Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. Dzień dobry wszystkim ! Chciałabym prosić o polecenie jakiejś dobrej ekipy budowlanej w okolicach Tarczyna. Teren działki jest delikatnie podmokły, jesteśmy już po badaniu geologicznym czekamy na wydanie opinii. W wstępnej opinii geologa możliwość budowania jest pod warunkiem mocnych, solidnych i wysokiej jakości fundamentów ! Szukamy doświadczonej firmy, budowa miałaby się zacząć ok. lipca - sierpnia 2016. Zastanawiamy się nad firmą RosłanDom, jest w naszej okolicy i budowali niedaleko podobny dom do tego który my wybraliśmy - firma Archon WILLA ELIZA. Proszę o pomoc i ewentualne podpowiedzi. Pozdrawiam !
  3. Witam, za pozwoleniem sie podłącze. Do grupy piaseczyńskiej mi troche daleko - budowa między Górą a Grójcem tak więc licze na rozrost grupy i wzajemną pomoc. I już pierwsze pytanie. Jak poradzić sobie z mediami potrzebnymi do stanu surowego czyli prąd i woda. Bo jak narazie to zostaje mi agregat i beczka niestety
  4. To może i ja czasem cos pomogę? Co prawda jestem z powiatu Piaseczno, ale np. do Barcic mam 2km i bliżej do Grójca niż Piaseczna.
  5. Cześć, Ja się będę budował w Barcicach Drwalewskich także jestem zainteresowany wymianą doświadczeń w Grójeckich urzędach
  6. to sobie pospali Grójczanie. Podłaczam sie do forum, obiecuje codziennie odwiedzac. A tymczasem powiedzcie mi ile sie czeka na poszczegulne papiery i jaka jest kolejność ich załatwiania. Przy załorzeniu żę działka jest rolna i należy do mojego Taty. cóż począć???
  7. Okna już mamy, rekuparatora nie planujemy - przynajmniej na razie - choć możliwości techniczne są (pustki strychowe). Kominek jeszcze nie wybrany - będzie sparke albo sparthem.
  8. Ja już mam dosyć wszystkiego co ma związek z budową, przestałem się więc pokazywać też na forum. Przez pracę, budowę, zakup materiałów wykończeniowych nie ma czasu na forum.
  9. Raczej bym nie liczył na dużą liczbę forumowiczów z naszych okolic. Po prostu zbyt mało użytkowników netu.
  10. A ja dopiero zaczynam tz. złożyłem papierki i czekam na pozwolenie na budowę. Psychicznie jeszcze jakoś się trzymam, ale nie wiem jak to będzie po budowie Zacznę raczej na wiosnę chyba, że murarz się wyrobi na budowie, którą kończy i zrobimy fundamenty w tym roku. A jeśli chodzi o budowy w naszym terenie to z tego co widzę to sporo budynków rośnie, a ludki pewnie nie mają czasu na forum siedzieć lub siedzą jako goście.
  11. Kilka osób się przewinęło na krótko. Jeśli znajdą się chętni to reaktywacja jest zawsze możliwa. Najwyraźniej mało się buduje - czyżby drogie działki i kiepska infrastruktura - wg mnie tak właśnie jest. Ja jestem blisko wykończenia .... psychicznego przede wszystkim. Jewrioszka - z fajnych rzeczy - plac zabaw dla dzieci
  12. Chmmm.... może trzeba by cos z tym zrobić? Co prawda jestem w grupie Piaseczyńskiej, bo ten powiat to jednak do grójca mam znacznie bliżej tylko 10 km.
  13. A tak a propos linka w twoim podpisie - jestem szczęśliwą posiadaczką srebrnej strzały
  14. Hej Agula, Czy grupa powstała? Trudno określić. Niewiele nas tu na chwilę obecną, ale kameralne grono też ma swoje zalety! Z jakiej miejscowości jesteś?
  15. Hej jeżeli grupa powstała lub powstanie, to ja chętnie sie podłączę. Mam tyle samo km do Grójca, jak do Piaseczna (prawie)...
  16. Tak, kojarzę - p. Sabina. Pewnie ma "przetarte" szlaki gdzie trzeba! Wysłałam Ci na priv wiadomość.
  17. Np. naprzeciwko starostwa - Usługi projektowe, mam u nich nadzór budowlany. Czy z wyobraźnią - nie wiem? Na pewno nie będzie trzeba latać za pozwoleniem na budowę - dostaniesz do ręki. Adaptację natomiast robiłem gdzie indziej, ale tam nie potrzeba było wyobraźni, praktycznie obyło się bez zmian. Natomiast sam załatwiałem kwity do PnB.
  18. Hej! Aktualnie jestem na etapie kompletowania dokumentów, aby otrzymać z gminy decyzję o warunkach zabudowy. I na tej podstawie architekt zrobi projekt przebudowy i nadbudowy mojej chałupki. Z tego co się zdążyłam zorientować na taką decyzję czeka się ok. 3 miesięcy. Więc jak wszystko dobrze pójdzie dostaną ją w prezencie na Gwiazdkę! Mogę zatem jedynie posprzątać działkę, a jest co : 1700 m2 - była strasznie zarośnięta i zaniedbana. Czy ktoś może mi polecić jakiegoś architekta "z wyobraźnią" z rejonu Grójca i okolic?
  19. Nawet nie wiem czy się tak naprawdę założyła? Ja mam nadzieję, że w tym tygodniu zakończą strop. Pozdr.
  20.  

• Dodaj nową pozycję...