Przegląd
O tym Klubie
Budowa domu pod klucz, Wadowice, Stryszów, małopolskie. Usługi budowlane Wadowice-budowa domu,budowa obiektów,ocieplenie. Budowa, dom, ogród Wadowice - usługi budowlane, budowa domu. Budowa Domów Kraków, Skawina,Wieliczka,Michałowice,Iwanowice. Szukaj fachowca, wybuduj dom.
- Co nowego w tym klubie
-
Witam, będę budować dom w okolicach Andrychowa i potrzebuję zdobyć informacje na temat architekta godnego polecenia. Nie jestem z tego terenu i nie znam architektów. A architekci z mojego obszaru nie chcą pracować dla Wadowic. Ciekawe dlaczego? Mniejsza o to. Muszę znaleźć kogoś godnego zaufania, kto później będzie nadzorował budowę, aby wszystko było w porządku. Pozdrawiam
-
Ruszyłem z budową, gdyby ktoś był zainteresowany to mogę podać namiar na dobrego geodetę, kierownika budowy. Przynajmniej póki co jestem zadowolony. Czy ktoś miał dłuższą styczność z firmą GŁUC Maków Podchalański - gluc.com.pl ? Dostawy materiałów jak i betonu. Będę wdzięczny za opinie. Przy okazji, budów w okolicy od groma, mam wrażenie, że bum większy niż przed kryzysem.
-
Trzy strony poprawek z Wadowic to standard. Co do kompleksowej usługi projektantów... ja doszedłem do wniosku, że jeśli chodzi o jakość projektu i szybkość to lepiej załatwiać wszystko samemu. Każda branża osobno, za wszystkim sam chodzisz. Będzie szybciej, taniej i sprawniej. Niestety będzie to kosztować sporego nakładu pracy ale to co branża projektantów wyczynia to przechodzi wszelkie pojęcie. Projekty na odwal się (ctrlc-ctrlv), nie płacą podwykonawcom albo wybierają najtańszych, brak spójności pomiędzy branżami, mnóstwo drobnych, niechlujnych błędów, gigantyczne obsuwy czasowe przez niedopatrzenia, nieznajomość przepisów. Niestety pomimo wybrania najdroższych ofert, z polecenia, po znajomości jestem kompletnie niezadowolony. Nie piszę nazwy firmy ze względu właśnie na polecenie. Co do starostwa Wadowickiego, całkiem rozsądni ludzie tam siedzą, chodzić, dzwonić, pytać, wszystko można załatwić. To samo zalecam w przypadku projektantów, nękać codziennie, za nic nie płacić z góry. Każde ich słowo weryfikować w innych źródłach.
-
Ja też miałem niezbyt udany kontakt z tym hm pseudo architektem a ten cały zespół to jakaś gigantyczna porażka eh planowałem budowę od dłuższego czasu pytałem to tu i tam nie ukrywam priorytetem dla mnie była cena, siostra niespełna rok przede mną robiła projekt na placu getta wydawało mi sie ze przepłaciła i to sporo niestety myliłem sie w sumie to ja przepłaciłem i to o 1/3 wiecej niz ona decydując sie na wykonanie projektu u niego po wstępnych rozmowach wydawał sie kompetentny i uczciwy a cena nie powiem była atrakcyjna. Błędem moim było juz to ze, wpłaciłem na projekt i połowe ustalonej ustnie kwoty za całość No i sie zaczeło projekt dotarł do biura po ponad 2 miesiącach a mówił ze góra 2 tyg potem czekanie na mapy choc geodeta zarzekał sie ze juz dawno mu je dał potem uzgodnienie trwało to i trwało co wpadałem do niego do biura pieknie ładnie wyjasiał mi czemu tak długo bo to bo tamto ple ple i za kazdym razem jakies dopłaty a to za upowaznienie 17zł bo musiał złożyc \kpina\ a to 40zł za warunki do wody a tomoze by mi pan wpłacił jeszcze 1000 i tak za kazdym razem no i uff wreszcie projekt został złożony w urzędzie o pozwolenie 2mce i miałem miec juz pozwolenie no ale trwało to i trwało kiedys będąc w urzedzie wstąpiłem do wydz bud i pytam jak tam moja sprawa babka położyła na biurku projekty i wyciągneła chyba z 3 kartki punkt po punkcie wypisane co trzeba poprawic az mi sie słabo zrobiło szkoda gadac pytam co to za poprawki zaczeła czytac w samym tylko opisie technicznym było chyba ze 20 uwag w tym ze opisie wpisane były 3 różne miejscowosci i wiele innych durnot jak by to jakiś przedszkolak pisał szkoda słów po 8 długich miesiącach zadzwonił ze moge przyjsc bo JUŻ mam pozwolenie Na koniec mnie podliczył solidnie podliczył Powiem szczerze zapłaciłem jak za woły no ale człowiek uczy sie na błędach a to biuro i ten zespół to naprawde błąd
-
Witam! Czy są może osoby, które zaczynają budować w tym roku lub mogą się podzielić informacjami cennymi dla innych budujących? Gdzie/co kupujecie? Jakie dostaliście ceny? Ja właśnie zakończyłam sprawy papierkowe i teraz czekam na wiosnę... Mogę polecić architekta i geodetę jeśli ktoś byłby zainteresowany. Pozdrawiam!
-
Witam Jeżeli ktoś będzie zainteresowany nowoczesnym i energooszczędnym systemem grzewczym dla domu to zapraszam do kontaktu [email protected] Informację do poczytania na temat systemu http://www.sztuka-ogrzewania.pl Istnieje również (po wcześniejszym umówieniu) zobaczenia wykonanej instalacji, gdzie dodatkowo można porozmawiać z właścicielem inwestycji i wypytać się jak wyglądała współpraca. Oferujemy darmową wycenę więc nic Cię nie kosztuje sprawdzenie ile ten system kosztuje dla Twojego domu.półpraca. Oferujemy darmową wycenę więc nic Cię nie kosztuje sprawdzenie ile ten system kosztuje dla Twojego domu.