Przegląd
- Co nowego w tym klubie
-
Widzę że temat podumarł, jestem w tym momencie w trakcie zakupu działki w Wyględach przy ul. Kasztanowej. Jest tam jesczcze kilka działek w bardzo przystępnej cenie od 150 000 działki zbliżone do 1000 mkw. Jak ktoś jest zainteresowany mogę podesłać nr tel do sprzedawców. Żeby nie było ja nie sprzedaję tych działek i nie mam żadnych korzyści ;p raczej chodzi o to że łatwiej będzie załatwić podciągnięcie produ i wody gdy będzie więcej sąsiadów
-
No hej, a i mnie dziś coś tknęło, żeby zajrzeć na ten wątek Waszą chałupkę świetnie widać z naszej działki Jeśli chodzi o jeżdżenie przez pole to chyba powoli koniec... Tylko niech te remonty wreszcie na Warszawskiej skończą!!!! Co do psa, to nie mamy, chcemy wilczura, dostaniemy od znajomego jak będzie miał szczeniaki. Taki na razie mamy plan. Nie wiem tylko, czy wiosna to nie za wcześnie, bo nie będę miała co z tym psem robić... My oczywiście jedziemy z budową ile się da, w tym tygodniu chcemy zalać strop. Cieśle na grudzień chyba będą, niestety nie bardzo ma kto nam położyć dachówkę, widoki mamy dopiero na luty
-
Witaj Ania Po przerwie odzywam się. Ja jednak będę chyba kontynuować budowe. Od Twojej strony nie jeżdżę bo straszne błoto także nie wiem jak to wygląda. Ciekawa jestem natomiast czy masz psa. Bo jak nie to pora wybierać bo tyle się tam szwęda. Ja mam ale już serce mi się kraje jak widzę takiego jednego biedaka co się tam kręci. Nawet już przeglądałam budy na allegro. Pozdrawiam. Jesteś jedynym moim sprzymierzencem na tym wątku.
-
Gratuluję. Już widziałam Waszą dzialkę i fundamenty. Chociaż przyznam się szczerze poznałam bo już wcześniej widziałam na forum chyba w grupie kampinowskiej - foto. No to będziemy sąsiadkami i to bliskimi. Chociaż u nas bieda okazalo się, że przeoczyliśmy bląd wykonawczy w postaci zbyt wysokiego muru i to rzutuje na elewację, która już nieco inaczej będzie wyglądała. I weź tu teraz sobie architekta niech ci zaprojektuje dom twoich marzeń a ekipa i tak ci go upiększy. Szkoda gadać. A kierownik budowy to już nie wspomnę. Ochrzaniłam go i to nieźle, że nic nie pilnuje a on nadal jeździ i wszystko jest OK. A my nowe blędy wykrywamy.
-
Niestety nie pomogę A że nie mamy sąsiadów to mi akurat pasuje - więcej przestrzeni póki co za oknem A tak na serio to naprzeciwko w przyszłym roku może i dwie budowy nawet ruszą no i ten dom w stanie surowym też się będzie wykańczał. Za nami w stronę KPN już nikogo Bogu dzięki nie będzie, bo tam już jest ziemia rolna. Nie tak jak u Was, w gminie Leszno, więcej wzdłuż Leśnej jest odrolnione. Wzdłuż Traktu Królewskiego odrolnione jest 60m.
-
A czy domek ma skomplikowaną bryłę. Ile bedzie mieć metrów? Aha jeszcze dodam, że sąsiad ma 4 latka i roczną córcię więc szykuje się niezła ekipa. Trzeba będzie o to zadbać aby dzieci nie straciły na tych przenosinach z miasta. Tym bardziej mi na tym zależy, że sąsiadka moja druga ma dwófch synów w wieku 15 i 13 lat, którzy narzekają na brak towarzystwa. Zwlaszcza ten mlodszy co uwielbia sport i grę w piłkę. Może tak uda się im znależć kolegów coś w stylu "szukam kolegów - jestem fajny"
-
Ile się da Mam nadzieję, że murarze pojawią się w przyszłym tygodniu. Reszta będzie zależała od szczęścia, pogody i pracowitości robotników... Jak się uda to chcielibyśmy zrobić aż z dachem. Ponoć dachówki w zimie też się kładzie. A dzieci widzę że mają szansę się razem bawić - moja starsza córka ma 2 lata i 4m-ce a młodsza 7 miesięcy
-
A powiedz Ty mi w sekrecie skąd Twój mąż wie, że jestem blondynką A dogadać to myślę, że się dogadamy Jeżeli chodzi o moją miejscowość, to administracyjnie nazywa się Borzęcin Mały... ale obawiam się, że jakbym kogoś do Borzęcina Małego wysłała, to za nic na Leśną by nie pojechał Tak czy siak, jutro jadąc na działkę spróbuję Was zlokalizować. No i napisz jeszcze, w jakim wieku masz dzieci bo ciekawa jestem, czy będą miały szansę bawić się z nami.
-
To nic nie szkodzi właściwie chodzi mi o ten rejon. Nieważne czy to Babice czy Wyględy. Muszę spróbować z tym wstawianiem zdjęć to łatwiej będzie nas zlokalizować. Mój domek to skupisko domów z lewej przed Twoim. Moj ma ciemny dach, styl nowoczesny raczej i widać go z leśnej choć jest w głębi. W oknach aktualnie żółta folia. PS Mój mąż się śmieje, że jesteśmy dwie blondynki ja nie wiem w jakim stanie jest nasz dom a ty na jakiej ul. i w jakiej miejscowości mieszkasz. Powinnyśmy się dogadać.
-
Fajny masz pomysł z tymi dzieciakami Jestem za. U mnie stan zero, jesteśmy ostatni, też po lewej stronie patrząc od Leszna. Właściwie to już nawet nie jest gmina Leszno ani ulica Leśna, tylko Trakt Królewski Więc nawet nie wiem, to już chyba nie są Wyględy??? Jak następnym razem się przejadę, to może spróbuję Was jakoś zlokalizować? Jesteście przy Leśnej, czy w drugiej czy kolejnej linii zabudowy?
-
Jeśli budujecie się na ul. Leśnej w Wyględach gdzie powstaje wspaniałe osiedle domków jednorodzinnych to wartałoby sobie pomagać. Niektórzy mają świetnych fachowców do polecenia a inni mogą przed innymi nas przestrzec. Poza tym jest problem dzieciaków. Ci co mają dzieci (które czasami się nudzą w domach) mogliby się porozumieć i dzieciaki moglyby się poznać. Ja osobiście dopiero buduję dom. Pozdrawiam