Przegląd
- Co nowego w tym klubie
-
Grupa goleniowska
kogut73 odpowiedział kogut73 → na topic → Grupa goleniowska_1 Grupa goleniowska_1 Topics
To prawda-Czekanie wykańcza ,ale potem trzeba tylko trafić na profesjonalnego i uczciwego wykonawcę i budowa będzie przyjemnością . -
Grupa goleniowska
kogut73 odpowiedział kogut73 → na topic → Grupa goleniowska_1 Grupa goleniowska_1 Topics
Witaj .Jeśli chodzi o wykonawców to mogę polecić tylko jedną ekipę z której byłem i jestem zadowolony. Ale każdy ma inne wymagania i oczekiwania. Pan JACEK CUPAK tel-604664730 .A do spraw papierkowych to Pan Pędziwiatr . Pozdrawiam i życzę miłej i bezproblemowej budowy. -
Grupa goleniowska
Jacek 2206 odpowiedział kogut73 → na topic → Grupa goleniowska_1 Grupa goleniowska_1 Topics
Witam grupę goleniowską z tego co czytam to nie wiele się tutaj dzieje,ale może z wiosną bedzie więcej wpisów. Ja zaczynam budowę w tym roku w Białuniu działkę i projekt już mam.Teraz walczę o wycinkę drzew.Pozwolenie z gminy już dostałem,ale muszę czekać na decyzje z ochrony środowiska.Ta papierologia mnie wykańcza bo czekałem 2 miesiące na pozwolenie o wycince drzew ,a teraz jeszcze nie wiadomo ile będzie trwała odpowiedż z ochrony środowiska. -
Grupa goleniowska
goralto odpowiedział kogut73 → na topic → Grupa goleniowska_1 Grupa goleniowska_1 Topics
Pobudka Grupo Goleniowska! Mamy w planach przeprowadzenie się w tym roku pod granicę Goleniowa. Czy ktoś z miejscowych mógłby polecić jakiś dobrych i niedrogich wykonawców SSO? -
Grupa goleniowska
Kasieńka i Piotr odpowiedział kogut73 → na topic → Grupa goleniowska_1 Grupa goleniowska_1 Topics
Tu się niczego nie dowiesz, grupa goleniowska umarła. Albo nikt się w gminie nie buduje, albo nie wiedzą o forum, albo siedzą na grupie szczecińskiej. -
Grupa goleniowska
Berezool odpowiedział kogut73 → na topic → Grupa goleniowska_1 Grupa goleniowska_1 Topics
Poszukuje dobrych ekip do budowy domu stan surowy zamkniety oraz reszta ktoś ma kogoś do polecenia???? -
Grupa goleniowska
tcsmile odpowiedział kogut73 → na topic → Grupa goleniowska_1 Grupa goleniowska_1 Topics
Witam, widzę, że nikt się nie garnie to ja coś napiszę wybór projektu kwestia gustu a o gustach to wiadomo... ważniejsze jest to czego od domu (rozkładu) oczekujecie. Ale do rzeczy: uważam drzwi tarasowe w małym pokoju (biurze) za zbędne skoro jest wejście z salonu. Drzwi z kotłowni na taras jak najbardziej! Na 100% nie będziesz żałował. Co do kominów to u mnie było podobnie - ja jeden wyrzuciłem całkowicie, przeanalizuj sobie gdzie są jakie kanały i czy oby napewno wszystkie są potrzebne (u mnie np. były wentylacje w każdym pokoju na poddaszu i garderobach) Jeden komin czy to systemowy czy tym bardziej murowany to naprawdę spory koszt i należy o tym pamiętać. Łącząc pokoje na piętrze musisz założyć jak dużą planujesz rodzinę i ile będzie ich potrzebnych tu kolejne podobnieństwo do mojego projektu. Połączyłem dwa pokoje w dużą sypialnię z większą garderobą i dla mnie jest ok, ale niektórym to może nie odpowiadać (patrz dyskusja o gustach Wykusz napewno da się wyrzycić, nie jest to nie wiadomo jak ważny element. Niezależnie od tego co zdecydujesz i co ludzie "doradzą" kieruj się tym co dla ciebie jest ważne bo to ty będziesz tam mieszkał i tobie będą później przeszkadzały ewentualne "babole" których nie zmieniłeś powodzenia! -
Grupa goleniowska
zejnowski odpowiedział kogut73 → na topic → Grupa goleniowska_1 Grupa goleniowska_1 Topics
Witajcie po dłuższej nieobecności... mi się troche plany pokiełbasiły i teraz dopiero zaczynamy walkę z podziałem działki na dwie mniejsze no i trochę zmieniła mi się koncepcja wyboru domu ze względu na jego wysokość i min rzędną domu na 151cm nmp Wybraliśmy Murator C117B oczywiście w lustrze i salonem na południe Możecie coś podpowiedzieć swoim okiem co byście zmienili, co warto zostawić? Każda propozycja będzie przeze mnie przemyślana... co 10 głów to nie jedna Ja już zauważyłem: 1. prawy taras idzie wek, i na tej ścianie okna 2. drzwi tarasowe z pokoju na parterze idą wek 3. na taras wchodzimy z salonu na tylną ścianę co za tym idzie taras będzie za salonem 4. drzwi z kotłowni na tył domu muszą być! 5. martwią mnie 4 kominy :/ drogi interes 6. na górze z pokoju 17 i 18 zrobić jeden wielki z garderobą i morze jeszcze jedna łazienka dla małżeństwa 7. na parterze nie wiem czy da radę ten "wykusz" w pokoju wyrzucić, zawsze prościej i taniej Coś jeszcze ciekawego zobaczyliście? -
Grupa goleniowska
