Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. To prawda-Czekanie wykańcza ,ale potem trzeba tylko trafić na profesjonalnego i uczciwego wykonawcę i budowa będzie przyjemnością .
  3. Witaj .Jeśli chodzi o wykonawców to mogę polecić tylko jedną ekipę z której byłem i jestem zadowolony. Ale każdy ma inne wymagania i oczekiwania. Pan JACEK CUPAK tel-604664730 .A do spraw papierkowych to Pan Pędziwiatr . Pozdrawiam i życzę miłej i bezproblemowej budowy.
  4. Witam grupę goleniowską z tego co czytam to nie wiele się tutaj dzieje,ale może z wiosną bedzie więcej wpisów. Ja zaczynam budowę w tym roku w Białuniu działkę i projekt już mam.Teraz walczę o wycinkę drzew.Pozwolenie z gminy już dostałem,ale muszę czekać na decyzje z ochrony środowiska.Ta papierologia mnie wykańcza bo czekałem 2 miesiące na pozwolenie o wycince drzew ,a teraz jeszcze nie wiadomo ile będzie trwała odpowiedż z ochrony środowiska.
  5. Pobudka Grupo Goleniowska! Mamy w planach przeprowadzenie się w tym roku pod granicę Goleniowa. Czy ktoś z miejscowych mógłby polecić jakiś dobrych i niedrogich wykonawców SSO?
  6. Tu się niczego nie dowiesz, grupa goleniowska umarła. Albo nikt się w gminie nie buduje, albo nie wiedzą o forum, albo siedzą na grupie szczecińskiej.
  7. Poszukuje dobrych ekip do budowy domu stan surowy zamkniety oraz reszta ktoś ma kogoś do polecenia????
  8. Witam, widzę, że nikt się nie garnie to ja coś napiszę wybór projektu kwestia gustu a o gustach to wiadomo... ważniejsze jest to czego od domu (rozkładu) oczekujecie. Ale do rzeczy: uważam drzwi tarasowe w małym pokoju (biurze) za zbędne skoro jest wejście z salonu. Drzwi z kotłowni na taras jak najbardziej! Na 100% nie będziesz żałował. Co do kominów to u mnie było podobnie - ja jeden wyrzuciłem całkowicie, przeanalizuj sobie gdzie są jakie kanały i czy oby napewno wszystkie są potrzebne (u mnie np. były wentylacje w każdym pokoju na poddaszu i garderobach) Jeden komin czy to systemowy czy tym bardziej murowany to naprawdę spory koszt i należy o tym pamiętać. Łącząc pokoje na piętrze musisz założyć jak dużą planujesz rodzinę i ile będzie ich potrzebnych tu kolejne podobnieństwo do mojego projektu. Połączyłem dwa pokoje w dużą sypialnię z większą garderobą i dla mnie jest ok, ale niektórym to może nie odpowiadać (patrz dyskusja o gustach Wykusz napewno da się wyrzycić, nie jest to nie wiadomo jak ważny element. Niezależnie od tego co zdecydujesz i co ludzie "doradzą" kieruj się tym co dla ciebie jest ważne bo to ty będziesz tam mieszkał i tobie będą później przeszkadzały ewentualne "babole" których nie zmieniłeś powodzenia!
  9. Witajcie po dłuższej nieobecności... mi się troche plany pokiełbasiły i teraz dopiero zaczynamy walkę z podziałem działki na dwie mniejsze no i trochę zmieniła mi się koncepcja wyboru domu ze względu na jego wysokość i min rzędną domu na 151cm nmp Wybraliśmy Murator C117B oczywiście w lustrze i salonem na południe Możecie coś podpowiedzieć swoim okiem co byście zmienili, co warto zostawić? Każda propozycja będzie przeze mnie przemyślana... co 10 głów to nie jedna Ja już zauważyłem: 1. prawy taras idzie wek, i na tej ścianie okna 2. drzwi tarasowe z pokoju na parterze idą wek 3. na taras wchodzimy z salonu na tylną ścianę co za tym idzie taras będzie za salonem 4. drzwi z kotłowni na tył domu muszą być! 5. martwią mnie 4 kominy :/ drogi interes 6. na górze z pokoju 17 i 18 zrobić jeden wielki z garderobą i morze jeszcze jedna łazienka dla małżeństwa 7. na parterze nie wiem czy da radę ten "wykusz" w pokoju wyrzucić, zawsze prościej i taniej Coś jeszcze ciekawego zobaczyliście?
