Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. Budujesz dom w Koszalinie i okolicy. Forum idealne dla was do wymiany opinii o fachowcach, problemach, pomyslach https://www.facebook.com/groups/1795720574077768/ Złączmy się na fb
  3. Melduje się od września ruszamy z robotą w konikowie
  4. Witam wszystkich z grupy Koszalińskiej. Zaczynam wiosną budować dom na Jamnie. Ma ktoś namiar na niedrogą ekipę murarzy? Ściany z suporexu, około 350m2.
  5. Witam, Proszę o podzielenie się informacjami ile kosztuje w Koszalinie tynkowanie, posadzki, elektryka, hydraulika, malowanie itp. ... czyli szukam informacji na temat kosztów robocizny we wnętrzu. W tym rejonie kraju wydaje się, że jakoś jest drogo ... Chodzi mi o informacje kogo szukać, gdzie, do jakich cen się targować ... żeby nie dać się wykorzystywać cwanym wykonawcom.
  6. Witam grupę koszalińską! Jestem na etapie planowania zagospodarowania przestrzeni na zewnątrz, poszukuję ziemi, chętnie przyjmę
  7. ma ktoś namiar na sprawdzonego kierownika budowy i ekipę
  8. Poszukuje firmy która wykona tynk na elewacji oraz podbitkę. Ktoś kogoś poleci?
  9. Witam grupę koszalińską! Przymierzam się do budowy domu, przeglądam już od dłuższego czasu projekty. Zarysowana jest już wizja prostego ale z nowoczesną nutą domku o powierzchni ok 150m2, tylko nie mogę trafić na właśnie TEN projekt. Jak z zewnątrz OK, to środek nie odpowiada i na odwrót. Do tego i tak dochodzi z reguly sporo przeróbek. Czyli adaptacja gotowca i to znaczna. Stąd pada pomysł na projekt indywidualny. Czy możecie polecić w Koszalinie sensownego architekta/projektanta który nie zedrze ze mnie skóry? Czy warto to robić w Koszalinie, czy lepiej poszukać gdzie indziej (Słupsk, Białogard)? Macie jakieś doświadczenia w tej kwestii, bo spotkałem się z opinią że w Koszalinie projekt indywidualny bardzo drogo wychodzi.
  10. ktoś wie gdzie robią plastikowe drzwi zewnętrzne?? mam taki wynalazek zamontowany w domu teraz i muszę wymienić bo są nieszczelne
  11. Witam, Jak ktoś będzie zainteresowany zakupem materiałów wykończeniowych ( płytki, armatura itp. ) do domu zapraszam do kontaktu. Ceny bardzo atrakcyjne i co najważniejsze produkty Polskie !
  12. 100% zgodności. Na szczęście nie z moich doświadczeń. Jak już to polecam Tomex. Na końcu tej samej ulicy. W budynku dawnej "Bajki" (od tyłu).
  13. Chciałabym przestrzec wszystkie osoby z okolic przed firmą Tom-San Tomasz Szpil. Mam od nich ogrodzenie wraz z napędem bramy przesuwnej z firmy Wiśniowski. Pierwsze problemy zaczęły się 20 dni po montażu bramy w zeszłym roku - wysiadł napęd. Najgorsze jest to, że oni w ogóle nie reagują na zgłoszenie reklamacyjne. Po długim oczekiwaniu na naprawę, udało się w końcu naprawić napęd. W tym roku sytuacja się powtórzyła. Czekam na przyjazd ekipy już trzeci tydzień, co dnia otwieram ręcznie bramę, i właśnie, po wielokrotnych prośbach, przekazuję sprawę do Rzecznika Konsumentów. Wiśniowski jako producent sprawę ma także w głębokim poważaniu. Tom-San Tomasz Szpil to totalne ignorowanie klienta, który zapłacił za usługę. Ktoś, kto reklamuje zakupiony u nich produkt, nie jest dla nich już klientem.
  14. Witam. Jeżeli ktoś ma namiar na sprawdzoną ekipę budowlaną, której nie trzeba pilnować to będę wdzięczny. Do wykonania sso - fundament już jest.
  15. Marcin.Koszalin dziękuję za informację. Co do Womibu mają szeroką ofertę i w sumie przekonują mnie jako sprzedawcy, w stosunku do innych dealerów.
  16. Witam, Mieszkam od urodzenia w Koszalinie i o firmie nie słyszałem . Wszedłem na ich stronę i mają trochę za sobą. Ja w sumie o drzwiach. Konkretnych producentów nie będę polecał, ale przy zakupie sprawdzaj czy blacha, z której są zrobione jest gruba ( tanie drzwi odchudzają i stosują ok 0,5 mm blachę), Ocieplenie z pianki ( dobre wygłuszenie akustyczne oraz cieplne ) - występuje jeszcze wełna. Dobra obsługa i fachowy montaż jest na Jaśminowej 6 ( znajomy kupował u nich ) Szybki i czysty montaż. A jak będziesz potrzebowała dachówki to śmiało pisz to coś dobierzemy w fajnych cenach
  17. Witam , jestem nowy,buduję dom pod Kołobrzegiem ale z racji pracy w Koszalinie trafiłem w poszukiwaniu okien m.in do firmy Womib w Koszalinie mają okna kilku producentów, ceny rózne jak i u innych dealerów, ale przekonuje mnie na tą chwile obsługa i chęć wyjaśniania mi moich wątpliwości. Czy ktoś może coś o nich powiedzieć?. Będę wdzięczny. Darek Ps. Jakie drzwi na zewnątrz polecacie?
  18. Witam Jak potrzebują Państwo materiałów budowlanych, projektanta czy kierownika budowy bez ograniczeń lub rzetelnej firmy, która wykona Państwa dom to proszę o kontakt. Współpracuje z wykonawcami, projektantami, kierownikami budów. Potrzebują Państwo wyceny materiałów, nie ma najmniejszego problemu. Wyliczam ilość materiału i jego ceny na podstawie projektów. Zapraszam do kontaktu
  19. @jaca76, gdzie się budujesz?? ja kupiłem działkę zaraz koło stadniny i załatwiam papiery, mam nadzieję, wylać fundament w tym roku
  20. Witam. Polecam tynki Adamowski Mariusz - 602 322 506. posadzki 601 674 820 Dziubek. 1-2 dni posadzki 200m2 około 2tyg. 600m2 tynków
  21. Witam Buduję dom w Niekłonicach. Na obecnym etapie poszukuję dobrej ekipy od tynków. Czytałem pozytywne opinie o p. Gołdzie. Może ktoś ma aktualny kontakt do niego? A może ktoś poleca kogoś innego z dobrą opinią?
  22. Witam serdecznie poszukuje ekipy z okolic Koszalina która wykonuje ogrodzenia z siadki jeśli ktoś ma namiary na kogoś rzetelnego to będę bardzo wdzięczny pozdrawia Jacek
  23. zadzwoń do SAKa. Oni mają kruszarkę więc większość betonu rozbiórkowego idzie przez nich. możesz skontaktować się z Infrabudem na budowie Wojska Polskiego bo tam zdejmują trylinkę, która była pod asfaltem. Wkrótce ruszą z frezowaniem asfaltu i robiórką chodnika Wałdysława IV przy wylocie na Jamno więc jakoś materiał będą mieli. Proponuję podpytąc - ale najlepiej kierowników na budowie.
  24.  

• Dodaj nową pozycję...