Przegląd
- Co nowego w tym klubie
-
GRUPA Wrocławska - działki
Kris09 odpowiedział Kris09 → na topic → GRUPA Wrocławska - działki GRUPA Wrocławska - działki Topics
Witam Jestem zainteresowany kupnem działki budowlanej bądź budowlano-rolnej w okolicy do 20km od Wrocławia o powierzchni od 18 arów, a ponieważ pochodzę z Lubelszczyzny chciałbym zapytać które miejsca Państwo polecają i jeśli jest możliwe o namiary na sprzedających. Krótko o mnie i o tym jakiej działki szukam: Mam na imię Krzysztof i mam 38 lat. Od 2004 roku mieszkam i pracuję za granicą (3 lata w Niemczech i ostanie 12 lat w Wielkiej Brytanii). Mam cudowną rodzinę tj. żonę i trzy wspaniałe córki (17,8 i 5). Jak wiele osób w ostatnich latach nadszedł czas na powrót do własnego kraju żeby nadrobić stracony czas i poświęcić się bardziej swoim pasjom. Jeśli chodzi o to co mnie najbardziej inspiruje od zawsze to produkcja domowych wędlin, wina, nalewki oraz również własny ogródek z warzywami, zbieranie grzybów oraz myślistwo. To tyle o sobie, napisałem to żeby prościej wyobrazić sobie jakiej działki szukam. Szukam działki pod miastem lub na wsi w okolicy południowej Wroclawia. Działka musi być minimum 18 arów na której chcę wybudować dom ok 180m2 z podwójnym garażem i antresolą oraz budynek gospodarczy ok 60m2. Oprócz tego na mojej działce będzie oczywiście sad owocowy, szklarnia,warzywniak, wędzarnia z altana i mała piwnica betonowa na warzywa. Szukam miejsca dobrze skomunikowanego z Wrocławiem z ładną okolicą a również z dobrą infrastrukturą (szkoła, sklepy, kościół, stacja paliw, BIEDRA). Jeśli jest to możliwe może być również z dodatkową działką rolną do 2ha ponieważ docelowo moim celem jest prawdziwa winnica. Dodatkowym atutem byłby las grzybowy w pobliżu oraz jezioro lub rzeka. Jeśli chodzi o cenę to oczywiście szukam działki w rozsądnej cenie natomiast chciałbym zakupić działkę najpóźniej do czerwca przyszłego roku aby można było wybudować dom do stanu surowy zamknięty do zimy 2020. Jeśli Państwo znają te tereny bardziej niż ja i pasują do mojego opisu bardzo proszę o informację bądź oferty sprzedaży na adres email [email protected] lub numer w UK 00447519107128. Dla osoby dzięki której pomocy udałoby się znaleźć i kupić moją wymarzoną działkę oczywiście obiecuje wszystkie próbki moich win, nalewek, miodów pitnych oraz wędlin wlasnej produkcji. Pozdrawiam Krzysztof -
hanka55 odpowiedział Kris09 → na topic → GRUPA Wrocławska - działki GRUPA Wrocławska - działki Topics
Do sprzedaży działka budowlana w miejscowości Gniechowice gm. Kąty Wrocławskie, powiat wrocławski, pow. 1981m2 - położona przy drodze wojewódzkiej DW-346, z której służy bezpośredni wjazd. Działka objęta Planem Zagospodarowania Przestrzennego dla miejscowości Gniechowice przeznaczona pod zabudowę mieszkalną z możliwością lokowania usług. W otoczeniu zabudowa niskiej intensywności. Szerokość działki od drogi ok. 36m, długość ok. 56 m. Uzbrojenie: prąd, woda,kanalizacja opadowa, szambo (do wykonania) W najbliższej okolicy znajduje się szkoła, przedszkole,przychodnia, poczta, oraz sklepy i usługi. Działka idealna pod inwestycję mieszkaniową. Obok, na podobnej działce - bliźniak. Cena 330 000 PLN, podlega negocjacji https://adresowo.pl/o/z4d6t7 Zapraszam do kontaktu tel. 501-144-485 -
magdamile odpowiedział Kris09 → na topic → GRUPA Wrocławska - działki GRUPA Wrocławska - działki Topics
Zmieniliśmy plany mieszkaniowe i sprzedajemy naszą działkę budowlaną w Dobrzykowicach 3000 m2 przy ul.Kalinowej. Dookoła nowa zabudowa jednorodzinna. Wjazd na działkę od północy. W planie zagospodarowania przestrzennego tereny przeznaczone pod zabudowę jednorodzinną (plan zagospodarowania przestrzennego we wsi Dobrzykowice, uchwalony uchwałą Rady Gminy Czernica nr XXI/246/2005 z dnia 28 lutego 2005 r.). Prąd, gaz, woda, kanalizacja bezpośrednio przy działce. Dojazd do działki utwardzony. Zdjęcia i dokładny opis tutaj https://www.olx.pl/oferta/dobrzykowice-3000-m2-dzialka-budowlana-CID3-IDohJPU.html -