  10. Witam wiosną 2013 rozpoczynam budowę domu wg projektu Pod dębem - z muratora . Szukam dobrej grupy budowlanej - może ktoś zna solidnych i dobrych wykonawców o których teraz tak ciężko;)
  11. Także życzę szybkiego powrotu do zdrowia i zachowania go, bo na budowie i później też potrzeba go b. dużo.
  12. O to dużo zdrowia życzę. Mam nadzieję, że to nic bardzo poważnego. I czekam na zdjęcia drzwi
  13. Halo, grupa chyba już umarła... ja też prawie... tak na poważnie miałem "lekkie" problemy zdrowotne i od tygodnia leżakuje w szpitalu a budowy pilnuje żona, to jej pierwszy raz ;D ale radzi sobie więc dobrze jest. Ja podobno niedługo wychodzę więc będę mógł zdać więcej realicji z budowy. Na dzień dzisiejszy poddasze skończone (bez malowania), kotłownia w kafelkach, i teraz robi się łazienka mała, później kolejne. i z rzeczy najważniejszych to mam wstawione drzwi wejściowe i napewno się nimi pochwalę bo jestem z nich dumny pozdrawiam zapadającą w sen zimowy grupę...
  14. Witam, ja pana Krzysztofa niestety nie znam. My kończymy powoli zabudowę poddasza z regipsów, następna w kolejce jest kotłownia i łazienki. W między czasie wylałem taras i fundament pod przyszłe ogrodzenie od frontu (ale to napewno nie w tym roku). Obecnie szukam wykonawcy na ocieplenie domu (bez elewacji). Jakby ktoś miał "dobry i tani" namiar będę wdzięczny
  15. Witam .Poszukuję opini na temat Pana Krzysztofa Stanisławskiego.Chcę zeby zajął się kompletowaniem dokumentacji do PnB. Bardzo proszę o opinie o tej osobie .Pozdrawiam.
  16. W tym roku ogrodzę, postawię altankę drewnianą z drewutnią taką już docelową, szopa z garażu blaszaka już stoi od miesiąca.
  17. Robi się. Powolutku - do przodu. Trochę malowania, trochę kominkowania - kiedyś reszcie skończymy
  18. Jak tam na budowach? Mi coś słabo idzie zbieranie kasy na dwa projekty :/ Jeszcze teraz wakacje w Cro.
  19. Wybór padł na Pucice, bo są po drodze ze Szczecina na plac budowy, ale nie dam gnojowi już zarobić ani złotówki a będę potrzebował jeszcze dużo drewna.
  20. Witam!!! Ja polecam tartak ze Stawna koło Goleniowa obsługa solidna, towar pierwsza klasa, można się dogadać z właścicielem. Materiał mają bardzo dobry, a co ważne własny transport i ceny również bardzo konkurencyjne jak na nasz rejon. pozdrawiam Jola i Daniel
  21. Witam. Kilka dni temu zamówiłem trochę desek w tartaku w Pucicach nie miałem czasu pojechać osobiście, bo czynny do 16a ze Szczecina jest trochę km, to poprosiłem właściciela żeby mi wybrał i odłożył, pojechałem z zamówionym transportem po odbiór o godz. 18 gdy tartak już jest zamknięty, ale wydał mi deski stróż. Jak zobaczyłem towar to aż mi włosy na głowie stanęły, deski całe czarne i zagrzybiałe, zadzwoniłem do właściciela, że wybrał mi samo dziadostwo to zaczął się wydzierać do słuchawki, że jak nie chcę to mam zostawić i kiedyś przyjechać po odbiór pieniędzy a ponadto cytuję "żebym mu nie zawracał dupy" . Cham, prostak i burak. NIE POLECAM TEGO TARTAKU. Pozdrawiam
  22. a to nawet nie wiedziałem, ale lepiej się śmiać niż płakać... Brawo! naprawdę gratuluję! nie ważne jak ważne że już a podobno (nie wiem na ile jest to prawdą, bo jeszcze nie miałem okazji się przekonać) z czasem w nowym domu sprząta się coraz mniej... pozdrawiam
  23. Sąsiedzi akurat nie byli źli Bolał nas metraż -a ten się znacznie zwiększył. Do sprzątania też
  24. Gratulacje. Jesteście u siebie teraz i nie musicie tolerować sąsiadów zza ściany. Rzeczywiście super.
  25. A my od soboty mieszkamy. Szkoda, że z niewykończonym poddaszem Pomimo to jest super
  26. Żartowniś Po fakcie zadzwoniłem do starostwa i o dziwo takie budowle bo to jest wg prawa budowla należy zgłosić do urzędu.
  27.  

• Dodaj nową pozycję...