Przegląd
- Co nowego w tym klubie
-
Witam serdecznie. Czy jako mama trzylatki klasyfikuję się do młodych mam? Kwalifikacje są wg stażu czy wieku? XX potrzebujesz Peg Perego dla chłopca czy dziewczynki? Z moich doświadczeń z okresu kolek u córci: Przyginanie nóżek do brzuszka. Wtedy gazy łatwiej się wydostają. Noszenie Maluszka "przewieszonego" przez ramię (to nam pokazywała pediatra). Ciepłe okłady na brzuszek (np. z przeprasowanej, ciepłej -> nie gorącej oczywiście, pieluchy). Prawda jest taka, że nie istnieje metoda ze 100% skuteczności. Każdemu maluchowi co innego pomaga. Jeśli to kolki, to niestety nic nie poradzisz, można próbować złagodzić objawy... Dopóki układ pokarmowy nie zacznie sobie radzić jak należy (u nas równo do 3 m-ca życia... ) Może to pomoże: http://www.edziecko.pl/wideo_edziecko/10,79343,4032206,Masaz_na_kolke.html albo to: to też przydatne:
-
chce tylko powiedziec ze sabsimplex jest genialny. jak ktos ma kolkowe problemy to brać i nie pytać ale tak jak jest napisane (o ile pamietam 12 kropli przed KAZDYM papu). aha wlasnie moze ktoras z Was, Mam ma odpsrzedac PerPerego PlikoP3 lub Lite?
-
Klub Mlodych Mam
Olenka717 odpowiedział AniaS79 → na topic → Klub Mlodych Mam Klub Mlodych Mam Topics
ale tutaj cisza.... -
Klub Mlodych Mam
forum_user odpowiedział AniaS79 → na topic → Klub Mlodych Mam Klub Mlodych Mam Topics
witam szukam mam które budwały, budują, mieszkają w okolicach miedzy Wyszków Różan Ostrów Mazowiecka -
Olenka dziekuje, wlasnie go zamowilam u kolegi co do niemcowa jezdzi. ob pomogl bo juz nie moge i wyskocze przez okno fix chyba....
-
Klub Mlodych Mam
Olenka717 odpowiedział AniaS79 → na topic → Klub Mlodych Mam Klub Mlodych Mam Topics
nam, a dokładnie naszej córci pomógł lek o nazwie saab simplex, niestety w polskich aptekach go wówczas nie było i sprowadzaliśmy od zachodnich sąsiadów. -
A ja już padam na pysk z powodu kolki...wpróbowałam już wszystko i kompletnie nic. Karmię piersią więc kazali mi się ograniczyć już teraz do mięsa chudego i 3 warzyw oraz jabłka. reszta kompletnie won...mam juz zaawansowana anemie i zastanawiam się jak to sie skonczy, a mała placze iplacze zwariowac mozna poradzcie co robilyscie z kolkami i kiedy to mija?