rabbit23 odpowiedział Kris09 → na topic → GRUPA Wrocławska - działki GRUPA Wrocławska - działki Topics
Witam, Widzę, że temat jest dość martwy, ale może ktoś tu zagląda i podzieli się pomocną opinią. Szukam działki we Wrocławiu lub okolicach. Stawiam na mniejszą działkę (8-10arów) w korzystniejszej lokalizacji, bliżej miasta, z podstawowymi usługami- m.in. przedszkolem, szkołą, dobrą komunikacją z centrum miasta - tramwaj lub pociąg. Budżet do 400kPLN. Oczywiście mam kłopot z podjęciem decyzji - na jakiej lokalizacji się skupić. Rozważałem południowe (bo mieskam na Krzykach): Jagodno, Brochów, Bieńkowice. Biorę jednak pod uwagę również inne: Psie Pole, Żerniki. Która jednak jest najlepsza pod katem rozwoju miasta/transportu/urbanistyki? Pomożecie? EDIT Zobaczyłem, że to mój pierwszy post. Wypada zatem oficjalnie powiedzieć DZIEŃ DOBRY:) -
marczeno odpowiedział Kris09 → na topic → GRUPA Wrocławska - działki GRUPA Wrocławska - działki Topics
Szukam niedużej działki 8-10ar w rozsądnej cenie w Smolcu/Pietrzykowicach/Lutyni. Jakby ktoś, coś, gdzieś kiedyś chętnie dał znać na PW. -
CZARNY. odpowiedział Kris09 → na topic → GRUPA Wrocławska - działki GRUPA Wrocławska - działki Topics
Ziemia zawsze jest w cenie -
Daniel_26 odpowiedział Kris09 → na topic → GRUPA Wrocławska - działki GRUPA Wrocławska - działki Topics
Witam, Czy WASZYM zdaniem ceny dzialek w okolicach Wroclawia beda drozec czy taniec ? Czy jest szansa kupic dzialke o wymiarach 25 x 25 m za 100 000 zl w okolicach Wroclawia ? -
MegKap odpowiedział Kris09 → na topic → GRUPA Wrocławska - działki GRUPA Wrocławska - działki Topics
Witajcie, widzę że wiele osób poszukuje tu sąsiadów. Mamy działkę w Obornikach Śląskich w okolicy ulicy Słowackiego. Chcemy się wkrótce budować i z pewnością łatwiej byłoby z jakimiś sąsiadami. Jeśli ktoś byłby zainteresowany zamieszkaniem w okolicy naszej ładnej działki to śmiało kontaktujcie się ze mną zadawajcie pytania. Mam kontakty do właścicieli działek dookoła. -
questa odpowiedział Kris09 → na topic → GRUPA Wrocławska - działki GRUPA Wrocławska - działki Topics
Szukam sąsiadów z dziećmi w wieku 3-6 lat. Piękną, ostatnią działkę przy ulicy Śremskiej miasto niedługo wystawi na sprzedaż! 250 m od zajezdni tramwajowej, przychodni, szkoły. Gwarantuję miłe sąsiedztwo i towarzystwo moich dzieci 2 działki dalej (3 i 5). Pozdrawiam! -
CZARNY. odpowiedział Kris09 → na topic → GRUPA Wrocławska - działki GRUPA Wrocławska - działki Topics
To nie jest kwestia szczęścia . Fakty są jakie są , Oporów Złotniki czy inne pożądane dzielnice są w cenie a ceny kształtują się w granicach 400 i wyżej . -
inż.maliniak odpowiedział Kris09 → na topic → GRUPA Wrocławska - działki GRUPA Wrocławska - działki Topics
...przy odrobinie szczęścia można znaleźć -
questa odpowiedział Kris09 → na topic → GRUPA Wrocławska - działki GRUPA Wrocławska - działki Topics
Ciekawe gdzie we Wroclawiu kupicie dzialke za 150000. W promieniu 7-8 km od Rynku dzialki chodza po ok. 370-400 zl za m2 czli ok 300 PLN, czyli tyle co domek. -
P47ryk odpowiedział Kris09 → na topic → GRUPA Wrocławska - działki GRUPA Wrocławska - działki Topics
