Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. Widzę, że chyba wszyscy się na fejsbuczka przenieśli. Dobrze i niedobrze. Przynajmniej łatwiej Was teraz wszystkich znaleźć od kiedy numery telefonu są tam publiczne
  3. Hej, hej , czy wszyscy w już wybudowali się w okolicy? Chętnie z kimś wymienimy się uwagami o budowie. Szukamy dobrej ekipy do dachu ( więżba i krycie blachodachówką) budowa w Łasku
  4. kolego robie posadzki maszynowe mixokretem i widziałem wiele ekip i moge polecić ci dobrą firme z łasku buduje domy, ociepla sciany poddasza robią tynki itp bardzo solidna firma widziałem ich prace budynki robią naprawde zajebi... doradza po prostu fachowcy w tym co robią tel 604975865 jak nie ty to inni mogą skorzystać z ich usług można zobaczyc ich prace robiłem po nich domy w zdunskiej łasku i okolicach
  5. Witam,ja obecnie stanęłam na wyciągnięciu murów i niestety ekipa moja została zwolniona,fuszera i nic więcej a koszty tylko rosły,uważajcie na firmy budowlane , choć moja była polecana to masakra trzeba, po prostu pilnować .Następny etap strop na drugi rok bo do końca roku brak terminów.Mam nadzieję że będzietutaj więcej budujących na forum,czekam z niecierpliwością
  6. Mam do sprzedania stemple budowlane sosnowe w bardzo dobrym stanie. 1) długość 2,50 - 2,60m - ok 50 szt - cena 3,00zł/szt 2) długość 2,80 - 3,00m - ok 120szt - cena 3,50zł/szt Stemple do odbioru w Konstantynowie Łódzkim, tel 500 701 601 Ogłoszenie ze zdjeciami na tablicy - > http://tablica.pl/oferta/stemple-sosnowe-budowlane-konstantynow-l-ID17omx.html#8a056868;r:;s:
  7. Witam! Nie Zduńska i nawet nie Łask, ale po sąsiedzku. Zaczynamy budowę (w końcu!) w lipcu.
  8. Ja też zostawiłem na boku. Teraz wszystkie roboty z kostkami itp skończone, więc dopiero jutro robimy porządki z ziemią i zobaczymy. najwyżej nadmiar się wywiezie. (mam nadzieję że nie braknie )
  9. Ja zdejmowałem humus i na bok, potem reszte dokopalismy w piasku kanały na ławy, a na koniec humus się przydał ( i jeszcze było mało).
  10. Mam pytanie (mam nadzieje, że mimo drętwicy w grupie ktoś odpowie) czy pozbywaliście się humusu zanim zaczęliście wykopy pod fundamenty?
  11. Znowu ja...chyba będę często tu bywał, widzę, że ruch nie jest tu największy ale może coś się ruszy. Do rzeczy, jeżeli ktoś będzie poszukiwał dobrego składu materiałów w Łasku i okolicach to mam namiar na człowieka, który jest w stanie zaoferować najniższą cenę za materiały, transport, koparkę, itd. pod warunkiem, że będzie się u niego zamawiać towar kompleksowo. Jeżeli ten warunek spełnimy to mamy gwarancję najniższej ceny w regionie (z tego co się dowiedziałem to właściciel zapytuje się inwestora czy znalazł gdzieś w regionie niższą cenę niż on oferuje, a jeżeli tak to on da niższą). Firma ta znajduje się na trasie Łask-Piotrków ale jeszcze przed Teodorami czyli zaraz za Łaskiem. Firma ta nosi nazwę "TABOR". Ale uwaga, informacja nie sprawdzona przeze mnie z tym, że ja jestem dopiero na etapie zbierania informacji a o tej firmie dowiadywałem się niemalże od każdego człowieka, z którym rozmawiałem. Myślę, że informacja jest rzetelna. pozdrawiam
  12. Witam, jestem z Łasku, zaplanowane fundamenty na koniec lata zobaczymy jak to bedzie. Jak znajde jakis link z projektem pasującym do mojego to podeślę. Jestem na etapie montowania pozwolenia i szukania kierownika, mam jeden namiar. Pozdrawiam grupowiczów cieszy obecność innych z Łasku i Zduni.