-
Powodzenia dla oczekujących na dzidzie
-
Aga nie ma co gdybac trzeba się starać, a to jak bedzie nikt nie wie. Ja mam za soba dwie ciąże przebiegane, dziewczyny urodzone po terminie zdrowe jak ryby. A teraz już nie było kolorowe i cały czas drżę o kruszynkę, choć myślę że już wychodzimy na prostą Rom ogromen gratulki i trzymam kciuki żeby dziewczynki jak najdłużej siedziały w brzuszku Monka dobrze że wyniki się poprawiły
-
Ale się cieszę Dziękuję
-
Romuś ...musisz swoje forum założyć.... ten temat to : klub młodych mam... a Ty Romuś ani nie mama ani nie młoda No i od razu mnie wywala ale nie znalazłem klubu tatusiów A za to "ani nie młoda" to nie wiem co Ci zrobie Jako Matka Zalozycielka - mam tu glos decydujacy ( moge jeszcze Prezesa i Wiceprezesa honorowych zapytac) - mozesz zostac - gratuluje i trzymam kciuki za coreczki
-
Klub Mlodych Mam
GLAMOURMUM odpowiedział AniaS79 → na topic → Klub Mlodych Mam Klub Mlodych Mam Topics
hmmmm...zaryzykuję -
kiepsko możesz po takiej rozmowie wyglądać
-
Klub Mlodych Mam
GLAMOURMUM odpowiedział AniaS79 → na topic → Klub Mlodych Mam Klub Mlodych Mam Topics
Romuś ...musisz swoje forum założyć.... ten temat to : klub młodych mam... a Ty Romuś ani nie mama ani nie młoda No i od razu mnie wywala ale nie znalazłem klubu tatusiów A za to "ani nie młoda" to nie wiem co Ci zrobie hmmmm, może weźmiesz mnie na osobistą rozmowę -
Romuś ...musisz swoje forum założyć.... ten temat to : klub młodych mam... a Ty Romuś ani nie mama ani nie młoda No i od razu mnie wywala ale nie znalazłem klubu tatusiów A za to "ani nie młoda" to nie wiem co Ci zrobie
-
Klub Mlodych Mam
Romuś ...musisz swoje forum założyć.... ten temat to : klub młodych mam... a Ty Romuś ani nie mama ani nie młoda -
Witam mamusie Wczoraj widziałem na usg moje dwie córeczki. Leci im 26 tydzień. Mam nadzieję że nie będą się zbytnio spieszyć na ten świat i jescze trochę wytrzymają
-
aga ja takich doświadczeń nie mam ale myślę że nie ma co się od razu źle nastawiać. Każda ciąża jest inna i to że poprzednia była ciężka wcale nie musi onaczać że ta też taka będzie.
-
ja mialam bardzo ciezki pierwszy porod.minely dwa lata.chcemy znow zaczac starania, ale po ostatniej wizycie u gina mam milion obaw.powiedziala mi ze w przyszlosci czeka mnie zabieg plastyczny poniewaz obnizaja mi narzady.dokladnie jej nie zrozumialam.duuuuzo mi mowila ze sie nie oszczedzalam po pierwszym porodzie itp. mowila ze spokojnie mozemy juz starac sie o kolejne dziecie, i ze raczej bedzie wszystko ok.ale ja mam juz wizje ze strace i w ogole.tak sie zablokowalam ze nie wiem co robic. czy moze ma ktoras z mam doswiadczenia jak moje?
-
Aga musi być dobrze, cały czas kciuki trzymam Ja też musiałam leżeć i strasznie na to narzekałam A było tak fajnie, mąż koło mnie skakał ja tylko paluszkiem pokazywałam co trzeba zrobić Teraz by się poleżało a nie ma jak U nas się poprawiło morfologia jest lepsza. Może nie cudowna ale nie na dolnych granicach. Także na razie nie ma powodu do podawania preparatów.
-
dzieki dziewczyny Cóż samopoczucie raz lepsze raz gorsze,musimy duzo leżeć, prowadzić oszczędny tryb życia i mieć nadzieję że dotrwamy choć do 36 t.c. Ale zawsze mogło być gorzej np. całkowity zxakaz wychodzenia, i leżenie non stop. Przygotowania w toku, powolutku i do przodu mam nadzieje że zdążymy ze wszystkim na czas a dziecnie bedzie sie spieszył.
-
Gratulacje!!! trzymam kciuki
-
Aga trzymamy kciukasy za szczesliwe i bezbolesne rozwiazanie jak samopoczucie i jak przygotowania?
-
Chyba czas żebym tu wróciła, teraz będę młoda mama nie tylko duchem
-
ja jestem.a reszta hmmm.... u nas nic nowego.na poczatku lutego idziemy do okolisty poniewaz na powiece mial niby jeczmien niby gradowke.fakt peklo tak jak lekarz mowil pierwotnie, ale widze ze sie odnowilo.czasem jest bardziej widoczne i czerwone czasem mniej.ma tez kropeczke na poliku, ktora po masci z antybiotykiem sie zmniejszyla, ale nie zniknela zupelnie.jakies dziwne te wypryski...