Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. Zastanawiałem się co napisać, ale nie potrafię jakoś tak pominąć mimo iż odpowiedź smutna.. ten architekt zajmuje się już niebiańskimi ogrodami...
  3. Witam. Czy aktualne jest jeszcze ten Pan architekt krajobrazu- ogrodnik którego polecasz? Potrzebuje takiego fachowca do ogrodu. Czy mógłbym poprosić o namiar na tego Pana na mojego e-maila:[email protected] Serdecznie Dziękuję. Pozdrawiam
  4. Witam. Czy aktualne jest jeszcze ten Pan architekt krajobrazu- ogrodnik którego polecasz? Potrzebuje takiego fachowca do ogrodu. Czy mógłbym poprosić o namiar na tego Pana na mojego e-maila:[email protected] Serdecznie Dziękuję. Pozdrawiam
  5. Witam wszystkich budowlancow planuje budowe domu na wiosne 2015r chcialbym sie zorientowac ile sobie licza ekipy za wybudowanie domu.? stan surowy bez dachu. dom parterowy 160 m bez podpiwniczenia , bryla prostokatna bez wymyslow. jesli ktos bylby w stanie podpowiedziec z gory dziekuje.
  6. Witaj. Mógłbyś podać mi namiar na tych fachowców od tynków i wylewek
  7. Witam szukam sprawdzonej ekipy do postawienia stanu surowego otwartego razem z pokryciem dachu! Dom będzie budowany w Siedlcach i w pobliżu tych rejonów szukam ekipy. Proszę o podanie ekipy którzy wam już wybudowali dom i byliście z nich zadowoleni. Szukam ludzi z Siedlec i okolic Siedlec, którzy maja zamiar się budować w 2014 roku w celu wspólnego zakupu materiałów budowlanych. Co daje większą możliwość negocjowania cen. Dziękuje za pomoc z góry i pozdrawiam wszystkich budujący na tym forum. Wszystkich chętnych proszę na e-mail: [email protected]
  8. No trochę nieładny ten post. Jeszcze polecenie bym zrozumiał, ale żeby tak od razu krytycznie? Wiesz że to wygląda jak brzydki wpis konkurencji i tylko może zaszkodzić polecanemu majstrowi..
  9. Siedlce najlepsi murarze Pan Wróbel tel.502-083-850 , najgorsi partacze to CEZBUD DUSZA CEZARY .
  10. Witam interesują mnie okna jakie zamawiałeś w firmie Inter-I bo na ich stronie okien Abakus nie ma. Proszę napisz jakie konkretnie okna zamawiałeś i ile Cię to kosztowało i jak u nich z gwarancją. Dzięki pozdrawiam
  11. Witam wszystkich. Jestem nowy mam działkę projekt już wybraliśmy GALILEA MAŁA teraz właśnie jestem na etapie szukanie projektanta zjazdu może ktoś ma jakiegos człowieka do polecenia .
  12. Odradzam stanowczo Kowalstwo Edward Powichrowski 509 562 229 Adres firmy Siedlce, ul. Zambrowska 38 http://epowichr.webd.pl/kontakt.html Człowiek niesłowny, zwodził mnie prawie rok od momentu zamówienia barierki na balkon. Po kilkudziesięciu telefonach z mojej strony i obietnicach, że wykona pracę, w końcu po prawie roku stwierdził, ze nie wykona zamówienia i rzucił słuchawką. Wcześniej oczywiście obiecywał, że zrobi za miesiąc, za dwa, do końca roku, po świętach itd…. Gdyby od razu powiedział, że nie wykona to od kilku miesięcy miałabym barierkę, a tak wstrzymane prace na balkonie i elewacji (wszyscy czekali na barierkę z dokończeniem prac).
