Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. Wypodło 8, ale sądząc po tym że podaje rozmieszczenie wg. podziału na dawne województwa, to dane są ciut "nieświeże". Tak jakby z połowy lat 80-tych. Wtedy się zgadzało. Aktualny stan na dziś to: Ja, żona i cituchna. Sistra i kuzynka zmieniły w międzyczasie nazwisko w wyniku małżeństwa. We wrześniu będzie 4: Ja, żona, ciotuchna i ROZALKA !!!!!!.
  3. Moje panieńskie: 15094, a po mężu: 16279 - nie nosiłam i nie noszę zbyt oryginalanego nazwiska jak się okazuje
  4. TESKA SUPER POST !!!! uśmiałem się na maxa sąsiad ma śmieszne nazwisko i jest 1 w polsce )) w końcu rozwiązałem mój dylemat powinno się mówić: "statystyczny Nowak ... "
  5. Moje panieńskie - 220, obecne - 41. Ha, nie są zbyt popularne.
  6. 2138 - dużo, myślałem, że jest nas mniej, a osobiście znam tylko połowę .
  7. Cześć zabawa jest przednia ale - wprowadzamy nazwisko mojej koleżanki i mamy "4" a w samej Czewie jest ich 11, a oprócz tego jest ich jeszcze sporo w Warszawie i to pod tym samym nazwiskiem. Moje nazwisko 1444
  8. Świetne! Moje panieńskie aż 11270 z czego najwięcej w katowickim tu gdzie mieszkam.Po mężu 383 najwięcej z krakowskiego skąd on pochodzi. NIGDY BYM SIE NIE SPODZIEWAŁA, ŻE MOJE NAZWISKO (PANIEŃSKIE) TAKIE POPULARNE ZAWSZE WYDAWAŁO MI SIĘ,ŻE TO KTÓREGO TERAZ UŻYWAM WYSTĘPUJE BARDZO CZĘSTO.
  9. Panieńskie 9 osób Po mężu 109 coś te dziewiątki mnie prześladują!
  10. 292, dobrze że zostałam przy swoim, no i cała nadzieja w progeniturze. Jednak zaskakujące, że tak dużo w moim województwie
  11. Oj, a myślałam, że jest nas mniej ... aż: 8992, z czego najwięcej z południowej Polski, z Tarnowa (znam rodzinkę, tyle, że nie wiedziałam, że jest ich tak wielu) z Krakowa (j. obok) - ale wszystkich i tak nie zdołam zaprosić na weselisko, natomiast gdybym przyjęło nazwisko po Moim, to byłabym 340-stą!!! z czego 10 jest ze Szczecina - wszystkich znam!!! TESKA ALE SUPER !!!!
  12. moje panienskie -92 (z czego najwięcej w Łodzi i Katowicach) jak myslałam, mężowskie też nieczęste-152-większość z Płocka super sprawa!!!!
  13. Moje nowe pomężowskie - 1703 a panieńskie - 0!! Ale to nieprawda!!! Mój ojciec mial 12 rodzeństwa w tym 6 braci!! Wiec to niemożliwe!
  14. ups... z moim nazwiskiem tylko 7 osób - i wszystkie znam!!! a co bardziej niepokoi - jestem ostatnim facetem, który może zachować to nazwisko dalej... hehe, mam dwie córki i nie wiem czy starać się dalej, czy też przekonać je, by w przyszłości pozostały przy nazwisku panieńskim...
  15.  

• Dodaj nową pozycję...