Przegląd
- Co nowego w tym klubie
-
Grupa Grudziądz
oletomada odpowiedział oletomada → na topic → Grupa Grudziądz Grupa Grudziądz Topics
Witam wszystkich, czy ta grupa jeszcze żyje? Rozpoczynam budowę koło Grudziądza w miejscowości Ruda. Jestem na etapie fundamentów. Czy ktoś może polecić kogoś z naszego regionu kto montuje pompy ciepła? -
coś ta grupa ucichła...pogoda sprzyja-wszyscy na budowie.....
-
Oooo- odzew z Grudziądza Jak miło... Też się powoli zastanawiamy czy nie zaczac ale ta pogoda jest taka troche niepewna, wiec chyba nie ma sie co pieklic... Czyli oboje czekamy na wiosnę Oby zima szybko przyszla i szybko poszla!!! pozdrawiamy <my nie robilimy wcale duzo zmian, dom podoba nam sie taki jaki jest, no procz tych okien trojkątnych. Będziey mieli piec na ekogroszek z piecem zasypowym, jakby sie ktos pytal>
-
Witamy Natix My jesteśmy na etapie adaptacji projektu i przyłączy naszego Alabasterka. Jutro odbieramy mapę do celów projektowych, potem u jednej osoby załatwiamy wszystkie formalności do pozowlenia na budowę (mniej biegania) Chcemy rozpocząć budową wiosną 2010 a własciwie to jak szybko się da a wszystko zależy od pogody. Mamy wybraną ekipe do budowy i do wykończenia. Cały czas głowimy się co jeszcze można zmienić w projekcie, poza podniesieniem ściany kolankowej kilku ruchach z śnianami działowymi i zmianą kształtu okien. Kolejne pytanie to czym ogrzewać. Ciągły mentlik jak już coś wybierzemy to za chwilę zmiana decyzji i wszystko od nowa, gaz, groszek czy pc? No i zostały jeszcze drzewka do usunięcia ale z tym trzeba poczekać do adaptacji projektu i nie będzie tak łatwo jak u Was Chcielibyśmy juz zacząć tym bardziej że jest taka pogoda ale niestety sie nie da, trzeba czekać. Gorąco pozdrawiamy i czekamy na kolejnych budujacych w naszym mieście.
-
Hallo Grudziądzanie- pochwalcie się Waszymi osiągnięciami w dziedzinie budowy
-
Czy macie jakieś namiary na elektryka z okolic Grudziądza, który ma uprawnienia do odbioru instalacji elektrycznej? Potrzebuję też kogoś, kto odbierze mi instalację wodno-kanalizacyjną... Pojęcia nie mam, gdzie ich szukać.
-
Faktycznie czasami tu zaglądam, ale mało kto się odzywa a szkoda Ktoś wie gdzie mozna kupić dobre drewno do kominka ? Pozdrowienia dla wszuystkich budujacych
-
pusto pusto... nikt sie nie odzywa albo nikt sie nie buduje w naszym grajdołku:] pozdrawiam - miło że pojawoł się jakiś wpis... może ruszymy troche ten post...
-
Grupa Grudziądz
mariorally odpowiedział oletomada → na topic → Grupa Grudziądz Grupa Grudziądz Topics
Witam szacowne grono Coś pustawo tutaj Za jakiś czas i ja zacznę powoli budowę swojego domku Pozdrawiam, mariorally -
witam! ja równiez już niedługo dołączę do grona budujących grudziądzan... Jak bedzie się coś działo napewno się odezwę. Wszystkim życzę powodzenia:)
-
Witam wszystkich, szukam wykonawcy, na razie na stan zero.
-
Powodzenia
-
Uff... Projekt gotowy, konstruktor dał się przekonać. Fundamenty spasowane jak garnitur teraz dopiero rozpocznie się jazda, dzisiaj złożyłem wniosek o pozwolenie na budowę.
-
Witam wszystkich. Ja także bardzo chętnie dołączę do grupy budujących z Grudziądza Co prawda nasz dom czeka już "tylko" wykończeniówka (kupiliśmy go w stanie surowym zamkniętym), ale mam nadzieję, że znajdę tu kogoś, z kim będzie można wymienić doświadczenia. Pozdrawiam
-
Grupa Grudziądz
inwestorkakasia odpowiedział oletomada → na topic → Grupa Grudziądz Grupa Grudziądz Topics
zadzwoń sobie do tego faceta, on na pewno kogoś może doradzić, bo wiem że ma duże kontakty -
Bardziej interesował mnie konstruktor, który wykona adaptację fundamentów, ale dzięki za informację na pewno wezmę to pod uwagę, chciałem się jeszcze dowiedzieć jak wygląda sprawa cenowo??
-
Grupa Grudziądz
inwestorkakasia odpowiedział oletomada → na topic → Grupa Grudziądz Grupa Grudziądz Topics
Ja szczerze mogę polecić jednego Pana. Był u mnie kierownikiem budowy i wszystko szło jak należy. Poza tym miał kontakty z elektrykami i innymi takimi branżami. Ma swoją stronę http://www.ajk.org.pl -
Witam osoby budujące w Grudziądzu i okolicach. Podpinam się do grupy chociaż swój dom stawiam w Radzyniu ale jestem z Grudziądza. Korzystając z okazji składam wszystkim najserdeczniejsze Bożonarodzeniowe Życzenia ! Tyle na wstępie. Macie zapewne bogatsze doświadczenie niż ja więc może wskażecie mi dobrego konstruktora w Grudziądzu, który nie boi się projektować fundamentów (np.płyty) na trudnym gruncie. Chodzi mi o człowieka, który coś doradzi. Pozdrawiam
-
U mnie elektryk właśnie zakłada instalację więc narazie nie mogę jeszcze nic powiedzieć na temat jego pracy, ale namiar mogę dać. Mam też jeszcze jeden namiar na elektryka od mojego kierownika budowy.
-
A my budujemy w Grupie. Ale, jako że najbliżej jest Grudziądz to podciągamy to pod grupę grudziądzką. A póki co szukamy dobrego elektryka...
-
Sprzedam stemple ok 200 szt Moze ktoś jeszcze potrzebuje
-
Witaj Andrzej! Ja buduję w pobliżu " dzikiej plaży " Warunki zabudowy już miałam więc ten punkt mnie ominął. Powodzenia
-
Witam budujących w Grudziądzu... i okolicach również chętnie się dopiszę do tej grupy My będziemy się budować w Małym Rudniku, na razie czekamy na warunki zabudowy więc daleka droga przed nami, a i w między czasie rozglądamy się za ekipą, która by postawiła stan surowy naszego domku. Pozdrawiam Andrzej
-
Na razie mogę sie jeszcze łudzić, że nie będzie tak źle Emilia jestem zachwycna Twoimi schodami. Co prawda jeszcze mam na to czas, ale super by było gdybyś podesłała na prv namiary i ceny na takie "drobiazgi" jak schody, drzwi i ten wspaniały piecyk
-
Bój się Koszty zaczynaja się po dachu.