Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. Witam, widzę, że dawno nikt tu nie zaglądał... Jeśli się wszystko uda w Czaplach przybędzie 5 osobowa rodzina. Czekamy na kredyt na bliźniaka od Elit deweloper. Pozdrawiam sąsiadów.
  3. Skrzynki już są od miesiąca a prądu nie ma. Oj ciężko to idzie. Nawet developerzy z czapel nic na to nie mogą poradzić.
  4. Witam, Prąd ma być do 20.VII.2012 r. sieć energetyczną ma budować firma "córka" ENERGII Pozdrawiam
  5. No właśnie a domy się budują, nowi sąsiedzi sprowadzają a prądu jak nie było tak i nie ma. Może wie ktoś kiedy będzie?
  6. Od roku nikt niczego tu ni skrobnął
  7. Witam! W sumie przez przypadek natrafiłem na Waszą grupę i mam pytanie odnośnie drogi którą miał u Państwa wykonać Adam H. Jak wywiązał się z umowy i jak wygląda stan nawierzchni po jakimś czasie, bo z tego co wyczytałem to jakieś prace przeprowadził. dodam, że w niedalekiej odległości od Was miał również wykonać utwardzenie, a jak wyszło to zainteresowanych zapraszam na PW, żeby nikt nie posądził mnie o złośliwość itp., nadmienię tylko,iż wyszło to lekko mówiąc średnio. pozdrawiam
  8. Witam Sąsiadów Widzę, że na działkach 215,216,217 część wzięła się ostro za budowę Chciałbym jednocześnie poinformować, że na tych działkach z tego co się dowiadywałem w Enerdze jest wykonywany "już" projekt i w najbliższym czasie tj. mam nadzieje w tym tygodniu ma pojawić się projektant. PS. Jestem z nim w kontakcie i będę informował na bieżąco na forum jak posuwa się jego praca. Wodociąg na działce 215 widzę, że jest w fazie daleko zaawansowanej natomiast na działce 216 został już wybudowany. Gazociąg również będzie budowany na przełomie miesięcy września/października. Miejmy nadzieje, że wszystko będzie realizowane tak jak jest obiecywane Czego Wszystkim życzę Pozdrawiam
  9. Na stronie http://bip.zukowo.pl/index.php?zam=1&show=218&expandable=1 można zobaczyć ogłoszony przetarg na nasz wodociąg.
  10. Witam sąsiada! Bardzo fajne narzędzie. Wygląda na to że sąsiad będzie miał ładny widok na staw.
  11. Witam, chciałbym się przywitać z przyszłymi sąsiadami. Jak na razie wizja budowy w fazie planów za 1-2 lat. Działka nr 170/8 (pomocne w ustaleniu lokalizacji może być narzędzie kartuskich działek ewidencyjnych: https://83.17.249.146/webewid/). Pozdrawiam
  12. Witam po przerwie. W związku z wiosenną pogodą pozwoliłem sobie odwiedzić wczoraj nasze przyszłe osiedle. Jak widać część sąsiadów ostro wzięło się do roboty - a z naszych wspólnych funduszy zostało nawet zrobione 'utwardzenie' drogi. I tu moja drobna uwaga - mam nadzieję że p.Adam dorzuci jeszcze trochę gruzu - jakiejś drobniejszej frakcji i przede wszystkim zagęści solidnie tą swoją robotę. Liczę też na to że posprząta ziemię z wykopu pozostawianą na niektórych działkach - zgodnie z podpisaną umową. Z drogowym pozdrowieniem..
  13. Większość materiałów nabywałem w Brokerze w Starogardzie Gd., acz nie ma problemów z transportem. Polecam jak najbardziej, bardzo skłonni do upustów, ale trzeba trochę postękać .
  14. A może kolega polecić jakieś dobre hurtownie materiałów budowlanych z okolic Czapli?
  15. System taki i taki, część robót wykonywała firma a część samodzielnie.
  16. Oficjalny podział - trzeba by było sprawdzić. Zresztą słowo podział chyba nie jest odpowiednie. Załóżmy, że Czaple składają się z Osiedla Wschodniego i Zachodniego. Może ktoś wymyśli coś lepszego. Przy takim podziale to ja jestem ze Wschodniego a kolega z Zachodniego. U nas dopiero budowa rusza, więc wszystko jeszcze przed nami. Kolega budował systemem gospodarczym czy firma postawiła?
  17. Odpowiedź na drugie pytanie jest łatwiejsza bo jestem w trakcie budowy, w sumie obecnie wykończeniówka. A z której części hmm to pierwsze osiedle od zjazdu z drogi Leźno - Pępowo. W sumie to chciałbym zapytać na ile części się Czaple dzielą?
  18. Przy okazji wypowiedzi Pana Romana chciałbym dodać, że projekt wodociągu jest u mnie i w razie potrzeby mogę go udostępnić. Przypominam, że do zwrotu mam rozliczenie zaliczek w kwocie 189,28 zł za projekt wodociągu oraz mam do rozdania faktury, które mogą się przydać przy opłacie adiacenckiej. Proszę o kontakt.
