Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. Jeśli jesteś zainteresowany namiarami na górali mogę podesłać, sprawdzeni nie tylko przeze mnie
  3. Witam Sprzedam zbiornik firmy Lentz na Opał, Paliwo, Szambo Itp wymiary: wys. 170cm szer. 90cm dł. 220cm cena do negocjacji możliwy odbiór w Mikołowie http://tablica.pl/oferta/zbiornik-lentz-2500l-na-paliwo-opal-szambo-slask-ID14tO1.html
  4. majdzik ..czesc.. mam pytanie co do wiezby..te 760 zł ..to z transportem..???????szukam gorali.. do zbudowania domu parterowego...w Gliwicach..[pozdrawiam dawid
  5. Ja zaopatruję się w w więźbę i dachówki w firmie Domlex. Więźba 760 zł z impregnacją z m3. Dachówki Koramic również w najatrakcyjniejszych cenach. Gdyby nie mega duża odległość do mnie bo ok 65km wziałbym ich kompleksowo do dachu ponieważ też kładą. Proszę powołać się na Piotra z Potępy. Znajomy również brał u nich materiał i defakto też kładli mu dachówki ponieważ ekipa góralska uciekła z placu budowy:)
  6. Tez bardzo prosze o namiary na ..tartak . .w Wielowsi jest tarrtak ..ale ceny ..straszne..
  7. Witam serdecznie Proszę o informacje czy jest ktoś tutaj na forum kto buduje w okolicy miasta Świętochłowice?. Poszukuję architekta, który wprowadzi mi zmiany w projekcie / adaptacja...
  8. Właśnie podzielam pytanie skąd taka tania więźba? wszędzie gdzie dzwoniłam to więźba impregnowana zanużeniowo od 850 - 1100 netto/m3.
  9. HEj, Dziś byłem w Gliwicach w C.H. Forum - darmowe porady przez Ulę i Maćka z programu DEKORATORNIA (TV4), fantastyczna sprawa, zabrałem projekt pod pachę i dawaj. Fajni ludzie, jutro tj. 9.10.2011 niedziela są od 10.30 do 15.30 . Szkoda że tylko ten weekend, siedzą przy okazji jakiejś promocji przy stanowiski ING i Sony, do tego dają gadżety
  10. 1. Mam dojscie do bardzo taniego pustaka - beton komórkowy (suporeks, pgs czy jak kto woli) z Łagiszy - szary dowolna odmiana na piorowpust lub bez. Ceny duzo nizsze niz w markecie wraz z dostawa - mozliwosc rozladunku za niewielka doplata od tego goscia ktory takze ma koparki z widlami (ja placilam 150 zl za rozladunek 2 samochodow). Na trzy palety 12cm czyli 240 sztuk bylo tylko jeden pekniety wiec naprawde super sa - polecam sama z nich buduje teraz sa rowne itd (moge dac zdjecia jak ktos chce) . No i cenowo wychodzi duzo taniej niz inne materialy - u mnie na maly domek wyszlo ponad 4 tys taniej niz owczary czy porotherm (tu jeszcze wieksza roznica). Aha pustaki sa brane bezposrednio z ŁAgiszy zafoliowane na paletach. Przykladowe ceny (zuzycie 7 sztuk na metr nie zaleznie do szerokosci) Pustak 12cm - 3,5 (w cenie dostawa w obrebie jakis 20-30 km - do dogadania sie pewnie) Pustak 24 cm - 5,9 (w cenie dostawa) Z faktura. 2. Dysperbit Izolex 20 kg- 45 zl (tu mozna jeszcze negocjowac troche) 3. Styropian EPS 100 - 170 zl/m3 4. Beton z pompa i grucha (nawet przy malej ilosci betonu) B15 - 210zl, B20- 230 zl przy standardowych ilosciach 200 i 220. 5. Wiezba dachowa w cenie 750 impregnowana (z dostawa). 6. Piasek budowlany 850 zl za 25 ton (bywa i wiecej pelny samochod) (z dostawa) PIasek przesiewany zero kamykow. 