Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. W tej chwili robotnicy są na etapie więźby, do ok. 5 listopada mają zakończyć prace razem z dachem. Ze zmian to zrezygnowaliśmy z płyt żerańskich, zrobiliśmy terive ( była tańsza) Pozdrawiam
  3. Witam Gratulacje rozpoczęcia budowy. My dom budujemy w Lublinie. Zmiany jakie zostały wprowadzone to: - ściana dwuwarstwowa (silikaty) - w miejscu WC będzie garderoba - okan podniesione do 0,85 m - w salonie będą tylko jedne drzwi balkonowe /z drugiego zostało zrobione okno/. Też brałem pod uwagę strop żerański. w Lublinie za m2 w/w stropu chcą 100 zł jednak wielkość działki nie pozwala na wjazd i pracę dzwigu. Na 99% będzie to strop drewniany z uwagi na łatwość wykonania i późniesze jego ocieplenie. Jeśli można wiedzieć to w jakim rejonie Polski budujecie dom, i czy też zamierzacie wprowadzać zmiany w projekcie i jakie. Poddasze będzie użytkowe? Pozdrawiam
  4. MIło Nam poznać , my zaczynamy budowę za 3 dni..... a odnośnie stropu to na 99% będzie to płyta żerańska, będzie tam o 1 podciąg więcej, ale budowa będzie szła szybciej, a do tego koszty powinny być troszkę mniejsze, a w jakim rejonie budujecie i jakie zrobiliście zmiany? Pozdrawiam
  5. Witam ! Miło spotkać na forum osobę chcącą się podzielić dzoświadczeniami z realizacji tego projektu. Ja jestem właśnie w trakcie budowy (wylewanie nadproży) tego domu -oczywiście "dom w powojach 2". Buduję systemem gospodarczym - własnymi siłami. Chętnię podziele się doświadczeniami z mojej budowy. Obecnie stoję przed dylematem wyboru stropu.
  6. ZAPRASZAM DO DYSKUSJI ORAZ WYMIANY DOŚWIDCZEŃ NA TEMAT Domu w Powojach 2 z ARCHONU.
  7.  

• Dodaj nową pozycję...