Witam, Szukam sąsiada/ów do wspólnego kupna działki budowlanej w okolicach Wrocławia. Odległość maksymalna 15-20 km od granic miasta. Media jakie muszą występować: prąd, woda Wielkość działki jaka nas interesuje ( po podziale ): Od 10 do 15 arów - w bliższej lokalizacji od Wrocławia, przy wyższej cenie za 1 ar. Od 15 do 30 arów - w dalszej lokalizacji, przy niższej cenie za 1 ar. Najbardziej interesowałaby nas spokojna okolica, tereny zielone. Jak na razie rozglądaliśmy się w pobliżu miejscowości: Północ - Malin, Ligota Piękna, Pruszowice Wschód - Chrząstawa Wielka, Chrząstawa Mała Zachód - Wilkszyn, Mrozów, Wojnowice, Brzezina Oczywiście inne rejony również bierzemy pod uwagę. Zachęcam do kontaktu osoby, które również planują w najbliższym czasie zakup działki budowlanej. Przy "hurtowym" zakupie ziemi cena za ar może znacznie się obniżyć. Patryk 794 262 780 533 27 68 38 -
Zagloba3 odpowiedział Kris09 → na topic → GRUPA Wrocławska - działki GRUPA Wrocławska - działki Topics
Bukowice. Ładna działka mieszkaniowa : 2400 m2 , przy trasie Oborniki Śl. - Wolów . Prąd , woda , kanalizacja linie miejskie) , telefony. 100 m. obok przystanek PKS . Do Wroclawia Nadodrze autobus jedzie 35 min. . Wolnym spacerkiem dojść można duktem leśnym do Osoli i Osolina w 1 godz. Lasy , lasy i czyste powietrze . Wlasność hipoteczna , bez obciążeń . Aktualny MPZP . Cena : 65 zl/m.kw.+ VAT = 80 zł / m2 brutto ; Tel. do właściciela : (602) 788163 -
tombary odpowiedział Kris09 → na topic → GRUPA Wrocławska - działki GRUPA Wrocławska - działki Topics
Witam Jeżeli ktoś szuka działek na południe od Wrocławia to polecam Królikowice (zaraz przy Kobierzycach) Działki położone przy drodze asfaltowej, idealnie ułożone względem stron Świata (pn. wjazd pd. ogród). W okolicy dużo nowo wybudowanych domów. Cisza i piękny widok na Ślężę. W samych Kobierzycach, do których piechotą jest 5 minut (odległość jakieś 500m) jest wszystko co potrzebne do spokojnego życia. Szkoła, ośrodek zdrowia, sklepy, poczta, bank, przystanki autobusowe, stacja benzynowa, kościół itd. Proponuje się przejechać i samemu sprawdzić Dodatkowo super dojazd do Wrocławia ( 2 warianty przez AOW lub od Bielan ) - jakieś 10 minut jazdy samochodem od Królikowic do Powstańców Śląskich -
ZbyszekT odpowiedział Kris09 → na topic → GRUPA Wrocławska - działki GRUPA Wrocławska - działki Topics
Chciałbym sprzedać działkę budowlaną w Chrząstawie Małej. Działka ma 833 m2, wydane warunki zabudowy - z przeznaczeniem jak całe osiedle - na budowę domu piętrowego lub z poddaszem użytkowym. Działka znajduje się na nowym osiedlu jednorodzinnym, w pięknej okolicy, dookoła lasy (z grzybami - sprawdzone , cisza, spokój, daleko od tras szybkiego ruchu. Na działce znajduje się już podłączona skrzynka z prądem, przy domu w drodze jest woda, na osiedlu teraz zakładają gaz, także z ogrzewaniem nie będzie problemu. Działkę sprzedaje jako osoba prywatna ponieważ zmieniły mi się plany życiowe. Pilnie i tanio. Działka ma trochę nietypowy kształt. Wymiary na rysunku. http://img856.imageshack.us/img856/447/70242540.jpg http://img17.imageshack.us/img17/859/widokzgry.png http://img823.imageshack.us/img823/6681/71288868.jpg http://img5.imageshack.us/img5/1774/33880653.jpg -
cho_mik odpowiedział Kris09 → na topic → GRUPA Wrocławska - działki GRUPA Wrocławska - działki Topics
Witam! My też szukamy sąsiadów:) Najlepiej też z dziećmi (nasze mają 3 i 5), sąsiedzi, którzy kupili działkę w zeszłym roku, mają troje dzieci (nie pamiętam dokładnie, ale chyba 7, 6 i 1). Działka położona jest w miejscowości Jary koło Obornik Śląskich. Otoczona lasami, to więc miejsce dla tych, którzy oczekują kontaktu z naturą Wiêcej informacji tutaj: http://www.szybko.pl/sprzeda%C5%BC/dzia%C5%82ki/budowlane/Oborniki%20%C5%9Al%C4%85skie/500573 -
mi5iak odpowiedział Kris09 → na topic → GRUPA Wrocławska - działki GRUPA Wrocławska - działki Topics
A ja szukam sąsiadów . Najlepiej niekonfliktowych (jak ja) z dziećmi w wieku 4-10l (czyli podobnie do moich). Prośba o kontakt na priv -
