Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. Cześć, szukam opinii o dwóch instalatorach: Tadeusz Nowak (Górki Wlk.) i Rafał Kuźnik (Grodziec). Ktoś ma jakieś doświadczenia?
  3. Witam serdecznie Cieszyn i okolice, czy ktoś może polecić ekipę budowlaną która zrobi SSO(będę budował w Simoradzu) ?
  4. Witam, stan surowy otwarty wybudowany w powiecie cieszyńskim! ( okolice Skoczowa), obecnie na etapie poszukiwania okien. Możecie polecić solidne firmy ze stolarką okienną ? W razie pytań też służę pomocą. Pozdrawiam
  5. Cześć, szukam sprawdzonej, polecanej ekipy budowlanej do budowy stanu surowego domu między Bielskiem a Skoczowem. Może ktoś z Was ostatnio coś budował, albo zna kogoś, kto budował i może kogoś polecić? Robiłem kiedyś "casting" na portalach typu "znajdź fachowca", ale to raczej porażka była.
  6. witaj ja robilem to 2 lata temu w skoczowie przepust przez row melioracyjny moge ci dac namiary do goscia nr tel 600 755 150
  7. Witam wszystkich zaczynam budowe na wiosne 2015 dom okolo 110 m2 pow uzytkowej prosty w budowie bez lukarn i balkonow dach dwuspadowy -miejscowosc skoczów bede budowal metoda gospodarcza czyli ja jako pomocnik i znajomy fachowiec od murowania + jezcze jedna osoba do pomocy jak bedzie potrzebna czy mozecie polecic jakies hurtownie i jakis tartak z w miare tanim materialem z okolic ? z racji tego ze robocizna wyjdzie mnie bardzo malo chcialem zapytac ile placiliscie za same materialy na stan sso ? z gory dziekuje za kazda informacje pozdrawiam
  8. Witam serdecznie wszystkich forumowiczów i proszę o radę oraz nakierowanie mnie na właściwą drogę przy budowie. Mamy płaską działkę około 10 arów w okolicy Ustronia i planujemy tam budowę domu jednorodzinnego. Dom ma być w technologii, która pozwala na jak najbardziej ekonomiczne jego utrzymanie. Trudno mi na tym etapie powiedzieć czy będzie to dom niskoenergetyczny czy pasywny ponieważ przypuszczam że będzie to kompromis pomiędzy kosztami budowy a możliwym do uzyskania efektem. Wiemy już co chcemy, chodź nie mamy jeszcze projektu. Na dzień dzisiejszy jest to mix 3 różnych projektów. Dom z adaptacyjnym poddaszem, docelowo około 140 m/2 powierzchni użytkowej + garaż jednostanowiskowy. W obrysie około 15-16 m. na 9-10 m. Dach dwuspadowy z nachyleniem około 40 st. Maksymalny koszt inwestycji to około 400 – 450 tyś zł do stanu końcowego. Moje pytania i prośby: - Jak sądzicie czy można wybudować taki dom przy takich założeniach kosztowych? - Ostatnio natknąłem się na taką stronę: http://budujedomypasywne.pl/ może ktoś ma jakieś doświadczenia jeżeli chodzi o osobę Wojciecha Witkiewicza? Czy w ogóle jest sens kontaktować się z tą firmą? - Doradźcie dobrymi kontaktami gdzie i do kogo ? - Może ktoś budował w okolicy Cieszyna i Ustronia dom o podobnych założeniach, prosiłbym o kontakt. Na wstępie nic więcej nie przychodzi mi do głowy żeby napisać, w razie braku jakiś informacji chętnie uzupełnię.
  9. Witam wszystkich:) Zaczynamy budowę w 2015 jak dobrze pójdzie. Obecnie załatwiamy papierki. Czy ktoś z was buduje na płycie fundamentowej? Szukam wykonawcy który zrobi to sensownie ale nie zedrze;) Pozdrawiam serdecznie
  10. Witam wszystkich budujacych! My jak zawsze mamy pod górkę. Dachówka na budowie,okna zamówione i termin montażu ustalony a tu niespodziewanie musieliśmy rozstać się z ekipą budowlana i zostaliśmy z niedokończoną więźbą.Wszyscy z polecenia teraz są zajęci i mamy duuuuży problem.Może ktoś z was ma namiary do solidnych fachowców wolnych od zaraz? Pozdrawiam
  11. Witam grupę z Cieszyna i okolic.Pewnie mogę się tu dołączyć ,bo planuję budowę w okolicach Skoczowa. Jestem dopiero na samym początku tej drogi,no może nie całkiem,bo działka już jest,ale teraz poszukuję biura projektowego. Może ktoś mógłby mi polecić sprawdzonego architekta lub biuro projektowe w Cieszynie lub okolicy.
