Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. Nas kosztował 60 tys. z robocizną. Płyty osb i gonty Corwing Owens
  3. Nowy Rok a tu cisza... nikt nie dyskutuje o Tymoteuszu... opowiadajcie jak się mieszka, jak z kosztami ogrzewania, czy to był dobry wybór projektu?
  4. Witam wszystkich też budujemy Tymoteusza i jesteśmy w trakcie instalacji ogrzewania centralnego chętnie powymieniam się doświadczeniami.Jestem z okolic Rzeszowa,następnym razem dodam zdjęcia.
  5. Czy ktoś buduje dom w okolicach Rzeszowa albo przynajmniej w sąsiednim województwie? Niestety mało osób odwiedza tę stronę ale może znajdzie się ktoś życzliwy.... I prośba do mkn, pamiętaj proszę o zdjęciach dla mnie a tak w ogóle Wesołych Świąt w nowym domku!!
  6. Czyli ściana jednowarstwowa.A możecie podac jakie jest U takiej ściany i jaki jest koszt materiału na ściany? Dzięki za odzew.
  7. Ściany zewnętrzne są z suporeksu "42", bez ocieplenia, bo do tego rodzaju pustaków ponoć się nie daje już ocieplenia. Wielu moich znajomych ma tak pobudowane domy i rzeczywiście zimą jest ciepło-dobrze trzymają temperaturę a latem chłodno. U mnie jak na razie jest gorąco.
  8. Witam mkn jakich materiałów użyliście do budowy ścian zewnętrznych? Jakiej grubości ocieplenie daliście i z czego? Dzięki za przyjęcie do znajomych:yes:
  9. Witam Ten dach to rzeczywiście lekki kosmos. Konstrukcja plus pokrycie dachówką ceramiczną plus robocizna kosztowały nas 110 tys zł
  10. Witam, dach w projekcie wygląda na skomplikowany, możesz powiedzieć jaka jest cena takiego dachu?
  11. Witam! Bardzo proszę o zdjęcia domku na maila. Bardzo jesteśmy ciekawi jak domek wygląda w realu. Podaję adres [email protected]ę o kontakt
  12. Witam My właśnie zakończyliśmy budowę Tymoteusza i przeprowadzamy się. Chętnie powymieniam się doświadczeniami. Może coś doradzę?
  13. Witam Właśnie rozpoczynamy przygotowania do budowy według projektu "Tymoteusz" Mamy nadzieję że coś się ruszy w dyskusji i będzie z kim powymieniac doświadczenia:wave:
  14. Witam serdecznie! My budujemy Tymoteusz. Właśnie kończą dach na gotowo. Chętnie podyskutowałabym na ten temat i obejrzała jakieś zdjęcia. Pozdrawiam.
  15. Witam, jeśli by ktoś nie miał linku lub nie chciało by mu się szukać Projekt domu Tymoteusz E−515 wersja katalogowa Pozdrawiam
  16. Witam Nasz Tymoteusz już na ukończeniu. W chwili obecnej malują ściany, wstawiają drzwi wewnętrzne i zakładają podłogi. Jak się nauczę to wkleję kilka zdjęć. Czy ktoś z Was coś zmieniał w projekcie? Bo my zrezygnowaliśmy ze ścianki pomiędzy kuchnią a salonem i przy okazji z kominka. Mamy w ten sposób otwartą kuchnie z salonem. W salonie zrobiliśmy sobie wykusz od frontu. Wygląda to fajnie i z zewnątrz i wewnątrz.
  17. Witam nieliczne grono budujących Tymoteusza. Chętnie podzielę się swoimi doświadczeniami . Pozdrawiam
  18. Witam, ja dopiero zaczynam stawiać fundamenty Tymoteusza... Podrawiam
  19. Witam Jestem tu nowa. Nie wiem za bardzo jak się tu poruszać, ale z czasem dam radę. Jestem w trakcie wykańczania domu moich marzeń. Wybrałam projekt TYMOTEUSZ pracowni Archeton. Chciałabym wymienić się doświadczeniami, spostrzeżeniami, znaleźć inspiracje, ale niestety nie spotkałam na tym forum jeszcze nikogo kto by budował ten domek. Być może za słabo szukałam....
  20.  

• Dodaj nową pozycję...