7. Bloczki fundamentowe - 2,5 z transportem i rozladunkiem B20 bardzo mocne i rowne z 2 miejsc min z Myszkowa Ponadto jak szukalam materialow to znalazlam moim zdaniem bardzo tanio: 7. Owczary (pustak jak porotherm) w cenie 4 zl z rozladunkeim juz i dostawa (24 cm) 8. Porotherm Dryfix 25cm w cenie 5,6 czyli w cenie normalnego porothermu a tu w cenie jest juz pianka, ponadto na budowe przyjezdza od nich czlowiek by pokazac jak sie z tego buduje. Oczywiscie cena wraz z hds i transportem (przy dalszych miejscowosciahc moze cena nieznacznie sie zmienic) inne szerokosci rowniez a bardzo atrakcyjnych cenach. To jest mega okazyjna cena bo wszedzie ten porotherm duzo drozej chodzi. 9. Silikaty te z Olkusza tez mam tanio nie pamietam juz cen ale wszystkie ceny co podaje nizsze niz na allegro. Ponadto mam namiary na sprawdzonego i niedrogiego projektanta i kierownika budowy
  11. Witam. A Ja posiadam siatkę tymczasową na ogrodzenie . Wysokośc 160 cm. Nie ruszona rolka 50 mb, oraz druga w której pozostało ok.30 mb. Posiadam też fajne zaostrzone słupki o srednicy 6 cm ,wysokośc jakieś 250 cm, każdy jest pomalowany i dodatkowo zabezpieczony w dolnej czesci materialem bitumicznym. Tych slupkow mam 25 szt luzem i jakieś 10 szt wkopanych . Do tego brama tymczasowa z desek i siatki. Jeśli ktoś reflektuje to z chęcią odsprzedam w dobrej cenie. Siatka i słupki na fotkach. Dodatkowo mam na zbyciu garaż blaszany ocynkowany 3x5 m. Do odebrania w Pyskowicach. http://img96.imageshack.us/img96/8111/imag0140i.th.jpg http://img705.imageshack.us/img705/5289/imag0136u.th.jpg http://img815.imageshack.us/img815/1151/imag0137t.th.jpg http://img863.imageshack.us/img863/3674/imag0138h.th.jpg http://img823.imageshack.us/img823/4848/imag0139l.th.jpg
  12. Na Pszczyńskiej (za wiaduktem w kierunku Mikołowa) jest wypożyczalnia, można wypożyczyć z operatorem.
  13. I w tym cały problem, mało kto chce się bawić samymi balkonami, dziki za informację. Pozdrawiam
  14. Górale którzy robili nam dach bo akurat będą niedaleko nas robić dach także podjadą .Ale ogólnie samą obróbką blacharską balkonów się nie bawią bo nie mają czasu na to.
  15. U mnie będzie obróbka blachą,na to izolacja typowa do balkonów dwuskładnikowa i kafelki
  16. Halo, halo, czy ten zimowy sen jeszcze trwa?????????????? Obudźcie się!!! A może wykańczacie się przy wykończeniówce? Pocieszcie się - nie wy jedni. Powodzenia w dalszych pracach. Macie może pomysł jak wykończyć balkony żeby nie zaciekały????
  17. Sprzedam rurę drenarską fi100 z nawiniętym już włóknem syntetycznym do filtracji wody gruntowej, dłg. ok. 6m oraz kolanka do drenów, ok. 5 szt. Zostało mi na budowie. Odbiór osobisty - Ornontowice, pow. mikołowski. Jeśli ktoś jest zainteresowany proszę o kontakt na PW lub GG 9935202; zmierzę i policzę dokładnie. Mogę też przesłać zdjęcia. Ceny do uzgodnienia. Pozdrawiam.
  18. Witam! Chetnie kupię używany garaż blaszany oraz tymczasowe ogrodzenie i deski do szalowania. Pozdrawiam
  19. Mam do sprzedania rozdzielkę budowlaną i garaż blaszany. Może ktoś potrzebuje?????
  20. Jest nas napewno więcej, ale z racji tego, że ręce już opadają to nie ma siły pisać Ale trzeba być optymistą, wielu już przez to przeszło więc mam nadzieję że my również dobrniemy do końca. A co nas nie zabije to nas wzmocni
  21.  

• Dodaj nową pozycję...