boruvva odpowiedział Kris09 → na topic → GRUPA Wrocławska - działki GRUPA Wrocławska - działki Topics
Witam, Poszukuje do kupienia działki budowlanej we Wrocławiu dzielnica Maślice. W okolicach ulic: Maślicka, Kozia, Rędzińska, Brodzka Pozdrawiam Lukasz -
rudi102 odpowiedział Kris09 → na topic → GRUPA Wrocławska - działki GRUPA Wrocławska - działki Topics
witam, mam do sprzedania dwie działki budowlane w Ratowicach (gmina Czernica) link do ogłoszenia -> http://tuznajdziesz.pl/nieruchomosci/dzialka-na-sprzedaz-ratowice-sloneczna,3609713/ Jedna działka 1200m2 (narożna), kolejna 1000m2. wszystkie szczegóły w ogłoszeniu, w razie pytań zapraszam na priv lub pod nr tel podanym także w ogłoszeniu -
arjuna odpowiedział Kris09 → na topic → GRUPA Wrocławska - działki GRUPA Wrocławska - działki Topics
ok.25 km od centrum(dzialka leży na pograniczu 3 gmin; kąty wrocł., Miękinia i środa sląska i należy do środy sl. gdzie sa najniższe podatki): 60 zl/rocznie: na Kozanów(rodzina Męża mieszka na dokerskiej) jedziemy z dzialki w 12 minut, jest to 1,5 km od drogi krajowej nr 94, wiec dojazd jest super. W godzinach wieczornych do centrum mozna dojechac stamtąd w 20 minut, za bardzo się nie spiesząc. Zdjęć nie mam, będziemy we Wrocławiu-to porobię, jednak dzialka jak dzialka;): płaska, trawiasta, wjazd z drogi asfaltowej, przy wjeździe cudowne stare drzewa. Dzialkę mozna podzielić na poł jednak wówczas powstałyby 2 długie a wąskie dzialki(dzialka ma wymiar coś około 44x46 metrów). Dzialka jest budowlana, nie posiada żadnych wad prawnych, dzialke kupowalismy dla siebie, ale ostatecznie osiedliśmy zupełnie gdzie indziej. Za naszą działka już ktoś wybudowal sobie dom, wiec nie jest to w jakijś dziczy, obok też ktoś się już szykuje do budowy. Sasiedzi po tej stronie wsi sa bardzo uczynni, pracują, nie ma tam menelstwa. W promieniu 10 km sa liczne hurtownie budowlane, żwirownia, betoniarnia. Innym atutem, o ktorym nie wspomnialam jest uchwalony plan zagospodarowania przestrzennego: wynika z niego, że za pare lat będa tam droge poszerzac, a żeby to zrobić-muszą wykupic ok. pół metra po całej dlugosci działki, by było to możliwe. tak wiec nowy wlaściciel za pare lat zgarnie za ten pasek okraglą sumke i cześć inwestycji mu się zwróci. Jeśli szukacie tanich dzialek, to wiem, że w wojczycach sa jeszcze działki na sprzedaż za 50 zł/metr: niestety należy tam wykonac drogę, bo nei ma tam żadnego dojazdu i jest dośc daleko do mediów(grubo ponad 500 metrów). ufff..mam nadzieję, że odpowiedziałam szczególowo na wszelkie zadane i niezadane pytania:) pozdrawiam -
kszhu odpowiedział Kris09 → na topic → GRUPA Wrocławska - działki GRUPA Wrocławska - działki Topics
Tęgi zawodnik a jednak zaszkodziło... Od planowanej inwestycji na Obornickiej do lokalizacji o której mówię jest coś 4 albo i 5km... idąc tym tokiem myślenia to wszyscy mieszkańcy w podobnym promieniu od Kogeneracji (ul. Łowiecka) powinni już zostać wysiedleni... tak z 3/4 Wrocławia:) -
forgetit odpowiedział Kris09 → na topic → GRUPA Wrocławska - działki GRUPA Wrocławska - działki Topics
lol http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,10021868,Za_1_5_mld_zl_wybuduja_elektrocieplownie_we_Wroclawiu.html http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1051181&page=10 -
kszhu odpowiedział Kris09 → na topic → GRUPA Wrocławska - działki GRUPA Wrocławska - działki Topics
Ale o co chodzi? Zbyt długa ekspozycja na wiosenne słoneczko zaszkodziła? -
forgetit odpowiedział Kris09 → na topic → GRUPA Wrocławska - działki GRUPA Wrocławska - działki Topics
Elektrociepłownia to już tylko dopełnienie luksusu, w końcu 300m od komina wysokiego na 160m to duża zaleta - sznurki do suszenia prania można naciągnąć.