  19. Świetnie, że znalazła się osoba która zajęła się tematem drogi. Duże brawa dla takiego rodzaju inicjatyw!
  20. Szanowni Państwo! Przymierzamy się do budowy drogi dojazdowej do naszych dzialek w Czaplach. Wstępne rozmowy z wszystkimi właścicielami wykazały iż każdy jest zainteresowany. Pan Adam Heyke złożył ofertę na wykonanie drogi o szerokości 4m do wysokości działki 15 włącznie. Zakres prac: wykorytowanie (zebranie ok 30cm wierzchniej warstwy humusu,wyłożenie na całej długości geowłókniną , wysypanie żwiru , zagęszczenie , warstwa kruszonego gruzu i zagęszczenie. Grubości warstw żwiru i gruzu po zagęszczeniu to po ok 15cm (razem ok 30cm) Taka konstrukcja drogi zapewni odpowiednią wytrzymałość nawet na ciężki sprzęt budowlany jak gruszki z betonem-konsultacja z projektantem dróg. Długość całej drogi to ok 325m (włącznie razem z działką nr 15) Koszt wykonania całości to 22.000,00tys zł Obecnie zainteresowani drogą włściele działek 9,10,11,12,13,14,15,36,38,39 Drogę planujemy wykonać po lewej stronie zostawiając 1m na chodnik (całkowita szerokość ulicy to 10m ) a więc docelowo droga będzie miała 8m szerokości +2x po 1m na chodniki z obu stron. Dlatego z lewej strony ponieważ z prawej będzie prowadzony w tym roku(czerwiec lipiec) wodociąg który wybuduje nam gmina zgodnie z projektem który posiadamy. Teraz trochę w kwestii formalnej i organizacyjnej. W tej chwili jest nas 10 osób potencjalnie zainteresowanych. Pani Gabriela H posiada jeszcze nie sprzedane działki i zgodziła się pobierać od każdej sprzedanej działki do wysokości działki nr 15 i po drugiej stronie, opłatę dodatkową na drogę w wys 2.500,00zł Spowoduje to iż każdy właściciel działki dołoży się do drogi i nikt nie będzie korzystał „za darmo” Proponuję opłatę na drogę ustalić w wysokości 2.500,00zł Obecnie jest dobry okres do zakupu i zgromadzenia gruzu. Pan Adam chciałby przystąpić do prac w miesiącu marcu i ocena iż zajmie mu to ok 2 tygodnie Założyłem do tego odzielne oprocentowane konto w Alior Banku na które należy wpłacać (nr konta prześlę mailem) pieniadze, nadwyzka która zostanie po wszystkich wpłatach wykorzystamy na bierzące naprawy lub na póżniejsze poszerzenie drogi po wybudowaniu wodociagu. Rozliczenie się z pieniędzy przedstawię po wykonaniu drogi. Proponuję ze wzgledów organizacyjnych dwie umowy jedną między każdym włścicielem a moją osobą na zebranie pieniędzy i przekazanie ich Panu Heyke na budowę drogi ( kazdy bedzie miał pewnośc iż pieniadze nie zostanę zdefraudowane ) i drugą miedzy mna a panem Heyke na wykonanie drogi zgodnie z założeniami. Umowy prześlę mailem do kazdego. Z poważaniem Roman Gorski
  21. Witam kolegę xsadusx, z której części Czapli kolega jest? I jak tam u kolegi z budową dopiero przed czy może już po?
  22. Witam Chciałbym się przywitać w tej grupie - działka 194/18
  23. Witam sąsiadów. Byłem dzisiaj w Enerdze w Kartuzach zawieźć podpisaną umowę, jak się okazało jako 3 lub 4 osoba z zainteresowanych sprawą elektryfikacji na naszych działkach. Pan od umów poinformował mnie że najszybciej to za 2 lata będzie sieć pociągnięta - i mówimy tu już o ułożonych kablach itp. (wspominał o budowie transformatora,transformatorni na jakiejś działce - ciekawe gdzie i u kogo i za ile ewentualnie???) Czekają na następnych z podpisanymi umowami. Czekam teraz na odesłanie z ich strony umowy i blankietu do zapłaty.
  24. Kolejna dobra wiadomość, według zapewnień jakie uzyskałem z Rejonu Energetycznego, została podjęta przez nich decyzja o elektryfikacji naszych działek i mają wysyłać umowy na budowę skrzynek przyłączeniowych do prądu koło każdej działki. Ciekawe co będzie w umowach.
  25. Mam dobrą informację, gmina podjeła decyzję o budowie wodociągu na naszym osiedlu. Procedura przetargowa ma ruszyć w kwietniu. Chciałbym również przypomnieć, że mam dalej do zwrotu nadpłaty za projekt wodociągu i faktury. Proszę o kontakt
  26. Chciałbym złożyć, życzenia wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń, zdrowia i szczęścia oraz sprawnie przebiegających budów swoich wymarzonych domów w nadchodzącym Nowym Roku.
  27.  

• Dodaj nową pozycję...