Przegląd
- Co nowego w tym klubie
-
Agroturystyka - fajna sprawa
Gagata odpowiedział Gagata → na topic → AGROTURYSTYKA - FAJNA SPRAWA AGROTURYSTYKA - FAJNA SPRAWA Topics
Wieśniaki, żyjecie?? Pozdrawiam serdecznie, Wieśniara -
Gagata odpowiedział Gagata → na topic → AGROTURYSTYKA - FAJNA SPRAWA AGROTURYSTYKA - FAJNA SPRAWA Topics
:bye: .. no bo co by tu powiedzieć........ -
DPS odpowiedział Gagata → na topic → AGROTURYSTYKA - FAJNA SPRAWA AGROTURYSTYKA - FAJNA SPRAWA Topics
http://dompodsosnami.files.wordpress.com/2013/03/wielkanoc-2011-tradycje-i-zwyczaje.jpg -
DPS odpowiedział Gagata → na topic → AGROTURYSTYKA - FAJNA SPRAWA AGROTURYSTYKA - FAJNA SPRAWA Topics
http://dompodsosnami.files.wordpress.com/2012/11/c5bcyczenia-c59bwic485teczne.jpg -
Redakcja odpowiedział Gagata → na topic → AGROTURYSTYKA - FAJNA SPRAWA AGROTURYSTYKA - FAJNA SPRAWA Topics
Prośba nasza wielka do właścicieli obiektów agroturystycznych: Czy możemy prosić o wypowiedź "do prasy" w następującej kwestii: jak Państwo zapewniacie ogrzewanie i ciepłą wodę dla obiektu agroturystycznego? Skala potrzeb jest różna, niecykliczna, a często duża. Jak to jest u Państwa? Jakie źródło ciepła, jakie instalacje, jaka skuteczność, oszczędności i koszty. Bardzo proszę o prywatną wiadomość do Redakcja - odpowiem. Autor -
andrzej2424-74 odpowiedział Gagata → na topic → AGROTURYSTYKA - FAJNA SPRAWA AGROTURYSTYKA - FAJNA SPRAWA Topics
Witam wszystkich jako nowy forumowicz. Agroturystyka? Właśnie się nad tym zastanawiam i czy to ma sens i czy znajdą się chętni na takie spędzanie czasu. Posiadam stary drewniany dom na skraju Puszczy Augustowskiej 20 km od Augustowa, 10 od Lipska. Wokół domu tylko las. Do najbliższego sąsiada 500 m. Działka ma powierzchnię 6 hektarów. Było to kiedyś pole orne, ale obecnie porośnięte drzewami. Całość wymaga sporej inwestycji, którą w większości wykonałbym sam. Mam też dylemat, gdyż na te siedlisko nadarzył się kupiec, który oferuje przyzwoite pieniądze. Proszę o wasze opinie, może rady. -
http://dompodsosnami.files.wordpress.com/2011/11/c5bcyczeniowe.jpg -
gumis107 odpowiedział Gagata → na topic → AGROTURYSTYKA - FAJNA SPRAWA AGROTURYSTYKA - FAJNA SPRAWA Topics
Witam wszystuch.Troche zaczynam bawic sie min. w rolnika (drugi doam na wsi siedze na KRUSIE ect), i tez zabawial sie bede w niby agro , bo juz znudzilao mnie sluchanie jak to wies utrzymuje miastowych i troche ma dosc placenia 10 razy wiecej ZUSu niz wynosi Krus .Chcialbym zwrocic uwage moim szacownym przedmowca ,iz owszem rolnik moe posiadac prowadac agro do max 5 pokoi ,ale z tego co sie orientowalem to dotyczy do gospodarstwa rolnego posiadajacego swoj numer i ktos prowadzacy agro musi miec pow 1h przeliczniowego,Nic nie stoi na przeszkodzie aby wspolmazonek uzyskal inny numer gospodarstwa rolnego i majac rozdzilenosc majatkowa kupil lub wydzierzawil sobie 1 hektar od wspolmazonka ,a to daje juz podstawy do posiadnia 10 pokoi ,ze nie wspomne od dzieciach, szwagrach, tesciach itp -
wiochman odpowiedział Gagata → na topic → AGROTURYSTYKA - FAJNA SPRAWA AGROTURYSTYKA - FAJNA SPRAWA Topics
Witajcie Rzeczywiście to nowe forum jest strasznie nieprzejrzyste . A co do leczniczych trunków to spożywam właśnie winko z dzikiej róży z jesiennych zbiorów. Mniam... Pozdrowienia dla wszystkich forumowiczów i Wasze zdrowie! -