patip odpowiedział kogut73 → na topic → Grupa goleniowska_1 Grupa goleniowska_1 Topics
Witam wiosną 2013 rozpoczynam budowę domu wg projektu Pod dębem - z muratora . Szukam dobrej grupy budowlanej - może ktoś zna solidnych i dobrych wykonawców o których teraz tak ciężko;) -
Grupa goleniowska
Kasieńka i Piotr odpowiedział kogut73 → na topic → Grupa goleniowska_1 Grupa goleniowska_1 Topics
Także życzę szybkiego powrotu do zdrowia i zachowania go, bo na budowie i później też potrzeba go b. dużo. -
Grupa goleniowska
tsunami odpowiedział kogut73 → na topic → Grupa goleniowska_1 Grupa goleniowska_1 Topics
O to dużo zdrowia życzę. Mam nadzieję, że to nic bardzo poważnego. I czekam na zdjęcia drzwi -
Grupa goleniowska
tcsmile odpowiedział kogut73 → na topic → Grupa goleniowska_1 Grupa goleniowska_1 Topics
Halo, grupa chyba już umarła... ja też prawie... tak na poważnie miałem "lekkie" problemy zdrowotne i od tygodnia leżakuje w szpitalu a budowy pilnuje żona, to jej pierwszy raz ;D ale radzi sobie więc dobrze jest. Ja podobno niedługo wychodzę więc będę mógł zdać więcej realicji z budowy. Na dzień dzisiejszy poddasze skończone (bez malowania), kotłownia w kafelkach, i teraz robi się łazienka mała, później kolejne. i z rzeczy najważniejszych to mam wstawione drzwi wejściowe i napewno się nimi pochwalę bo jestem z nich dumny pozdrawiam zapadającą w sen zimowy grupę... -
Grupa goleniowska
Witam, ja pana Krzysztofa niestety nie znam. My kończymy powoli zabudowę poddasza z regipsów, następna w kolejce jest kotłownia i łazienki. W między czasie wylałem taras i fundament pod przyszłe ogrodzenie od frontu (ale to napewno nie w tym roku). Obecnie szukam wykonawcy na ocieplenie domu (bez elewacji). Jakby ktoś miał "dobry i tani" namiar będę wdzięczny -
Grupa goleniowska
Witam .Poszukuję opini na temat Pana Krzysztofa Stanisławskiego.Chcę zeby zajął się kompletowaniem dokumentacji do PnB. Bardzo proszę o opinie o tej osobie .Pozdrawiam. -
Grupa goleniowska
W tym roku ogrodzę, postawię altankę drewnianą z drewutnią taką już docelową, szopa z garażu blaszaka już stoi od miesiąca. -
Grupa goleniowska
tsunami odpowiedział kogut73 → na topic → Grupa goleniowska_1 Grupa goleniowska_1 Topics
Robi się. Powolutku - do przodu. Trochę malowania, trochę kominkowania - kiedyś reszcie skończymy -
Grupa goleniowska
zejnowski odpowiedział kogut73 → na topic → Grupa goleniowska_1 Grupa goleniowska_1 Topics
Jak tam na budowach? Mi coś słabo idzie zbieranie kasy na dwa projekty :/ Jeszcze teraz wakacje w Cro. -
Grupa goleniowska
Wybór padł na Pucice, bo są po drodze ze Szczecina na plac budowy, ale nie dam gnojowi już zarobić ani złotówki a będę potrzebował jeszcze dużo drewna. -
Grupa goleniowska
Jola i Daniel odpowiedział kogut73 → na topic → Grupa goleniowska_1 Grupa goleniowska_1 Topics
Witam!!! Ja polecam tartak ze Stawna koło Goleniowa obsługa solidna, towar pierwsza klasa, można się dogadać z właścicielem. Materiał mają bardzo dobry, a co ważne własny transport i ceny również bardzo konkurencyjne jak na nasz rejon. pozdrawiam Jola i Daniel -
Grupa goleniowska
Witam. Kilka dni temu zamówiłem trochę desek w tartaku w Pucicach nie miałem czasu pojechać osobiście, bo czynny do 16a ze Szczecina jest trochę km, to poprosiłem właściciela żeby mi wybrał i odłożył, pojechałem z zamówionym transportem po odbiór o godz. 18 gdy tartak już jest zamknięty, ale wydał mi deski stróż. Jak zobaczyłem towar to aż mi włosy na głowie stanęły, deski całe czarne i zagrzybiałe, zadzwoniłem do właściciela, że wybrał mi samo dziadostwo to zaczął się wydzierać do słuchawki, że jak nie chcę to mam zostawić i kiedyś przyjechać po odbiór pieniędzy a ponadto cytuję "żebym mu nie zawracał dupy" . Cham, prostak i burak. NIE POLECAM TEGO TARTAKU. Pozdrawiam -
Grupa goleniowska
a to nawet nie wiedziałem, ale lepiej się śmiać niż płakać... Brawo! naprawdę gratuluję! nie ważne jak ważne że już a podobno (nie wiem na ile jest to prawdą, bo jeszcze nie miałem okazji się przekonać) z czasem w nowym domu sprząta się coraz mniej... pozdrawiam -
Grupa goleniowska
Sąsiedzi akurat nie byli źli Bolał nas metraż -a ten się znacznie zwiększył. Do sprzątania też -
Grupa goleniowska
Gratulacje. Jesteście u siebie teraz i nie musicie tolerować sąsiadów zza ściany. Rzeczywiście super. -
Grupa goleniowska
A my od soboty mieszkamy. Szkoda, że z niewykończonym poddaszem Pomimo to jest super -
Grupa goleniowska
Żartowniś Po fakcie zadzwoniłem do starostwa i o dziwo takie budowle bo to jest wg prawa budowla należy zgłosić do urzędu.