Przegląd
- Co nowego w tym klubie
-
Witam, tu okolice Strzelec Opolskich, zaczynam działania w kierunku budowy małego domku. Chętnie pogadam z ziomalami z okolicy na tematy budowlane. Wymienię doświadczenia, posłucham rad czy ofert. Odezwijcie sie jeśli ktoś tu zagląda.
-
Witam, Poszukuje sprawdzonej ekipy budowlanej. Dom parterowy, płyta fundamentowe. Termin wiosna 2018. Kogo polecacie?
-
Witam, czy ktoś montował brał i okna z domix-p z Dobrzenia oraz ich montaż? jakie opinie o oknach i montażu bo przedstawili mi dość atrakcyjną ofertę a w necie jest kilka negatywnych ale starych opinii (sprzed 2010r) czy ktoś posiada i moze przedstawić nowsze opinie o ich oknach?! z góry dziękuje i pozdrawiam
-
Witam, czy ktoś z Opolskiego miał do czynienia z firmą GAJ bUD a w szczególnosci z Panem Aleksandrem Gniewczyńskiem. Zastanawiamy sie na d wykonaniem przez nich dachu będziemy wdzieczni za każdą opinię
-
BIAŁA LISTA - firmy warte polecenia
okobar odpowiedział okobar → na topic → GRUPA OPOLSKA GRUPA OPOLSKA Topics
posadzki Techbau Adrian Prochowski, chyba z Gościejowic - polecam co do tynków mogę polecić firmę Pana Alfreda Fuhla z Węgier -
Szukam kogoś kto obudowuje kominki, ale w rozsądnej cenie bo niestety firmy z Kędzierzyna i okolic mają ceny z kosmosu
-
okobar odpowiedział okobar → na topic → GRUPA OPOLSKA GRUPA OPOLSKA Topics
to ja polecę kogoś do pomp ciepła, podłogówki i odwiertów - GHS z Rudy Śląskiej -
storrada odpowiedział okobar → na topic → GRUPA OPOLSKA GRUPA OPOLSKA Topics
schody drewniane: Joachim Komor ze Świerkli (tel. 602575894) - bardzo dobry stosunek jakość/cena, do tego dobry kontakt, uprzejmie, fachowo, terminowo, dzisiaj mi zamontowali moje schody i jestem naprawdę zadowolona, nie wszystkich moich wykonawców (niestety) mogę polecić, dobre wspomnienia mam ze współpracy z Panem Helmutem Bartoszkiem (hydraulika), znowu dobry stosunek jakość/cena, bardzo dobry kontakt (co bynajmniej wśród hydraulików nie jest normą), duża wiedza i doświadczenie (tel. 602492572) dekarz - Labisz - dobry fachowiec ale niestety drogi -
Szukam sprawdzonej ekipy brukarskich. Mam do położenia 120m2 kostki granitowe. Znacie kogoś dobrego?
-
Szukam działki w Krzanowicach. Przeglądam ceny w necie, ale to jakiś kosmos 180 -250/m. Czy to są realne ceny za metr? Moim zdaniem mocno przesadzone. Może wiecie coś o jakiejś tańszej ?
-
no to lecim posadzki wylane - na ile teraz moge popatrzeć i ocenić, to polecam Techbau, chyba z Gościejowic co do tynków wewnętrznych mogę polecić firmę Pana Alfreda Fuhla z Węgier ale teraz sam szukam kogoś na podwieszane sufity z karton gipsu... zna ktoś kogoś kogo może polecić? poszukiwany nie za drogi i solidny
-
Witam Szukam tzw koparkowego, potrzebuje wyrownac teren, okolice Zawady. Mozecie kogos polecic niedrogiego ?
