Przegląd
- Co nowego w tym klubie
-
Witam serdecznie Czy może ktoś z szanownych Forumowiczów używa przydomowej oczyszczalni biologicznej? A może ktoś załatwiał formalności w Wiszni małej lub/i Trzebnicy? Od czego zacząć? jaka jest szansa odprowadzania oczyszczonej wody do przydrożnego rowu? (operat wodnoprawny, pozwolenie wodnoprawne?) Czy jest z tym sporo załatwiania? A jakiej firmy oczyszczalnie macie? Wiem, że POLIPLAST produkuje takie, ale czy są dobre? Bardzo prosze o komentarze i Waszą radę. Mozliwe odpowiedzi na priv, mogę nawet podjechać i spokojnie pogadać.... Będe bardzo wdzięczny. Pozdrawiam wumar/Wrocław
-
Cześć Gosiu i Adamie. Ja też mogę powiedzieć że jestem w trakcie wykańczania domu i całej mojej rodzinki. Mój etap to: - ściany pomalowane - Kafle na ścianach właśnie kładzione / tzn. zostala jeszcze druga łazienka / - podłoga przed cyklinowaniem - kuchnia gotowa ale nie rozpakowana a tak w ogóle już mieszkamy na tym placu boju.
-
AnnaP Witam w okolicach Trzebnicy - a raczej jej wzgórz. Wstrzeliłaś się akurat w dwie ekipy które mogę polecić. Cała reszta ekip śmiało dostała by miejsce na czarnej liście. Jednak wiem że już nie robią w tych składach co u mnie. Obecnie jestem w trakcie przeprowadzki i jak tylko rozpakuję karton z dokumentami to podam na priv. Powodzenia!
-
bogela, większość chyba jeśli się udziela to na Grupie Wrocławskiej... My można powiedzieć że zaczęliśmy wykończeniówkę - właśnie robią nam gładzie i kupujemy już płytki poza tym mamy już elektrykę (nie wszystkie gniazdka podłączone, ale mamy to co potrzeba), ogrzewanie, tynki, wylewki, zamówione drzwi zewnętrzne i parapety...)
-
Fakt, ze nie mam jeszcze dostępu do internetu w swoim nowym domku nie zniechęca mnie do przebudzenia się przed wiosną. Muszę koniecznie odszukać kabelek USB i pochwalić tym co dzieje się w okolicach Trzebnicy. Może przebudzę resztę towarzystwa z tych okolic i napisze ktoś kilka słów, a może pochwali się jakąś "fotką"?
-
witam witam i o elektryków pytam pilnie elektryk mi potrzebny,dobry i nie za drogi bo mój zwiał mi na wakacje i powiedział że jak wróci to może wejść wtedy na budowe ale dodał że wraca we wrześniu a ja nie moge tyle czekac baaaaaaardzo prosze o pilną pomoc o kogoś sprawdzonego i dobrego bo dzoniłam do misiów z listy to jedni nie mają czasu a inni nie odbieraja telefonów jeszcze raz prosze o pilną pomoc z góry wielkie dzięki pozdrowionka
-
zaczynam ten wątek traktować jak mój dziennik budowy. Wszyscy z okolic Wrocławia są na wątku Wrocławia. Ja pozwolę sobie dokumentować to co dzieje się u mnie. http://img373.imageshack.us/img373/4778/obraz164lu4.jpg http://img58.imageshack.us/img58/7554/obraz165yo0.55e904b38f.jpg Wkleiłam zdjęcie kominka przed zabudową gdyż we wtorek leją posadzki a potem trzeba się zabrać za to na co starczy "kasiurki".
-
Okazuje się że trochę "piniądzów" znalazłam i własnie za trzy dni przyjdą posadzkarze ale myślę że więcej to już nic nie znajdę. Chyba zacznę grać w TOTKA A tak poważnie to poszukuję studniarzy z okolic Wrocławia. Swojego czasu ktoś miał robiony odwiert ale nie mogę sobie przypomnieć KTO? Może ktoś ma namiary na studnie?
-
Jeśli by ktoś zaglądal na te strony i potrzebował stemple budowlane to jest ich około 100szt. /podobno trochę więcej/ http://img228.imageshack.us/img228/8198/obraz159dq5.jpg Ilość się troche zmniejszyła gdyż nasz "czterołap" uwielbia zabawę z takimi patyczkami http://img225.imageshack.us/img225/1315/obraz003kk6.jpg
-
Na razie stoimy w miejscu. Rozmawialiśmy z lokalnymi wodociągami i oni mogą nam to zrobić (w sensie podłączyć), jeśli dostarczymy materiał i zrobimy sami wykopy. Na razie czekamy na zestawienie materiałów (chociaż praktycznie wszystko i tak jest w projekcie sieci i przyłącza). Powinno byc dobrze Wszystko da się jakoś - prędzej czy później - rozwiązać.
-
Tyle razy jadę koło Waszego domu i nie zwróciłam uwagi na brak ogrodzenia. Wydawało mi się że jesteście ogrodzeni ale oczywiście okazuje się że to "przewidzenie" Zawsze jak mijam Wasze zabudowania to zwracam uwagę na zmiany które łatwo wbijają się w oczy np.: wyrównane podwórko dużą ilością ziemi, czy ładny kolor budynku. My dopiero okablowaliśmy się elektrycznie oraz otynkowaliśmy wewnętrznie. Teraz przed nami hydraulik który ma za zadanie zamontować piec, kominek, podlogowe ogrzewanie itp Najważniejsze jednak zrobić wnętrze na gotowo przed zimą i koniecznie ogrodzić, gdyż od dwóch lat wychowujemy "czterołapa" który ma za zadanie między innymi nas pilnować na tej wsi