Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. Witam, gdyby ktoś poszukiwał projektanta, kierownika budowy bądź firmy wykonawczej to zapraszam na priv
  3. Dzięki, ale nie bede zainteresowany bo u mnie niema kominka, ale jakby ktos sie pytał to będe pamiętał.
  4. email9 - jak bedziesz potrzebował wybudowania kominka mniej lub bardziej złozonego a może pieca (typu : piec Kuzniecowa lub contraflow) zgłoś się do mnie To czym się zajmuję na FM '' kominki dla każdej rodzinki''
  5. Dogadałem się ze swoim projektantem co mi rysował projekt, sam zaproponował i dał niewielką cenę, a że mieszka niedaleko to powiedział że często może wpadać i że jak coś trzeba to żeby dzwonić. Polecił by ktoś może dobrego elektryka i hydraulika co montuje pompy ciepła do CPU i wentylacje mechaniczną z rekuperacją? Coś tam znalazłem w internecie ale tak bez żadnej opinii to trochę jest taka lekka niepewność.
  6. To zależy co będzie należało do kierownika budowy. U nas za sporadyczne wizyty na budowie (praktycznie tylko przed zalewaniem każdego ze stropów i raz na koniec), wypełnienie dziennika, przygotowanie dokumentów do odbioru wział chyba 1000 zł lub cos koło tego. Wracając do tematów poruszanych wcześniej. Płytki w dużej ilości opłaca się zamawiać na intenecie. Na miejscu najlepsze ceny udało nam się wynegocjować w Benmarze. Trzeba być twardym negocjatorem i są w stanie dac naprawdę fajne ceny. Maja w ofercie całe kolekcje a nie tylko to co na wystawce. (w odróżnieniu od Nomi czy Bricomana). Nie polecam mebli z Meprotu na Sidorskiej. Jakośc i wykonanie ok, ale terminowość, komunikacja itp. - szkoda słów. Kuchnia która miała być zamonotwana do 15 września, została skonczona tuż przed Bozym Narodzeniem.
  7. Witam wszystkich i dołączam do tej grupy bo w niedługim czasie pewnie rozpocznie sie budowa mojego domku w ok. Białej:) Mam takie pytanko ile płacie się za kierownika budowy w naszych okolicach? Moj architekt mi zaproponował że może być i tak niewiem czy jest sens sie rozglądać za kimś czy z nim sie dogadać.
  8. Ech, widzę że grupa Biała Podl tak samo słabo rozkręcona jak siedlecka.. Jakbyście mieli pytanie dot. stolarki to śmiało. Można tu - postaram się odpowiedzieć, można w dziale http://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?61-Okna-drzwi-bramy-garażowe
  9. Duża ekspozycja jest w bocznej uliczce od Alei Tysiąclecia. Szafki kuchenne jesionowe mam spod Siemiatycz, z firmy http://www.standrex.pl/ od 10u lat i nie potrzebna była dotychczas żadna naprawa.
  10. No niestety nie pomoge, bo sama szukam aktualnie. Mam wycenę z Fabryki Wnętrz z Janowskiej i od gościa z Międzyrzeca. Obie firmy wciskają MDF lakierowany, gładki bo niby taka moda. Cena taka sama (300 zł różnicy). Wybieram się na Sidorską do Eprotu, ale ostatnio kolega się przyznał ze w szafkach które maja rok już 3 razy wymieniał część mechanizmu w cichym domyku szafki. Kwestia oczywiście producenta zawiasów, ale .... Jak w końcu znajdę kogoś sensownego to postaram się napisać. Gdzie w Białej nalepiej wybrać się po płytki? Zalezy mi na tym żeby były w miare tanie i przyzwoicie wyglądały. Szukam do łazienek, salonu i holu. Wiele osob poleca Bricomana i Nomi bo najtaniej. Rzeczywiscie tak jest? Byliśmy w kilku salonach i rzevczywiscie ceny powalają .....
  11. Tu zaglada zbyt malo osob zeby wypowiedziec sie na temat konkretnej firmy. Ja z Bialej moge polecic tylko goscia od ukladania parkietow i oblozenia drewnem schodow betonowych - gdyby byla taka potrzeba.
  12. Kurczę! Nikt mi nie pomoże z tymi meblami kuchennymi? A mozecie polecic mi dobre drzwi wewnetrzne i namiar na sklep/ fachowca?
  13. Witam! Czy ktoś może wypowiedzieć się o firmie moroszczuk meble? Jestem już na etapie projektowania mebli kuchennych i potrzebuję jakiejś porządnej firmy, która wykona mi projekt.
  14. No pewnie, ze bym potrzebowal Niewiadomo kiedy sie przydadza. Wyslij na priv jak mozesz. Ile placiles za SSO? Nie bardzo sie orientuje z cenami w naszych stronach. Gdybys potrzebowal jakichs farb, gruntow, gipsow i podobnych rzeczy ktore sprzedaja w Koali w Bialej na ul.Brzeskiej, to moge udostepnic Ci swoj rabat ktory mam u nich (15% na wiekszosc rzeczy). Czasem nie ma rabatu na towary ktrore maja w promocji.
  15. Ortel królewski., także tez niedaleko. Dzieki za namiary. Powodzenia z budową. Jakbyś potrzebował sprawdzonych ekip to moge polecic murarzy, dekarzy + ekipe do krycia dachu, hydraulików. Co do okien natomiast to się wypowiem jak w końcu zostaną zamontowane
  16. A gdzie tam ale w tym roku chyba w koncu sie zmobilizuje i cos rozpoczne Gdzie budujesz? Do schodow i parkietow polecam p.Mirka z Bialej 600 500 092. Mozesz sie powolac na Jacka od poddaszy. Pozdrawiam
  17. Witam Miałam nadzieje na skarbnicę wiedzy o firmach z BP i okolic, a tu takie pustki .... yaco - wybudowales sie w Łomazach? To moja rodzinna miejscowosc Z armatura nie pomogę .... ale wątpię czy jakas firma trzyma szeroki asortyment do obejrzenia. Za duzpo modeli i producentów. Aktualnie szukam kogoś do zrobienia kominka, schodów (drewno) i tynki.
  18. Ciezko o taki u nas. Nikt nie chce zamrazac pieniedzy i trzymac wystawki. Chyba niestety w naszych budowlanych marketach wiekszy wybor choc niestety towar z marketu jakoscia nie grzeszy..
  19. Hej Polećcie proszę prawdziwy sklep z armaturą łazienkową gdzie towar można obejrzeć na żywo a nie w katalogu
  20. Witam, ja jestem z okolic białej, jeszcze się nie buduję ale mam nadzieję że będę projektować na tym terenie domki gdyż jestem na 3 roku budownictwa szkoda ze taki mały ruch w tej grupie. Pozdrawiam
  21. Witam Od niedawna działa też strona naszych umiejętności. http://www.kominkibiala.pl Pozdrawiam
  22.  

• Dodaj nową pozycję...