Przegląd
- Co nowego w tym klubie
-
Witam mam małe ogłoszonko Karpiówka 3 ZAPAKOWANE ORGINALNE PALETY POZOSTAŁOŚĆ PO BUDOWIE , ok 101 luzem oraz 17 gąsiorów KOLOR -MIEDZIANA ANGOBA, [szt./ paleta] 480 Ilość [szt./paczka 16 CENA DO uzgodnienia http://www.allegro.pl/item354106136_karpiowka_wienerberger_koramic_angoba_miedziana.html -stemple 201 sztuk http://www.allegro.pl/my_allegro.php?page=auctions&type=not_sold -deska gr 5 cm szer 20 cm -ok 1,3 m3 ubikacja sosnowa zrobiona w X 07 http://www.allegro.pl/item357457121_ubikacja_kibel_szalet_ul_.html odbiór MARKI tel 660 76 30 10 pzdr udanego odpoczynku
-
Mam nadzieje zacząć budowac w maju , o ile zdaże sprowadzic materialy i je zmiescic na placu budowy Neferko, ze 100 stempli to bym kupil od Ciebie /nie wiem ile potrzeba na moj strop, ale wydaje sie ze 1 na m2, hmm.. moze 200, bo niestety najpierw piwnica a, ona nizsza i nie da sie zalac pietra a potem dopiero przyciac stemple na piwnice/, o ile temat stempli aktualny pozdrawiam
-
Witam, od poniedziałku mam do sprzedania barak tzw starego typu /z półokrągłym dachem/ kolor blu laguna;) Mieści się w nim do 7 robotników, nie cieknie ma instalację elektryczną. W razie potrzeby mogę pomóc w transporcie /niezbędny duży samochód z HDS'em/. Poza tym: Dachówka karpiówka Koramic naturalna cegła - 900 szt + po kilka szt. dodatków. Pustaki stropowe Certus 8 palet Pustaki keramzytowe działowe produkcji Leier - 400 szt. Tanio oddam:D Mogę pomóc w transporcie. Więcej info na prv. Wszystkow Strudze r
-
SPRZEDAM pozostałe po budowie: Styropian 10 (bez frezu - podłoga) - 2m3 x 80zł = 160zł Styropian 15 (frez - ściana) 4,5m3 x 80zł = 360zł Pustak MAX (288x188x220, Plecewice) 65szt x 2,90 = 188,50zł Suporeks (12x24x59) 45szt x 4zł = 180zł Klinkier z rozbiórki (Vega, CRH Klinkier, całe cegły) 85szt x 1zł = 85zł Siatka ogrodzeniowa (3mm, oczko 6cm, cała rolka 10m) 100zł/rolka Siatka, max i suporeks stan bardzo dobry, styropian przybrudzony (leżał od jesieni pod tarasem, nie utlenił się), klinkier - wiadomo - z rozbiórki, czyli widać na nim wpływ zaprawy, ale myślę że spokojnie nada się w jakieś mniej widoczne miejsce. Zdjęcia mogę przesłać na PW. WAŻNE: jeśli ktoś będzie zainteresowany, to odbiór własnym transportem (z Janówka k/NDMaz). Nie możemy tu pomóc.
-
Zgromadzilem już wszystkie papiery, ale wygląda na to że za pozno zacząłem szukac ekipy do budowy,wszyscy zajęci - pracusie jedni Czy nikt nie zna majstra budowlanego, który został w naszym kochanym kraju i sie nudzi ? może bym go przekonał do porzucenia stanu nieróbstwa .. ładną mamy zimę tej wiosny , aż skostniałe ręce rwą sie do pracy
-
W kwestii prądu - przerabiałam dokładnie taką jazdę. Jak sie okazało wystarczyło rzeczywiście odczepić kable i przenieść na jakiś kij. Ale.......... moja ekipa rozebrała ruderkę razem z liczniekiem. I sprawa sie rypła. Ale... znalazłam pewnego pana w pewnej firmie, który za kilka sztuk złota( 2800 :)) przyjechał sprzętem z wysięgnikiem, odciął kable, przewiesił gdzie trzeba , załatwił papiery, zawiesił skrzynkę i takie tam. Prawdę mówiąc miałam prąd zanim powstały do niego papiery :)I mam budowlankę. Jeśli potrzebujesz - daj znać.
-
Witam wszystkich! Od niedawna zaczęłam zaglądać na Forum. Mam dopiero rozpoczętą budowę - fundamenty. Chcę dokonać kilku zmian w projekcie i szukam architekta. Czy ktoś mógłby mi polecić...dobrego i niedrogiego? Czas goni, wiosna tuż tuż i zaraz rozpoczynam kolejny etap budowy. Pozdrawiam i z góry dziękuję Ania
-
Lubicz dziękuję za namiar na elektryka Musze się przyznać, że działkę kupiłem rok temu, i nieśpiesznie załatwiałem formalności,ale teraz mam zamiar przyśpieszyć Mam już: Podkłady geodezyjne x 3 Zatwierdzony plan rozbiórki Uzgodniony gaz prąd jedna fazę doprowadzony do budynku, który zostaje, ale zawieszony na budynku, który będzie rozbierany Złożony w UG projekt arch.-bud. nowego domu Zamierzam w najbliższym czasie;) Przenieść zawieszenie przewodów elektr. z rozbieranego domu „ gdzieś” najlepiej do skrzynki w ogrodzeniu /skrzynki jeszcze tam nie mam/ Zamienić jedną fazę elektr. na trzy fazy Znaleźć ekipę–y rozbiórkowo-budowlane Rozebrać stary domek Kupić materiały budowlane Postawić nowy domek itylkotyle pozdr
-
Mnie same formalności zajęły 6 miesięcy. Od początku lutego zacząłem załatwiać uzgodnienia i przygotowywać projekt a na początku lipca ruszyłem z budową. Niestety jeśli w grę wchodzi rozbiórka może to potrwać trochę dłużej. Dużo dała pomoc Pani Architekt, która pokierowała mną. Aczkolwiek nie obyło się bez drobnych wpadek. Ale muszę przyznać że nie spotkałem się z jakąś nieżyczliwością, raczej wszyscy byli przychylni. Pozdrawiam Piotr
-
Dzieki Sylvia , zgłosze się do Nefer, wczoraj-dzisiaj do drugiej w nocy czytalem jej dziennik, faktycznie zdobyła duże doświadczenie , popełniłem nietakt że nie przywitalem gospodarza- gospodarki forum , ale chyba zrozumie i wybaczy, człowiek jak zaczyna budować i pochodzi po urzędach, i ma kontakt z mediami to zapomina o s-v pozdr