Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. Witam serdecznie wszystkich ja razem z żoną zaczynamy na przyszły rok.Jest ktoś może z naszych okolic?
  3. Wszystkim, którzy jeszcze czasem tu zaglądają, życzę szczęśliwego Nowego Roku i pomyślności w budowaniu.
  4. My chyba też z musu poczekamy, bo ekipa się ociąga i przed świętami się nie wyrobią. Dachówkę położą dopiero w styczniu.
  5. czekamy na lepsze ceny, w styczniu podobno będą lepsze u nas
  6. my daliśmy do wyceny Creaton, wyszło koło 32 za m2, ale czekamy na lepsze ceny, na razie jest papa i musi to wystarczyć
  7. moje okna to pcv-ki w profilu veka i okucia roto producent to vetrex, jeszcze ciepłe wczoraj zamontowane
  8. no prosze, myślałam że już nikt tu nie zagląda
  9. Bardzo dziękuję! Jakiej firmy okna wstawiacie? Z dachówką nie jest taka prosta sprawa, bo ta promocyjna ma być po Nowym Roku, a my chcemy przed. Ale jest Rupp Ceramika za 36zł. Czy ktoś ją ma na dachu?
  10. to ładnej pogody życzę, u mnie własnie skończyli, robili akurat wtedy kiedy padał śnieg ale się udało jutro mam okna wstawiane
  11. Nowi Budowniczy! Podzielcie się wrażeniami z budów! My zaczynamy dach. Czy ktoś mi życzy ładnej pogody?
  12. Wydaje mi się, że to cena niewygórowana. Nam wyjdzie mniej więcej tak samo. Czy Nowi Budowniczy posnęli na tych budowach? Co u Was słychać? U nas budowa idzie razem z zimą, chcemy przed końcem roku jeszcze zrobić dach, zwłaszcza że jest promocja na dachówkę.
  13. Własnie podpisałam umowę na stan surowy parterówka, około 140m, dachówka ceramiczna, ściany z porotermu 37 tyś i to jest podobno mało Ruszam w pażdzierniku My z murarzem podpisaliśmy umowę na 23 tyś dom z poddaszem uzytkowym, 175m2 pow uzytkowej.-stan surowy otwarty.
  14. Witajcie CHWALIŁAM SIĘ JUŻ NA SWOJEJ STRONCE , ALE CO TAM TU TEŻ SIĘ POCHWALE dostaliśmy POZWOLENIE Budować będziemy prawdopodobnie dopiero na wiosnę więc do godziny 0 zostało nam jeszcze kilka miesięcy . Ale już się cieszę ze to już realne jest Pozdrawiam SKORPIONEK1975
  15. Dzięki,MonikaFW, jak widzę, ceny zależą w dużej mierze od regionu, w którym się buduje. No i od tego, jaka firma. u nas na południu jest chyba troche taniej. My właśnie ruszyliśmy, dzisiaj zalali ławy, jutro dalszy ciąg fundamentów.
  16. Własnie podpisałam umowę na stan surowy parterówka, około 140m, dachówka ceramiczna, ściany z porotermu 37 tyś i to jest podobno mało Ruszam w pażdzierniku
  17. ni i mamy juz mury parteru wreszcie widze jak wyglada mój atlas w rzeczywistości pozdrawiam wszystkich
  18. Amelia Twój domek wcale nie jest skromny, i zdecydowanie możesz być z niego dumna. Z tego co widzę, to we wrześniu zacznie się maraton budowlany. Dziewczyny, czekam na START!!!
  19. Amelia 2 - Ciekawy projekt, dobrze wykorzystana powierzchnia. Mnie też się podobały domy z urozmaiconą bryła, ale życie zweryfikowało gust Staramy się minimalizowac koszty, chociaż ceny są i tak kosmiczne... Faktycznie budujemy podobne domy, różnica na dole polega głównie na zamianie łazienki ze schodami. Życzę powodzenia. Skorpionku, skoro masz prawko, to częściej przyjeżdżaj na forum Dziewczyny, mam nadzieję, że we wrześniu będziemy sobie kibicować w poczynaniach budowlanych jako że zaczynamy "równo".
  20. Wiem , Wiem że rzadko ostatnio zaglądam ale już się poprawie. Robiłam prawko i nie miałam czasu , ale już po wszystkim więc teraz będę częściej. oczywiście Zdałam co prawda za drugim podejściem ale zdałam ufff... Mam też nadzieje że od Września ruszymy z budową ,w tym miesiącu powinniśmy dostać już pozwolenie ... Więc liczę na to ze jak wrócimy z urlopu Wrześniowego to się wreszcie weźmiemy za ten nasz dom ... Pozdrawiam Skorpionek1975
  21. Po wielomiesięcznych ochach i achach nad cudnymi domami z zewnątrz o pięknych fantazyjnych dachach zdecydowałam się na skromny lecz praktyczny Planeta 2 z prac. Dobre Domy, widzę że ciut podobny do Tojego, tylko ja szukałam z dużym pom. gospodarczym na narzędzia, rowery, kosiarkę itp. i częściowo zadaszonym tarasem, a syn chciał pokój sportowy - będzie duży nad garażem, w projekcie to jest pralnia.
  22. Witam wszystkich, Skorpionku, dawno Cię nie widziałam My zaczynamy w sierpniu, cieszę się, że jest więcej sierpniowo-wrześniowych budowniczych , mam nadzieję na bieżącą wymianę doświadczeń. Domek mamy wytyczony, czekamy na murarzy. Chętnie posadziłabym już jakies krzewy, ale nie mogę, bo trzeba będzie po zbudowaniu fundamentów nawieźć ziemi, bo działka jest nisko - sąsiad zawyżył nam poziom , i dosłownie, i w przenośni, bo domek ma piękny i wykończony na tip-top. Amelia 2 - proszę, pochwal się projektem.
  23. Witajcie, chyba jedno i drugie, wszystkich przywieje jak się zimno zrobi Pozdrawiam skorpionek1975
  24. Coś tu cicho... wszyscy na wakacjach czy na budowach? Mam już pozwolenie i murarzy za 35 tys. dom 133m2 parter z poddaszem uż. plus garaż 2-stanowiskowy, zaczynam we wrześniu!
  25. Witajcie Uuu widze że grono się powiększyło Super Pozdrawiam wszystkich Aga
  26.  

• Dodaj nową pozycję...