Przegląd
- Co nowego w tym klubie
-
Grupa Puławy i okolice
magda2307 odpowiedział magda2307 → na topic → Grupa Puławy i okolice Grupa Puławy i okolice Topics
Halo Puławy, Czy to forum jeszcze żyje i jest szansa na wymianę doświadczeń > -
Grupa Puławy i okolice
favor1 odpowiedział magda2307 → na topic → Grupa Puławy i okolice Grupa Puławy i okolice Topics
Witam, dołączam się do wątku pvl o odświeżenie grupy Puławy i okolice. Szukam architekta do adaptacji projektu oczywiście niedrogiego czy ktoś z szanownych forumowiczów byłby w stanie kogoś polecić? Pozdrawiam -
Grupa Puławy i okolice
pvl odpowiedział magda2307 → na topic → Grupa Puławy i okolice Grupa Puławy i okolice Topics
Hej Może trzeba tu odświeżyć co nie co. Mamy zimę, ale zaraz będzie wiosna i czas prac budowlanych ruszy. Jestem tu zwierzak i chętnie poczytam wypowiedzi mniej lub bardziej doświadczonych, a może jakieś namiary na ekipy budowlane. Pozdrawiam i zachęcam do zamieszczania wpisów. -
Grupa Puławy i okolice
Feniks2012 odpowiedział magda2307 → na topic → Grupa Puławy i okolice Grupa Puławy i okolice Topics
Szukam opinii o firmie LECHBUD z Puław zajmującej się tynkami wewnętrznymi. Po wstępnej rozmowie i obejrzeniu ich tynków cw pod malowanie chyba zdecyduję się na to, żeby mi takie tynki wykonali. Jeśli ktoś miał z nimi do czynienia to proszę o opinię. podrawiam -
Grupa Puławy i okolice
daber odpowiedział magda2307 → na topic → Grupa Puławy i okolice Grupa Puławy i okolice Topics
Witam, Przygotowuję się do budowy w Górze Puławskiej. Czy ktoś z okolic ma jakieś doświadczenia z montażem pompy ciepła i mógłby polecić mi solidnego wykonawcę? Z góry dzięki. -
Grupa Puławy i okolice
EWBUD odpowiedział magda2307 → na topic → Grupa Puławy i okolice Grupa Puławy i okolice Topics
Jeśli cem -wapienne "pod malowanie" to zapraszam do mnie 667 003 003 -
Grupa Puławy i okolice
M62a odpowiedział magda2307 → na topic → Grupa Puławy i okolice Grupa Puławy i okolice Topics
Witam, czy ktoś mógłby polecić ekipę wykonującą tynki wewnętrzne, zamierzamy na wiosnę ruszyć z dalszym etapem budowy. Póki co mamy stan surowy otwarty i jesteśmy w trakcie oczekiwania na okna. Pozdrawiam. -
Grupa Puławy i okolice
Feniks2012 odpowiedział magda2307 → na topic → Grupa Puławy i okolice Grupa Puławy i okolice Topics
Witam kolegę Ja beton i bloczki kupowałem w Klikawie - Zakład Betoniarski Nowak. Za beton płaciłem 200zł za m sześcienny z pompą, dojazd gratis. Bloczki maja po 2,3 zł za sztukę, ale ponieważ brałem beton i 1300 sztuk bloczków więc utargowałem cene na 2,10 zł/szt. z dowozem gratis. Jakość bloczków w miarę dobra, na dwóch paletach było trochę popękanych bloczków, ale po telefonie do właściciela wymieniono mi je na dobre. Bloczki twarde i ciężkie, nie kruszyły się. Niektóre bloczki nie trzymały wymiarów - były o 1cm węższe lub krótsze, ale to i tak będzie wewnątrz zasypane, więc mi to nie przeszkadzało. Ogólnie jestem zadowolony z ich betonu i bloczków. Najlepiej podjedź do nich i je obejrzyj. Przy zakupie oczywiście targuj się. Pozdrawiam:) -
Grupa Puławy i okolice
beatrycza odpowiedział magda2307 → na topic → Grupa Puławy i okolice Grupa Puławy i okolice Topics
Witam, buduję sie w okolicy Puław.dopiero teraz znalazłam ten wątek, a wraz z nim parę cennych informacji.Beton zamawiać będziemy najprawdopodobniej z Ryk (cemar mają baze na Zakładach Azotowych), szukam też dobrych i niedrogich bloczków, ale z tego co tu czytam nie jest tak łatwo kupić dobry towar. Widzę,że na wątku mało osób się udziela.Informacje dotyczące producentów i wykonawców z naszego regionu są bardzo cenne, inaczej łatwo się nadziać. Mam pytanie odnośnie błoczków fundamentowych; może ostatnio ktoś kupował w dobrej cenie i dobre jakościowo??????Proszę o namiary. I od kiedy to Puławy są w podkarpackiem??????????????/ -