  13. Dawno nie pisałem, fakt ale jestem tak okrutnie zajęty domem że nie mam kiedy z dziećmi sie pobawić. Trochę prace poszły bo dopiero skończyłem schody i zaraz ruszam na poddasze ze ściankami i sufitem - stelaż i płyty g-k
  14. Czołem. Niniejszym dołączam oficjalnie do grupy Zduńska Wola. Jeszcze nie buduję, na razie jestem na etapie czytania, czytania i czytania. Powoli "projektuję" mojego "prawie pasywniaka" na ulicy Złotej. Szkoda, że od pół roku nikt się tutaj nie odzywał.
  15. Witamy, a gdzie się konkretnie budujecie? (osiedle, ulica?) Może będziemy sąsiadami? My w Łasku mieszkamy dopiero od kilku lat więc nawet nie wiemy za bardzo gdzie tu się zakręcić za materiałami albo ekipą? Pozdro
  16. Ważne żeby wszystko dobrze porównać, pamiętając o deskach, szalunkach, piasku, podporach, wieńcach nadprożach itp, a także o jeszcze jednej bardzo ważnej sprawie jak konieczność absorbcji własnego czasu, konieczności dopilnowana i (lub) dowożenia zaopatrzenia. Sprawdź sobie wszystko a jakby zawsze można się potargować pozdrawiam
  17. W takim razie ja się zgłaszam. Tak jak napisałem, my też zaczynamy na wiosnę w Łasku
  18. Wypada się przywitać i odhaczyć Zaczynam budowę w Łasku z początkiem przyszłego roku. Narazie jestem na etapie poszukiwania ekipy. Możecie mi kogoś polecić z okolicy. Cały czas zastanawiam się nad technologią Mabudo, ale nie jestem do końca przekonany. Wstępna wycena, wypada gorzej niż ściana murowana z BK + styropian.
  19. Witam, Dobrze, że istnieje taka grupa. A przy okazji , mama nadzieję że to dobre miejsce - chciałbym przestrzec przed usługami pewnego parkieciarza z Cienia koło Sieradza zakład nazywa się "Misztal Parkiety", właścicielem jest Krzysztof Misztal, nieterminowy i nierzetelny, nic dodać nic ująć.
  20. http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-zawilcach/m3f01978be1f6d nasz projekt
  21. witam my mamy już wybudowany domek w okolicach Łasku z projektu firmy archon ; w tym momencie stan surowy prawie zamknięty to znaczy na dole są już okna , a na górze jeszcze brak ; budowaliśmy z keramzytu - drogi , ale ponoć b. dobry
  22. hehehe przygotujcie wszystko ( w sensie "garaż" ze sznurków) i zaproście znajomych lub rodzinkę na działkę i każcie im zaparkować. obiecuję- ubaw po pachy, zobaczyć to zdziwienie na hasło "garaż" - bezcenne...
  23. dzięki Rogal777 za cenne wskazówki Jest mały problem, bo auto na razie mamy jedno a drugie jest w planie zaraz po wybudowaniu domu:p
  24. Jak sądzę, działkę już macie. Zabierz ze sobą kołki, sznurek i taśmę. Zabij kołki tak jakby to były wewnętrzne narożniki ścian w garażu (wewnętrzne !!) rozciągnij sznurek, zaznacz gdzie jest brama (szerokość) i wjedź jak do garażu. otwórz drzwi w jednym i w drugim tak żeby było wygodnie wysiąść i przejść i już masz gotową odpowiedź na pytanie z praktyki ja w ten sposób lekko powiększyłem garaż. pozdrawiam serdecznie Rogal777
  25. Witam, planujemy budowę w Łasku na wiosnę 2012. Co prawda po przejrzeniu forum, nie znalazł się żaden forumowicz z naszych okolic, ale może przy dobrych wiatrach, ktoś się odezwie. Wybraliśmy projekt http://projekty.muratordom.pl/projekt_faworyt,568,1,0.htm?frm_search=1&id_grupy=1&typ_budynku=brak_dom&symbol=c183&typ_budynku_dom=brak_dom&typ_budynku_garaz=brak_garaz&x=26&y=8&nr=0 może ktoś w okolicy Zduńskiej budował taki sam domek, albo inny wariant i służyłby nam radą i wskazówkami, co ewentualnie można by zmienić/poprawić?? bardzo interesuje nas powierzchnia garażu, czy faktycznie zmieszczą się dwie fury, czy odległość między autami jest przewidziana a grubość lakieru? no i klatka schodowa wydaje się wąska... czekamy na info
  26.  

• Dodaj nową pozycję...