Przegląd
O tym Klubie
- Co nowego w tym klubie
-
Grupa nowosądecka
KMACOŃ odpowiedział lebdauk → na topic → Grupa nowosądecka - Nowy Sącz i okolice Grupa nowosądecka - Nowy Sącz i okolice Topics
Witam mnie znowu natury prawnej coś nurtuje. Ani w prawie wodnym ani w zaopatrzeniu w wodę nie ma takiego czegoś jak zakaz budowania studni jeśli jest dostępny wodociąg. Ja bardziej studni ufam niż wodociągowi. Gdzie jest takowy przepis co rzeczywiści zabrania kopania studni. Ale chcę to widzieć na własne oczy a nie że mi tak ktoś powie -
Grupa nowosądecka
kazper odpowiedział lebdauk → na topic → Grupa nowosądecka - Nowy Sącz i okolice Grupa nowosądecka - Nowy Sącz i okolice Topics
Dzień Dobry, Czy ktoś budował ostatnio lub ma w okolicy dom ze ścianą trójwarstwową i cegłą klinkierową na elewacji ? Poszukuję ekipy do fundamentów na jesieni w tym roku i SSO/SSZ od wiosny przyszłego roku. Fajnie by było mieć ekipę do całości. Budowa w Wielopolu, gmina Chełmiec. Chciałbym też porozmawiać z właścicielami o ich doświadczeniach. Z góry dziękuję za informację Pozdrawiam Michał -
Grupa nowosądecka
spik11 odpowiedział lebdauk → na topic → Grupa nowosądecka - Nowy Sącz i okolice Grupa nowosądecka - Nowy Sącz i okolice Topics
Witam Mam pytanie czy do odbioru domu w Nowym Sączu przychodzi inspekcja? -
Grupa nowosądecka
petryk odpowiedział lebdauk → na topic → Grupa nowosądecka - Nowy Sącz i okolice Grupa nowosądecka - Nowy Sącz i okolice Topics
Witam. Poszukuję solidnej ekipy do postawienia w stanie surowym domu 110m. na terenie Poręby Małej w Nowym Sączu. Polećcie proszę kogoś. Kontakt na forum lub na maila: [email protected] lub pod tel 502 102 108 -
No ja chętnie podyskutuje, wcześniej czasu nie było od pierwszego wpisu na tym forum zdążyłem się wybudować i teraz się urządzamy, gosiek1500 i inni którzy zaczynacie, życze wytrwałości w budowaniu i przygotowania na przedziwne i zaskakujące sytuacje hehe. W razie potrzeby pisać jakie macie problemy to może coś podpowiemy (mam na myśli tych co już je maja za sobą).
-
My zaczynam w czerwcu 2013 w okolicach Łącka. Pozwolenie na budowe prawie mamy. Materiały budowlane zamowione, ekipa budowlana po dlugich poszukiwaniach wybrana(nie było łatwo).Polecam firme: F.P.H.U. BLACHDOM TECHNIKA BUDOWLANA Mariusz Świderski z Podegrodzia. Zamawiałem u nich dachówkę Robena. Najniższe ceny w okolicy na systemy dachowe ( w Nowym Sączu dużo drożej w wszystkich hurtowniach budowlanych).Fachowo doradztwo. Druga firma to ROL-BUD z Gołkowic. Mają bardzo duży asortyment budowlany(i nie tylko) i ceny tez duzo nizsze niz w Nowym Sączu i okolicy.Bardzo miła obsługa Polecam
-
Grupa nowosądecka
abusik odpowiedział lebdauk → na topic → Grupa nowosądecka - Nowy Sącz i okolice Grupa nowosądecka - Nowy Sącz i okolice Topics
fajnie - kazdy ma swoje miejsce na ziemi i to jest fajne że rózne......powodzenia w budowie-my narazie mamy wiecej watpliwości niz mozliwości ale ciagniemy do przodu - trzeba miec marzenia...zreszta to domek mimo ze caloroczny w zalożeniu jako górska ostoja...a co wyjdzie zobaczymy:) -
Grupa nowosądecka
abusik odpowiedział lebdauk → na topic → Grupa nowosądecka - Nowy Sącz i okolice Grupa nowosądecka - Nowy Sącz i okolice Topics
czas to zmienić- najwazniejsze dobre chęci - gdzie sie budujesz jak to nie tajemnica i jaki domek? -
Grupa nowosądecka
Witam wszystkich na forum......To początek drogi do małego domku w górach......moje miejsce to Brunary i narazie załatwiam formalnosci ale może w przyszłym roku rusze z budowa. Mam nadzieje że wsparcie z Waszej strony murowane-Projekt juz jest MURATOR M72c ZIELONY OGRÓD prawda ze ładny..... Na poczatek tyle - jesli ktoś tu jeszcze jest to polecam sie do dyskusji-pozdrawiam-Adrian -