  12. Witam Cieszyn i okolice:) ! My również w tym roku zaczynamy, pierwsze wbicie łopaty już tuz tuż.. Nasz dom stanie w Ustroniu, będzie parterowy ok. 170 m2 bez poddasza użytkowego - dom z "klocków LEGO". Samym faktem jestem przerażona, ale trzyma mnie myśl że kiedyś będziemy mieć własny dom i spokój naokoło (choć różnica może być gwałtowna zważywszy że obecnie mieszkamy w Krakowie:) ) Mam nadzieje że pomożecie
  13. Witam wszystkich budujących My budujemy w Kostkowicach (między Cieszynem a Dębowcem) i na razie mamy stan zero. Kilka fotek z budowy zamieściłem w dziale Bocianków 2014 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?223836-Bocianki-2014-Planujesz-budow%C4%99-w-tym-roku-Ten-dzia%C5%82-jest-dla-Ciebie/page43 Znacie może dobrą firmę zajmującą się wentylacją mechaniczną oraz ogarniętego kominiarza do późniejszego odbioru? Pozdrawiam
  14. Witam wszystkich cieplutko. Jak tam Wasze budowy? Nasz domek jest coraz ładniejszy,właściwie to pole bitwy zamienia się w domek z ogródkiem, hi hi Chcemy zamowić dachówkę Nelskamp i proponują cenę 2,65 brutto, co myślicie o tej cenie? Modena,Ty wspominałaś o niej,czekam na opinie Pozdrawiam
  15. Witam Jestem na forum od dawna jednak (dzięki tutejszemu urzędowi) dopiero teraz pojawia się po woli szansa na rozpoczęcie budowy w Wiśle. Mam pytanie jak to jest z tymi odwiertami przed rozpoczęciem projektowania domu? Są obowiązkowe czy nie? Jeśłi tak to jaką firmę polecacie i w jakich przedziałach cenowych wykonują te odwierty?
  16. Witaj Manitou Namiarów o które prosisz nie posiadam , ale podzielę się innymi Firmy z którymi miałam do czynienia , które dobrze się spisały na budowie: Odwierty do ekpertyzy geotechnicznej :http://www.geomorr.pl/ Ekipa do budowy domu .Adam Stronczek z Jastrzębia 501 560 350 . Super chłopaki ( 4 osoby) , pracowici, rzetelni i słowni. Mogę też polecić beton od Matuszka , wszystko bardzo sprawnie . Okna Scuco Hekaplast ( teraz Awilux ), rolety Krispol : Art Okna z Bielska Białej 508 239 299 U mnie spisali się bardzo dobrze , duża wiedza , bardzo dobra obsługa , sprawny montaż . Deska czołowa, łaty i kontrłaty: Tartak Dziendziel Zbigniew, Chybie ul. Bielska 3 , 606 855 203 Wiązary : http://www.wiazar-system.pl/ Brama Wiśniowski i drzwi KMT , Bomir http://www.bomir.com.pl/ , wszystko sprawnie, szybko , elegancko zamontowane Pozdrawiam wszystkich zaczynających budowę w tym roku Powodzenia
  17. Witam wszystkich, macie może namiary na sprawdzonego kierownika budowy z okolic Skoczowa, Cieszyna? Pozdrawiam
  18. Poszukuje sprawdzonej ekipy z naszego regionu do postawienia ogrodzenia z siatki lub panela tył a z przodu to się jeszcze okaże.Miałem kiedyś gościa z koparka z ogłoszenia i nigdy więcej już tego nie zrobię, dlatego polećcie mi kogoś
  19. 10 km na południe od Pawłowic leżały sobie normalnie na stanie, ale podobno mało chodliwy towar. Zimy nie widziałem u nas, ale dopadła mnie taka niemoc, że tydzień nie zaglądałem na budowę.
  20. Jak znajdziecie klienta na te gwoździe po tej cenie to zapytaj czy nie chce więcej bo ja w hurtowni płacę po 8 zł/kg. Pozdrawiam.
  21. Sprzedam pozostałości po budowie : -Słup do zawieszenia rozdzielnicy budowlanej ok 6 mb z hakami do podwieszenia kabla koszt 48zł - IZOHAN Izobud WM 2K PLUS , 20 kg - 2 sztuki http://www.izohan.pl/pl_,oferta_izoh...BUD_WM_2K_PLUS data produkcji maj/ czerwiec 2013 -preparat dwuskładnikowy zawiera kuleczki polistyrenu które regulują grubość nakładania warstwy , nakłada się pacą . Koszt np. w icmarket 166,69zł http://www.icmarket.pl/izohan-izobud-plus-p-20192.html Super okazja po 89 zł za opakowanie( bo mi zawadza w piwnicy;)) -SILIKATY z Grupy silikaty -N24 - około 50 szt po 1, 90 zł za sztukę -N12- około 100-120 sztuk po 1,5 zł za sztukę -1/2 NP połówkowe - 25 sztuk po 1,5 zł za sztukę -DESKI luzem i pozbijane w blaty ( do szalowania np. wieńca,ławy ) długie i krótkie - Wszystkie za pół ceny ( około 2 m3,więcej będzie wiosną ) odbiór okolice Pawłowic anna1020( tu małpa ) onet.pl Pozdrawiam:bye:
  22.  

• Dodaj nową pozycję...