  13. To zastosowanie specjalnego kruszywa ma wpływ na jakość posadzki? Jak możesz to napisz na forum o niektórych tych kruczkach na które trzeba zwrócić uwagę przy wykonywaniu posadzek. Może innym się coś z tego przyda
  14. Witam wszystkich forumowiczów Ja tutaj też będę nowy, trochę sobie poczytałem co piszecie i myślę że sporo ciekawych rozwiązań i podpowiedzi będzie można tu znaleźć
  15. obejrzyj sobie nasz film,jest zrobiony specjalnie dla tych którzy kładą parkiet.szukaj tylko takich którzy zrobią Ci z kruszywem 2-8mm inaczej nie będzie wytrzymałości na zrywanie drewna.Pamietaj ,żeby Twój piasek na budowie był przykryty przed deszczem.Musisz wiedzieć również,że podkład będzie wysychał około roku do wilgotności max 2% pod wykładziny drewniane.Folia tylko 0,5mm nie cieńsza jako izolacja przeciwwilgociowa.Jest wiele problemów przy wylewkach.pisz na priv lub dzwoń pod 692796235 powiem na co musisz zwracać uwagę.Stosując podkład z kruszywem na ogrzewaniu podłogowym zyskasz około 15-20% na ogrzewaniu domu ponieważ beton nie jest porowaty jak przy piasku 0-2mm lepiej zageszczony czyli szybciej się nagrzewa i dłużej chłodzi
  16. A odnoście tej elewacji drewnianej -macie może namiary na firmy tu z okolicy??
  17. hej. Jestem tu nowy na forum , dopiero się o nim dowiedziałem.Ale sporo info można tu uzyskać. Słuchajcie mam dom pod siedlcami i zaczynam teraz wykończeniówkę.Obecnie szukam ludzi do zrobienia wylewki , dobrej jakościowo bo będzie pod parkiet.Jeżeli kogoś macie piszcie.
  18. Witam, odnośnie okien to ja Wam polecam przed ich zakupem najpierw poczytać trochę na forum muratora dział "Okna, drzwi, bramy garażowe", można tam zaciągnąć opinii czy te parametry w różnej cenie są faktycznie takie same, w co szczerze wątpię. Ważna rzeczą jest tez sam montaż okien. Nawet z najlepszych okien, montażem można zrobić z nich nic nie warte buble. Na forum macie w tej dziedzinie specjalistę z Siedlec, zainteresowani zapewne sami go odnajdą
  19. Marlid dziekuję za info Napewno jak tylko pogoda na to pozwoli zabieramy się do pracy, więc wówczas pewnie będę miała jeszcze nie jedno pytanie... Chcemy narzucić dość szybkie tempo budowy... więc sprawdzeni dostawcy na wagę złota
  20. ja zacząłem na wiosnę 2012 . tarcice kupiłem w tartaku w paprotni -jakośc przyzwoita i cena też strop teriva u korzeniaka w sulejówku - dobra cena i jakość bloczki fundamentowe ,cegła na kominy polecam skład materiałów z podnieśna ( dobre ceny) stal i pustaki solbet kupiłem w replinie ale nie polecam bo ceny wysokie i paniusie w biurze fochate. (kupiłem bo mam blisko) tynkarza do tynków tradycyjnych cementowo-wapiennych oraz wylewek z miksokreta też mogę polecić ( o numer pisac na pw). tak w ogóle to można do mnie pisać bo dopiero co przerobiłem sprawę budowy i grubszych robót wykończeniowych. okna polecam firmę inter-l i okna abakus (dużo taniej jak np okonoplast czy ms a parametry takie same ) styropian ,wełnę i materiały na hydraulikę kupowałem w internecie.
  21. witam zna ktoś ekipę godną polecenia do wylewek i tynków z Siedlec?
  22. Witam, również cieszę się, że jest ktoś z naszej okolicy Zaczynamy na wiosnę no i poszukujemy w dobrej cenie materiałów budowlanych: beton, pustaki (pewnie gazobeton), stal Może ktoś się orientuje, gdzie w Siedlcach lub okolicach są te dobre ceny?
  23. Witaj MARSED, czy mógłbyś przesłać namiary na firmę która wykonuje takie drewniane elementy elewacyjne, jestem też ciekaw jakie są koszty wykonania takiego typu elewacji, chcielibyśmy z żoną takie wstawki wykonać na naszym domu. Pozdrawiam Adam.
  24. Serdecznie dziękuję za te informację, widzę że można znaleźć wykonawców za rozsądne ceny. Moi znajomi wzięli ekipę z Międzyrzeca i płacili 60 zł za m2 glazury, plus dodatkowo za dekory i inne dodatki osobno. Pozdrawiam Adam
  25.  

• Dodaj nową pozycję...