Przegląd
- Co nowego w tym klubie
-
Dogadałem się ze swoim projektantem co mi rysował projekt, sam zaproponował i dał niewielką cenę, a że mieszka niedaleko to powiedział że często może wpadać i że jak coś trzeba to żeby dzwonić. Polecił by ktoś może dobrego elektryka i hydraulika co montuje pompy ciepła do CPU i wentylacje mechaniczną z rekuperacją? Coś tam znalazłem w internecie ale tak bez żadnej opinii to trochę jest taka lekka niepewność.
-
To zależy co będzie należało do kierownika budowy. U nas za sporadyczne wizyty na budowie (praktycznie tylko przed zalewaniem każdego ze stropów i raz na koniec), wypełnienie dziennika, przygotowanie dokumentów do odbioru wział chyba 1000 zł lub cos koło tego. Wracając do tematów poruszanych wcześniej. Płytki w dużej ilości opłaca się zamawiać na intenecie. Na miejscu najlepsze ceny udało nam się wynegocjować w Benmarze. Trzeba być twardym negocjatorem i są w stanie dac naprawdę fajne ceny. Maja w ofercie całe kolekcje a nie tylko to co na wystawce. (w odróżnieniu od Nomi czy Bricomana). Nie polecam mebli z Meprotu na Sidorskiej. Jakośc i wykonanie ok, ale terminowość, komunikacja itp. - szkoda słów. Kuchnia która miała być zamonotwana do 15 września, została skonczona tuż przed Bozym Narodzeniem.
-
Witam wszystkich i dołączam do tej grupy bo w niedługim czasie pewnie rozpocznie sie budowa mojego domku w ok. Białej:) Mam takie pytanko ile płacie się za kierownika budowy w naszych okolicach? Moj architekt mi zaproponował że może być i tak niewiem czy jest sens sie rozglądać za kimś czy z nim sie dogadać.
-
No niestety nie pomoge, bo sama szukam aktualnie. Mam wycenę z Fabryki Wnętrz z Janowskiej i od gościa z Międzyrzeca. Obie firmy wciskają MDF lakierowany, gładki bo niby taka moda. Cena taka sama (300 zł różnicy). Wybieram się na Sidorską do Eprotu, ale ostatnio kolega się przyznał ze w szafkach które maja rok już 3 razy wymieniał część mechanizmu w cichym domyku szafki. Kwestia oczywiście producenta zawiasów, ale .... Jak w końcu znajdę kogoś sensownego to postaram się napisać. Gdzie w Białej nalepiej wybrać się po płytki? Zalezy mi na tym żeby były w miare tanie i przyzwoicie wyglądały. Szukam do łazienek, salonu i holu. Wiele osob poleca Bricomana i Nomi bo najtaniej. Rzeczywiscie tak jest? Byliśmy w kilku salonach i rzevczywiscie ceny powalają .....
-
Kurczę! Nikt mi nie pomoże z tymi meblami kuchennymi? A mozecie polecic mi dobre drzwi wewnetrzne i namiar na sklep/ fachowca?
-
Witam! Czy ktoś może wypowiedzieć się o firmie moroszczuk meble? Jestem już na etapie projektowania mebli kuchennych i potrzebuję jakiejś porządnej firmy, która wykona mi projekt.
-
No pewnie, ze bym potrzebowal Niewiadomo kiedy sie przydadza. Wyslij na priv jak mozesz. Ile placiles za SSO? Nie bardzo sie orientuje z cenami w naszych stronach. Gdybys potrzebowal jakichs farb, gruntow, gipsow i podobnych rzeczy ktore sprzedaja w Koali w Bialej na ul.Brzeskiej, to moge udostepnic Ci swoj rabat ktory mam u nich (15% na wiekszosc rzeczy). Czasem nie ma rabatu na towary ktrore maja w promocji.
-
Witam Miałam nadzieje na skarbnicę wiedzy o firmach z BP i okolic, a tu takie pustki .... yaco - wybudowales sie w Łomazach? To moja rodzinna miejscowosc Z armatura nie pomogę .... ale wątpię czy jakas firma trzyma szeroki asortyment do obejrzenia. Za duzpo modeli i producentów. Aktualnie szukam kogoś do zrobienia kominka, schodów (drewno) i tynki.