Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. Może kiedyś też całość ogrodzę, ale na chwilę obecną to uprawiam i wesoło rośnie tam sobie pszenżyto... Jakbym ogrodziła to kombajn nie miałby jak obrócić
  3. My mamy zamiar grodzić całość... jakoś ciężko mi jak ktoś po moim chodzi ... Planujemy siatkę leśną, częściowo na metalu w betonowym dole, częściowo na istniejących i dosadzanych drzewach... Chcę całość bo potwory mam zamiar hodować
  4. My ogrodzimy jakieś 0,6 ha. Może kiedyś resztę... ale tego to jeszcze nie wiem, bo może odkupię kiedyś 5ha od sąsiada, który do mnie przylega
  5. To ja rowniez sie tu zapisze. Dzialka 2,1ha las, łąka, wody mi brakuje ale i na to jakos poradze. Narazie garaz postawilem, w tym roku w planach jest wykonczenie garazu i terenu przy nim, nasadzenie roslinek, w dalszych planach domek no i jakies zwierzaki. Fakt roboty jest na lata ale warto satyfakcja gwarantowana
  6. Też mniej , więcej taki kawałek sobie odgrodziłem i zrobiłem to ze słupków dębowych co 3 metry i siatki leśnej wys 1,5. Teraz chcę trzymać zielononóżki i muszę ogrodzić jeszcze raz tyle, ale mam obawy czy siatka leśna zabezpieczy mi kurki przed drapieżnikami.
  7. Właśnie- pierwszy problem z dużą działką to ogrodzenie. U nas jest dosyć ,,wąsko"", bo tylko 80 m szerokości więc tak myślimy ogrodzić taki kwadrat 80/80, żeby tak ładnie wyglądało. To i tak daje ponad 300 metrów siatki w najtańszym przypadku
  8. No to i ja się wpisuje. 0,70 ha. Na razie sobie leży nieogrodzone ale już mnie głowa boli jak sobie pomyśle ile trzeba płotu
  9. Oj nie zawsze jest czego zazdrościć! Co z tego że dostaliśmy ziemię za darmo i jest to piękne miejsce na budowę, kiedy nie ma za co z tą budową ruszyć?
  10. Ja grodzę siatką leśną bo dostałem w prezencie z 1,5km . Śmigana ale w dobrym stanie. Ogrodziłem już jakieś 80 arów i chciałbym ogrodzić resztę tego kawałka na którym mam chałupę. Czyli jakieś drugie tyle. Wszystkiego to mam prawie 6 ha. No i tak myślę puścić jakieś kosiarki z napędem na cztery. Może łowiecki co by mój borderek mógł się realizować.
  11. Witam wszystkich bardzo serdecznie! Super że ktoś założył taki wątek! Wreszcie coś dla mnie. Gdzie indziej to nawet bałam się odezwać jaka działka jest duża, a tu między wami będę taka średnia. Dopisuję się do was jeśli pozwolicie z moimi 2,7 ha. pozdrawiam
  12. super temat! dopisuję się z moimi 4,5 ha. Na razie pomysłów na zagospodarowanie mam miliony, gorzej z realizacją... ale czas pokaże
  13. Może zarzućcie jakieś pomysły... ogród?, ozdobny też? sad, winnica? grodzicie całość... czy część... jak całość to czym?... bo u nie 1,5 km trzeba?
  14. To chyba za mnie napisałeś , tylko na to odśnieżanie już się ustawiłam... ciapka z turem nabyłam , I też wiosną zaczynam zagospodarowywanie... tylko 20 lat to mi nie wystarczy... mam zamiar się przy tym zestarzeć
  15. 3,2ha.....trawa,trawa,100m drogi do odsniezania.. ,na wiosne chciałbym zaczać to zagospodarowywac,mysle,że 20 lat powinno wystarczyć na realizacje pomysłów...
  16. Ja w zeszłym (2009) roku robiłem klientowi ogrodzenie na działce z dostepem do jeziora. Obrośnięte to było trzciną na kilkanascie metrów wgłąb. Wynajął taką koparkę do pogłębiania stawów na gąsienicach co to może jeździć prawie po wodzie i wykopał cały ten szlam i zasypał piaskiem. Podobno trzcina nie ma prawa przez najbliższe kilkanaście lat wyrosnąć. Gdzieś mam zdjęcia to jak chcesz to ci podeślę.
  17. a to już nie wiem znaczy ja wiem. tyle, że nie wiem ile mam w kupce, ale kiedyś obok chaty futbolówkę my kopali na dwie bramki... a poza tym mam orne, las i tartak i psa... (i kota też)
  18. wokol wystrzaly, miasto swietuje, a ja tutaj szukam budowlancow.. my do tej grupy tez chyba z naszymi nieco ponad 33000 m2 nalezymy; uprawiamy na wiekszosci trawe.. na razie wcinaja te trawe konie sasiada, ale mam nadzieje wkrotce nasze konie sie nia zajma.. pozdrawiam wszystkich mini obszarnikow i zycze szczesliwego Nowego Roku!
  19. Witam )) no ja chyba mogę się zapisać moja działka ma ponad 1,5 ha i nawet łapię się na przyszłoroczną promocję
  20. tak sobie czytam dziennik Arctici Asafa dziennik otwarty i czeka no i "przyleciałam" nas zapisać 5443m2 uffffffff zdążyłam Szczęśliwego Nowego Roku dla Wszystkich "OBSZARNIKÓW"
  21.  

• Dodaj nową pozycję...