Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. Odsprzedam budę na budowę: bardzo solidna, posiada dwa niezależne wejścia, w tym takie przez które wmieści się betoniarka. Na wyposażaniu dużo praktycznych szafek i schowków, mini biurko z szufladami, piec w którym można napalić w chłodne dni, podwójna podłoga pod którą można schować długie elementy, łaty murarskie itp. W budce są także dwa miejsca do spania lub drzemki. Unoszony dach zapewniający znośne warunki podczas upałów. Budka została zaadaptowana z nadwozia wojskowej radiostacji. Bardzo solidna. Możliwość wysłania fotek. Wszelkie pytania proszę kierować na priv
  3. Układanie kostki brukowo-granitowei Wróblewski Robert 608 738 431/061 425 20 92.U mnie układal kostke granitową,jak dla mnie b.dobry fachman(chociaz ze względu na rozmiar kostki nie wyszlo mi najtaniej.
  4. Witam Mam pytanie odnośnie ogrodzenia z klinkieru. Możecie polecić jakieś sprawdzone ekipy od ogrodzeń i od kostki brukowej? Dzięki Pozdrawiam
  5. Mam na sprzedaż Zuzię 15 Kw z PW dolotem z zewnątrz, automatycznym szybrem, dodatkową wężownicą za 3100 zł taniej o 500 zł ( instalator kupił za mały i uciekł ) a ja zostałem z kominkiem. Transport do 100 km od Poznania gratis.
  6. Szanowni forumowicze! Kupię kontener albo barak w którym można przechować klumkry budowlane.Przepraszam, że wcinam się z tą propozycją, ale może ktoś z Was lub Waszych sąsiadów chce się pozbyć czegoś takiego. Proszę o kontakt na priv.
  7. witam szukam sprawdzonego zakładu stolarskiego, który wykona drzwi zewnetrzne do domu. Jezeli macie sprawdzone namiary do bardzo proszę - fotki równiez mile widziane
  8. Pytanie: ile za wymurowanie tarasu plus wejście ca 30 m kw, żeby nie dać się oszwabić ??? beton z betoniarki , wykop ręczny pod fundament z bloczkow
  9. Szukam punktu z dobrymi silnikami do rolet (Nice, Somfy) który załozy mi te silnikim do rolet. W punkcie gdzie zamawiam okna ceny nie są sympatyczne, więc jesli macie sprawdzone namiary to bardzo proszę.
  10. jak co to ja mam 2 rozpoczęte rolki włeny 15cm knaufa. ale rolki sa prawie pełne. i mam pytanieco do wykonczeniówki, szukam kogos konkretnego!!! z terminem od zaraz.
  11. Mam do sprzedania 6 rolek Toprock 10cm (30m2) i ok. 10m2 Fasrock-L. Odbiór własny z Lubonia. Cena do dogadania. Kontakt na priv. Pozostałość po ociepleniu ścian i poddasza.
  12. Gdzieś przeczytałam o jakiejś firmie, bodajże w Biskupicach, zajmującej się drzwiami i do czasu wstawienia docelowych dają takie tymczasowe, ale nie mogę znaleźć tego wątku:(. Czy ktoś kojarzy która to firma? A może to jest normalna praktyka, że dają takie drzwi? Bardzo by mi to pasowało, więc jeśli ktoś zna taką firmę, to podpowiedzcie proszę.
  13. Moi drodzy! Szukam pracy dla mojego ojca na zimę właśnie skończył budować dom u kolegi no i przydałoby się robić coś dalej. A wiec... jeśli ktoś poszukuje fachowca do wykończeniówki to gorąco polecam! Efekty pracy można obejrzeć w moim dzienniku. Jeśli ktoś będzie zainteresowany to proszę najlepiej pisać na priv lub w komentarzach w moim dzienniku (na dole kliknąć liczbę 27) Pozdrawiam i liczę na odzew
  14. Witam Oddam w dobre ręce odpadki po ociepleniu poddasza wełną TopRock Rockwool. Mogę to wyrzucić ale może się komuś przyda. Jest tego ok 8 worków 240litrowych. Trzeba to sobie tylko odebrać. Pozdrawiam Javas.
  15. Witam ile kosztuje m kw. położenia styropianu 15 w okolicach Poznania? Czy 30-35 zł (włacznie z zaprawą zewnetrzną, czy jak ją tam zwał, ale bez tynków) to jest dużo, w sam raz czy calkiem OK ????
  16. Witam Czu mozecie odpowiedziec ile kosztuje docieplenie wełną wew. budynku (miedzy krokwie 15 cm i na to kolejne 5 cm) i gdzie kupowaliscie wełnę.
  17. Oddam barak ZA DARMO. Nie wygląda rewelacyjnie ale nie przecieka i może służyć jeszcze na kilku budowach. Barak znajduje się w Rokietnicy pod Poznaniem. kontakt 660 54 93 28 http://www.empikfoto.pl/index.php?m=foto_hot&foto_id=19670117&filename=pb301328.jpg
  18. a ja mam pytanie o parapety marmurowe i brame? czy mozecie polecic jakiegos niedrogiego kamieniarza? i ile wyszlo Wam za metr kwadratowy? mam tez pytanie o brame przesuwana, czy jakiegos niedrogiego i rozsadnego kowala mozecie polecic??
  19. Mam do odsprzedania cekol c-45 w dobrej cenie zostało mi trochę z tynkowania Od zach-płd strony Poznania mogę dowieść.
  20. ....woda i cała instalacja grzewcza po tynkach, kanaliza na różnych etapach a końcowa też po tynkach......
  21. Ja tez odradzam biuro projektowe na ulicy piekary. Dokładnie nie pamiętam nazwy ale mailem z nimi spor. A co do rur wod kan to kładłem przed tynkami, ale drugi raz bym tego nie robił bo po co zbędne wyprawki. chociaż z drugiej strony mogą poniszczyć rury tynkarze bo tak to juz jest na budowie ze jeden drugie rozpi.... I jak zawsze adnotacje: Odradzam oszusta Graczyka od dachu !!! siedziba w skokach tz z tamtych okolic.
  22.  

• Dodaj nową pozycję...