofertę jak będzie potrzeba to się odezwę.Widzę że jesteś tu częstym gościem. Ja dopiero w to wszedłem poniewaz od niedawna jestem w sieci.Jeżeli dobrze zrozumiałem(NW) to szmat wody będzie nas oddzielal ale tak pozatym to rzut kamieniem bo ja vis a vi(prawie). Pozdrawiam i życze sukcesów. [ Ta Wiadomość była edytowana przez: rosta3 dnia 2002-07-28 15:32 ]
-
Również będę startował z budową ale w okolicach Goleniowa a mieszkam w Szczecinie.Z tego co wiem w takich mniejszych miejscowościach jest podobno łatwiej z papierami.No i ceny są trochę inne na pewne usługi.Wiem że geodeta w Szczecinie rozmawia od 800 zł a za taka cene tam zrobi mi wtórniki na dwie działki.obecnie jestem na etapie adoptowania projektu. Pozdrawiam i życzę sukcesów [ Ta Wiadomość była edytowana przez: rosta3 dnia 2002-07-26 20:46 ]
-
Cześć, buduję niedaleko Kołbaskowa. EWAR rozumiem, że złożyłeś już wniosek i projekt i zwrócili Ci go do uzupełnienia. Miałem podobny przypadek ale w jeszcze bardziej kuriozalej wersji. Dano mi 1 miesiąc na zdobycie pewnego zaświadczenia, wydawanego przez ... ten sam urząd, tylko 5 pokoi dalej, gdzie oświadczono że otrzymam go za 6 tygodni !!!!!!!!