Mam do sprzedania 4-letnie deski świerkowe -32ki -ok 2m3 oraz 4-letnie foszty-50tki - 5 cm grubości - również 2 m3. Po więcej informacji proszę o maila: [email protected]
-
Witam wszystkich! Chętnie dołączę do dyskusji. Ja swoją (naszą) budowę zacząłem końcem sierpnia (gmina Grybów). Aktualnie jestem na etapie SSO. Dlatego do tego momentu pewne doświadczenia już zdobyte i chętnie się nimi podzielę. Aktualnie szukam elektryka i zastanawiam się czy warto brać projektanta wnętrz. Jeżeli macie namiary na kogoś sprawdzonego będę wdzięczny. Pozdrawiam
-
Grupa nowosądecka
m.d.w odpowiedział lebdauk → na topic → Grupa nowosądecka - Nowy Sącz i okolice Grupa nowosądecka - Nowy Sącz i okolice Topics
Witajcie Wszyscy Budujący, Na Nowy Rok życzę nam wszystkim solidnych wykonawców, duuuużo kasy i szybkiej przeprowadzki do nowych domów!!! Nasz dom na etapie wykańczania (czekamy na projekt wnętrz). Na wiosnę biorę się ostro do pracy, tyk by udało się w lecie przeprowadzić. Jak by ktoś potrzebował to mogę sprzedać/pożyczyć drewniane stęple (2.5m, 80szt). Jeśli ktoś z Was może polecić elektryka z pieczątką (z akcentem na pieczątkę ) to będę wdzięczny. Budujemy w Boguszowej k. Nowego Sącza - ciekawe dla Kogo z Was jesteśmy najbliższymi sąsiadami ? Pozdrowienia!!! -
Witam jestem z Tarnowa. Wykonujemy w okolicy instalacje elektrycze i alarmowe. Firma solidna zero problemów robie w Koszycach i w stronę Sącza też. Bardzo dobra jakość materiałów na wszystko fakturka vat i odbiór do ZE. Zapraszam na stronę http://www.elektrotec.cba.pl lub tel. 508848609 Na stronie zdjęcia gotowych instalacji Szybko i solidnie. Każda instalacja indywidualnie wyceniana wg potrzeb klienta. Dla kilku zleceń mogę zejść z ceny o jakieś 400 zł więc można kilka domów umawiać. Pozdrawiam
-
Grupa nowosądecka
thomyk odpowiedział lebdauk → na topic → Grupa nowosądecka - Nowy Sącz i okolice Grupa nowosądecka - Nowy Sącz i okolice Topics
Witam również jestem z Tarnowa. Wykonuje wokolicy instalacje elektrycze i alarmowe. Firma solidna zero problemów robie w Koszycach i w stronę Sącza też. Bardzo dobra jakość materiałów na wszystko fakturka vat i odbiór do ZE. Zapraszam na stronę http://www.elektrotec.cba.pl lub tel. 508848609 Na stronie zdjęcia gotowych instalacji Szybko i solidnie. Każda instalacja indywidualnie wyceniana wg potrzeb klienta. Dla kilku zleceń mogę zejść z ceny o jakieś 500 zł więc można kilka domów umawiać. Pozdrawiam -
o rany jaka tu cisza Witaj Joanaa, może choć z Tobą od czasu do czasu zamienię kilka zdań? Zazdroszczę że już działasz w temacie budowy, my nadal ołówkiem na kartce, ale projekt wciąż sie modyfikuje, bo coraz to inne rozwiązania przychodzą nam do głowy. Ale mam nadzieję, że w końcu będziemy mogli powiedzieć - koniec - TO JEST TO! pozdrawiam
-
Grupa nowosądecka
Joanaa odpowiedział lebdauk → na topic → Grupa nowosądecka - Nowy Sącz i okolice Grupa nowosądecka - Nowy Sącz i okolice Topics
Halo halo to ja też dołączam się migusiem do grupy Sądeckiej:) Miejsce budowy: Nowy Sącz Projekt: inspirowany Tymkiem z Horyzontu Etap: dziś wylewki A co do Sądeckich inwestorów budowlanych to na mojej ulicy z 8 nowo powstających domów naliczyłam, normalnie jak grzyby po deszczu rosną. Tak więc nie jest tak źle, tylko pewnie jak to przy budowie czasu brak i na neta już nie starcza:) Pozdrawiam wszystkich -
Witajcie, chciałam dołączyć, ale widzę, że tu cisza jak makiem zasiał... Czy naprawdę w okolicach N.Sacza nikt sie nie buduje?? My chcielibyśmy zacząć w przyszłym roku, na razie jesteśmy na etapie rysowania planu, znaczy się ołówkiem na kartce Działkę w każdym razie juz mamy, więc coś już jest. Mam nadzieję, że ten wątek się jednak rozkręci, bo miło jest dzielic się doświadczeniami. pozdrawiam, Gosia