Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. olej ta pompe ciepla nigdy sie nie zwroci taka prawda zainwestuj w dobre ocielenie okna i wentylacje zostanie sporo grosza w kieszeni , niiby super darmowo itp ale kilka stowek miesiecznie sama energia bedzie cie kosztowala takiej pompy + serwis przeglady itp jak cos pisz [email protected] zobaczysz u nas co i jak ,zalezy jak idom itp m stawiamy 280 m2 i ogrzewanie z ciepla woda na rok okolo 3500-4 tys mniej wiecej bedzie kosztowac same grzenie domu gazem,
  3. Witam, widzę, że faktycznie w Lublinie coś małe zainteresowanie pompami ciepła. Ja również buduję dom ogrzewany pompą ciepła, ale jak na razie jeszcze nie wybraliśmy konkretnie, mam ofertę z firmy z Rybnika na cztery różne zestawy ceny przystępne od 34 do 48 tys., z odwiertami , natomiast wstępna wycena z firmy lubelskiej to koszt około 70 tys. Jak coś bliżej będę wiedziała to napiszę bardziej konkretnie. A sama też jestem ciekawa jak się takie pompy ciepła sprawują, ale z tego co czytałam to ludzie raczej zadowoleni.
  4. Witaj, Ja słyszałem o kilku pompach w Lublinie i okolicach, ale teraz buduje je coraz więcej osób. Ja zna użytkownika przy ul. Janowskiej w Lublinie użytkuje od 12 lat z powodzeniem. W okolicach Niemiec oglądałem pompę ale była zamknięta w studzience a właściciel nie dojechał budowa w 2011r. Mam raczej kontakt z pompami z forum muratora i forum "elektrody" tam budują entuzjaści w garażach urządzenia własnej konstrukcji. Ja też jestem w trakcie budowy urządzenia własnej konstrukcji gruntowa do co i cwu. Pozdrawiam Kazjan.
  5. Dzień dobry. Jestem przed wyborem pompy ciepła. Jakiej marki macie pompy? Czy maktoś jakieś uwagi do tego urzadzenia? Na co zwrócić uwage przy wyborze ekipy? Kogo polecacie a kogo się wystrzegać?
  6. Jakieś małe zainteresowanie pompami ciepła?, może już kogoś znalazłaś? Ja położyłem DZ w postaci kolektora poziomego w Dąbrowicy gm Jastków, ale do uruchomienia pompy to jeszcze trochę może tej lub następnej jesieni. Użytkuje człowiek przy ul. Janowskiej w Lublinie, ale wyciecze już chyba ma dość bo pogadaliśmy ale mi nie pokazał kotłowni. Ktoś tam jeszcze robił w 2009r. słyszałem od kierowcy przywożącego piasek i na razie tyle! Może już zrezygnowałaś z pompy ciepła? Kazjan?
  7. szukam kontaktu z osobami które użytkują pompę ciepła w okolicach Lublina. Jestem zainteresowana taką pompą, ale zanim podejmę decyzję chciałabym skonsultować się i najlepiej porozmawiać z osobą która już jakis czas korzysta z takiej pompy. Jeśli ktoś zdecyduje się pomóc badzo proszę o kontakt na forum lub na maila [email protected] pozdrawiam Agata
  8.  

• Dodaj nową pozycję...