-
Jeśli chodzi o schody to Joachim Komor robi dobre i w dobrej cenie, właśnie zamówiliśmy swoje, a widziałam jego pracę u koleżanki. Godny polecenia jest jeszcze Wieczorek, ale ceny u niego są już wyższe:)
-
CZARNA LISTA - firmy, których trzeba unikać
wojciech1 odpowiedział wojciech1 → na topic → GRUPA OPOLSKA GRUPA OPOLSKA Topics
Witam. ODRADZAM KORZYSTANIA Z USŁUG FIRMY AQUAINVEST - MARCIN BUJAK Z OPATOWA, ZAJMUJĄCEJ SIĘ MIN. SPRZEDAŻĄ I UKŁADANIEM KOSTKI BRUKOWEJ, ODWODNIENIA, WYNAJEM SPRZĘTU BUDOWLANEGO. FIRMA PO SPARTACZENIU ROBOTY OCZYWIŚCIE UNIKA ODPOWIEDZIALNOŚCI I WYKONANIA POPRAWEK. WŁAŚCICIEL NIE ODBIERA TELEFONÓW I UNIKA KONTAKTU. Pozdrawiam forumowiczów. -
My teraz szukamy kogoś od schodów. Robimy też ocieplenie- więc może będę mogła kogoś polecić- jak się u nas sprawdzi. Ten Pan od ocieplenia robi też gładzie- podobno jest bardzo dobry, ale nie wiem- bo nie widziałam, więc nie będę kogoś polecać w ciemno.
-
Okna i instalacje akurat mam już załatwione
-
Witam, też jesteśmy z KK. Większość prac robiliśmy sami- więc mogę jedynie polecić kogoś od okien, instalacji. Mieliśmy pewnego pana od płytek, ale nie do końca jestem zadowolona z jego pracy. Nie jest źle, było w miarę tanio w porównaniu do innych ale jednak rewelacji nie ma.
-
Witam wszystkich Buduję w Kędzierzynie-Koźlu i jestem na etapie więźby dachowej, jednak już teraz szukam wykonawcy do wykończeniówki. Czy macie kogoś godnego polecenia do wykonania wykończenia w miarę możliwości kompleksowo z okolic Kędzierzyna-Koźla? (tj. gładzie, płytki itp.)
-
Widzę ze jedziemy na tym samym wózku i ekipa ta sama, projektant i okna prawdopodobnie też. Byłem też chyba u Was na budowie w Prószkowie. Macie kogoś do tynków i posadzek.
-
Masz już kogoś? Ja mogę polecić firmę GERD-BUD (tel.517-712-839), są gdzieś spod Krapkowic - takie "śląskie chopy", ale robią dobrze, szybko, są z polecenia od naszego przyjaciela architekta a ceny mają baaaardzo konkurencyjne i nie ma w tym żadnych haczyków.
-
Witam, my niedawno zamówiliśmy u nich te same okna (a dokładniej w firmie COMA), ale montaż dopiero pod koniec wakacji planujemy. Cena była najlepsza ze wszystkich, a kilka firm porównywaliśmy, a parametry najlepsze. Robili nam w fairmie drzwi aluminiowe, ale trudno na podstawie tego wystawić jakąkolwiek opinię - wszystko ok.
-
ja dopiero jestem przed - wykonawca wybrany, wydaje się rzeczowy, ale dopiero za jakiś miesiąc będą robione dopiero po zrobieniu będe mógł sie wypowiedzieć
-
Może ktoś polecić sprawdzoną firmę do posadzek (suchych) robionych miksokretem działającą w woj. opolskim.
-
DOMIX - odradzam jeśli chodzi o jakość to jestem w miarę zadowolony jeśli o montaż - robili to podwykonawcy i też jestem zadowolony cena - cóż nie najwyższa i nie najniższa - z ofert jakie zebrałem była to średnia półka ale kontakt, terminowość itp - żenujący
-
CZARNA LISTA - firmy, których trzeba unikać
okobar odpowiedział wojciech1 → na topic → GRUPA OPOLSKA GRUPA OPOLSKA Topics
DOMIX z Dobrzenia - co do samej jakości okien - ok, 3 z kilkunastu do wymiany, ale ogólnie byłbym zadowolony (montaż też - z tym że robił to ich jakiś podwykonawca) ale co do terminowości, kontaktu itp - totalny syf... i tyle