Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. Nie martw się. U mnie też było pod górkę ale w końcu udało się zacząć a dokładnie we wrześniu. Jak miałaś zacząć w lipcu to pewnie już co nieco zrobione. Nie wiem na jakim jesteś etapie. U mnie parę dni temu został zalany strop. Możemy się wymieniać fachowcami Serdecznie pozdrawiam.
  3. Nie martw się. U mnie też było pod górkę ale w końcu udało się zacząć a dokładnie we wrześniu. Jak miałaś zacząć w lipcu to pewnie już co nieco zrobione. Nie wiem na jakim jesteś etapie. U mnie parę dni temu został zalany strop. Możemy się wymieniać fachowcami Serdecznie pozdrawiam.
  4. Witam Inwestorki Ja zaczynam dopiero w czerwcu. Cały czas kopałam się z urzędami (!). Powiem Wam, że nie sądziłam, że początek będzie taki "pod górkę", ale cóż trudności są po to aby je pokonywać. Teraz będę tu częściej - pozdrawiam
  5. Hej! Tez zaczynam budowe, a raczej jestem dopiero na etapie zalatwiania dokumentow wiec wszystko jeszcze przede mna. Jak Wam sie to wszystko udalo, dziewczyny? Mam na mysli szczegolnie Lole 5 i marianke54 ! Marianka pewnie juz wybudowala, bo ostatni post jest z 2009 roku a Lola juz ma w stanie surowym albo i dalej! Super. Tez sie nie moge doczekac! Mam nadzieje, ze na jesieni cos sie u mnie ruszy : ) Pozdrawiam
  6. Po odebraniu projektu trzeba go uzgodnić z zarządcą drogi, uzyskać pozwolenie na budowę, złożyć wniosek o zajęcie pasa ruchu drogowego i wniosek o zgodę na prowadzenie robót w pasie drogowym i można rozpocząć prace.
  7. Witam jestem nową forumowiczką, obecnie zmagam się z projektem wjazdu na działkę. Wjazd będzie od drogi powiatowej Lublin - Bychawa, dokładnie gm. Jabłonna. Czy znacie może kogoś kto w miare szybko i sprawnie nam to zrobi???I oczywiście dobrze. Bedziemy musieli ściąć trochę skarpy na której znajduje się działka i wkopac przepust w rów melioracyjny.To wiem na pewno , więcej dowiem się jak otrzymam gotowy projekt. prosze równiez o informację co potem, gdzie mam się udac żeby rozpocząc budowę tego wjazdu i jak długo trwają formalności. Narazie mamy warunki od Zarządcy drogi i zgodę na wjazd.
  8. Zapraszam do korzystania z naszych usług. Budujemy domy do stanu surowego z opcją wykończenia do stanu developerskiego lub pod klucz. Posiadamy referencje. Możliwośc obejrzenia poprzednich realizacji na ternie woj lubelskiego lub mazowieckiego. Nasza strona: http://www.ekipabudowlana.net
  9. Hej Nie przejmuj sie , dasz rade wybudowac sama, ja tez buduje i sie nawet tym ciesze, ( na razie postawilam domek w stanie surowym) chetnie sluze rada .pisz na mojego priv-a [email protected]
  10. Witam! Ja również mieszkam i będę mieszkać w Lublinie! Budowy jeszcze nie zaczęliśmy, ale zamiary są!
  11. Posiadamy wolne terminy na budowę od czerwca 2011. Budujemy stany surowe, deweloperskie, lub pod klucz. Służymy pomocą również na etapie zakupu projektu i jego adaptacji, czy uzyskania finansowania. Proponujemy atrakcyjne ceny. Wstępnie koszt budowy zawierający robociznę, materiały, nadzór Kierownika, zaplecze socjalne i magazynowe, obsługę geodezyjną dla: - stanu surowego zamkniętego - 958 zł/m2 + VAT - stanu deweloperskiego - 2 161 zł brutto/m2 + VAT - stanu pod klucz z odbiorami - 2 425 zł brutto/m2 + VAT Ceny do negocjacji po przedstawieniu szczegółowego projektu i uzgodnieniu rozwiązań projektowych, materiałów wykończeniowych, instalacji wewnętrznych. Nie budujemy bez faktur dlatego jeśli myślisz o oszczędzaniu w ten sposób to raczej sobie oszczędź kontakt z nami. Stawiamy na wysoką jakość realizacji. Podstawą do roszczeń gwarancyjnych mogą być jedynie dokumenty potwierdzające wykonanie umowy. Nie wierz w to, że ktoś udziela gwarancji pisemnej jedynie na podstawie podpisanej umowy. Skoro umowa została podpisana, a nie zostały wystawione żadne dokumenty potwierdzające sprzedaż wykonanych prac, oznacza to że zlecenie nie zostało wykonane, a więc nie ma mowy o gwarancjach. Zapraszamy do zapoznania się z informacjami o nas, referencjami, galerią zakończonych i bieżących realizacji na naszej stronie http://www.profihouse.pl
  12. zycze milej lektury http://forum.muratordom.pl/lubelskie,t1635.htm i powodzenia w budowie
  13. Mieszkam w Lublinie, na forum jestem nowa, ale czytam Wasze rady, dyskusje już od dawna. Mam zamiar wybudować niewielki dom (zrealizować zamysł swój i męża, ale życie jest paskudne - mąż zmarł 7 lat temu). Obecnie załatwiam "papiery" i będę szukała wykonawcy. Ponieważ jestem zielona w temacie budowy, a także brak mi czasu - praca,opieka nad leżącą mamą, postanowiłam zlecić wykonanie - "pod klucz" - albo do stanu surowego zamkniętego. Później kolejne ekipy... Myślę,że w tym roku nie dam rady z załatwieniem, ale na wiosnę... Mam prośbę może ktoś już tak budował, może u kogoś będzie finał w tym roku i może mi polecić sprawdzonych i solidnych i w miarę tanich fachowców. Jeśli ktoś zechce mi odpowiedzieć będę wdzięczna.
  14.  

• Dodaj nową pozycję...