No masz - i u mnie w ogóle w subskrypcjach nie pojawiają się zajawki, że coś ktoś tutaj w ogóle napisał! Ech, to nowe forum... Naleweczkę to ja mam nadzieję kiedyś u Ciebie spróbować, z pierwszej ręki. Lalkie byś sobie lepiej ode mnie kupiła, taka wyjątkowa jest! -
asia.malczewska odpowiedział Gagata → na topic → AGROTURYSTYKA - FAJNA SPRAWA AGROTURYSTYKA - FAJNA SPRAWA Topics
no przestań, ja jestem tylko mi ten cholerny przypominacz coś nie działa ... nie jojczyć mi tu gospodyni tylko chleb zaczynić, bo mimo późnej pory zgłodniałam )) Acha, wypchnęłam na licytację komturową naleweczkę pierwyj sort ... pooleeeeccccaaaamm, póki stoi -
Dzień dobry. Aktywność spadła do zera po zmianach na forum, które stało się... takie, jak każdy widzi. No i nie ma Tomka Komtura Mazurskiego, jednego z filarów grupy... A może jest ktoś nowy, kto ma agro, kto wie? Jest...? -
wiochman odpowiedział Gagata → na topic → AGROTURYSTYKA - FAJNA SPRAWA AGROTURYSTYKA - FAJNA SPRAWA Topics
DPSia jak minął sezon? Co u Ciebie na haziajstwie? -
No tragedia z tą aktywnością... -
No.... Jak przyjedziesz, to pewnie, że damy radę! -
asia.malczewska odpowiedział Gagata → na topic → AGROTURYSTYKA - FAJNA SPRAWA AGROTURYSTYKA - FAJNA SPRAWA Topics
W weekend jeden damy radę? Damy - my nie damy?? eeeee .... -
No ba, Karuś w dobrej formie, ale jak tak dalej pójdzie, to gotów zapomnieć z tym aportowaniem. Ty wiesz, ile mebli jest do pomalowania??? Wszystkie!!! -
No i będę tylko niech się w końcu kurna cieplej zrobi bo nie wyrobię Julka i Hanka pytają o Karusia - Julka zaniepokojona czy Karuś aby nie zapomniał jak się aportuje Powiedziałam jej, że w najbliższym czasie pojedziemy sprawdzić co i jak -
Ech, Ty, miałas pokój ze mną urządzać... -
stara bida ale szczęście że nowej nie widać póki co chciałam zwołać towarzystwo bo zaraz Tomek wróci i zastanie taki niemrawy wątek, że pewnie nie będzie chciał zajrzeć -
Łooo, wykopałaś wątek! Jak miło! I co u Waćpani słychać? -
dzień dobry, przyleciałam się przywitać -
Decyzję każdy musi podjąć sam, jednak powiem od razu - to nie jest zabawa dla tych, którym brakuje funduszy. Jeśli ma się dużo kasy, to warto pomyśleć, bo wtedy będzie dodane. -
darek09 odpowiedział Gagata → na topic → AGROTURYSTYKA - FAJNA SPRAWA AGROTURYSTYKA - FAJNA SPRAWA Topics
Cóż,w tym wypadku należy zapoznac się z programem PROW 2007 2013,jednym ze sposobów dla nie rolników na dofinansowanie jest działanie pod nazwą mikroprzedsiębiorczośc.Na ten temat należy kontaktowac się np.z ARiMR w mieście wojewodzkim,program na ten rok ma byc ogłoszony na przełomie kwietnia i maja, pomocne są strony Ministerstwa Rolnictwa,AMiRR, Witryna Wiejska. Czy to się opłaca,są obostrzenia,najlepiej byc niezależnym,a tak należy sporządzic wniosek,projekt,kosztorysy,wszystko nowe co jest zawarte w inwestycji,własna praca nie jest wliczana,rejestracja dziłalności w momencie składania wniosku o płatnośc .....za dużo pisania,lepiej dzwonic,pytac,kwota do max 300 tys.,ale najpierw wydajesz swoje,oni 50 procent,można rozłożyc na etapy. Bardzo to upierdliwe,sam nie wiem,czy warto -
Jan - a przeczytałeś to, co napisałam wyżej? Nie dam Ci gotowej odpowiedzi, bo ona nie istnieje. Naprawdę, poczytaj na http://www.agroturystyka.pl, zajrzyj też na http://www.witrynawiejska.org.pl. Obie strony mają dużo materiałów, przeczytaj, a wtedy zdecydujesz czy zaczynać i jak to zrobić.