Grupa Puławy i okolice
witam w grupie puławskiej i wszystkich budujacych z okolic Puław:) Aktualnie załatwiam wszystkie dokumenty potrzebne do otrzymania pozwolenia na budowę, jeśli zdażę to w tym roku chciałbym wykonać fundamenty a w przyszłym roku ciag dalszy budowania. Zatem potrzebuję namiary na dobrego murarza do wybudowania domu i wykonania dachu. Najlepiej gdyby była to jedna ekipa, która wykona cały SSZ. Za wszelkie namiary z góry dziękuję i pozdrawiam:) -
Grupa Puławy i okolice
EDZIA odpowiedział magda2307 → na topic → Grupa Puławy i okolice Grupa Puławy i okolice Topics
Kochani Budujący z Puław. Zajrzyjcie proszę tutaj. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?211035-Nikola-potrzebuje-pomocy Szukamy mieszkania do wynajęcia dla rodziny, której w Sylwestra spłonęło mieszkanie. -
Grupa Puławy i okolice
jaxwo odpowiedział magda2307 → na topic → Grupa Puławy i okolice Grupa Puławy i okolice Topics
witam-Orientacyjny koszt ~3500zł (przyłącza: energia i woda, adaptacja bez zmian) -
Grupa Puławy i okolice
aramis2205 odpowiedział magda2307 → na topic → Grupa Puławy i okolice Grupa Puławy i okolice Topics
mam pytanie dotyczace adaptacji projektu. czy ktos we jakie sa jej koszta w pulawach. do adaptacji dochodzi projekt przylacz wod-kan + 2 zmiany poszerzenie garazu oraz przystosowanie kotlowni do paliwa stalego. -
Grupa Puławy i okolice
kliencik odpowiedział magda2307 → na topic → Grupa Puławy i okolice Grupa Puławy i okolice Topics
Halo halo Co za głucha cisza????????Nikt w Puławach się nie buduje i w okolicach? -
Grupa Puławy i okolice
mery26 odpowiedział magda2307 → na topic → Grupa Puławy i okolice Grupa Puławy i okolice Topics
Witam, poszukuję firmy robiącej wylewki z perlitobetonu, styrobetonu.szukam ale ciężko coś znaleźć. -
Grupa Puławy i okolice
kliencik odpowiedział magda2307 → na topic → Grupa Puławy i okolice Grupa Puławy i okolice Topics
Mam do odsprzedania Śnieżka Grunt - lateksowa emulsja podkładowa do wnętrz kolor: biały 2 opakowania po 10 l. Cena za wiaderko: 40 zł. Emulsja ma termin ważności do 28.07.2013. opakowania oryginalnie zamknięte pozostały mi po remoncie. odbiór osobisty na terenie Markuszowa, Nałęczowa, Lublina, Puław. Tel. : 512827901 lub @. Pozdrawiam -
Grupa Puławy i okolice
Cyborg odpowiedział magda2307 → na topic → Grupa Puławy i okolice Grupa Puławy i okolice Topics
Witam Podbijam temat ziemi do wyrównania działki około 4 dobrych samochodów -
Grupa Puławy i okolice
Witam, Jestem zainteresowany zakupem garażu po budowie. Czy ma ktoś do odsprzedania. Mam do sprzedania 20 l ŚNIEŻKA GRUNT LATEKSOWA EMULSJA PODKŁADOWA DO WNĘTRZ Cena do negocjacji. W razie pytań proszę o wiadomość. -
Grupa Puławy i okolice
Witam, Ile płacicliście za ocieplenie dachu + płyty k-g ( robocizna). Gdzie najtaniej kupić wełnę Isover SuperMata i Płyty k-g Rigips? Jeśli chodzi o namiar to wyśle w poniedziałek bo niesttey ukradli mi telefon z wszystkimi kontaktami:( Myślę że odległość nie jest duża do mnie przyjeżdzali pod Nałęczów.Pozdro. -
Grupa Puławy i okolice
wrzosowa11 odpowiedział magda2307 → na topic → Grupa Puławy i okolice Grupa Puławy i okolice Topics
Dziękuję za odzew i zrozumienie:)Hydraulik z Ryk trochę daleko, mimo to poproszę o namiary, bo dobry hydraulik jest na wagę złota! Myślałam, że z tą moją budową łatwiej pójdzie. Najpierw nacięłam się na hydraulika z Kazimierza, który przebił się z pionem i porobił podejścia. Cały czas chodził zawiany! Zrezygnowałam z niego oczywiście i konieczne były poprawki. Wylewki udało się jakoś zrobić, a nie bylo to łatwe, bo sklepienie jest kolebkowe ( jeśli kogoś interesuje styrobeton i namiary na ekipę , która go wylewa z maszyny-służe informacjami). Nastepnie znalazlam fachowca do ocieplania poddasza i drobnych robót murarskich, gadał dużo i wyglądało, że bardzo chętny jest do pracy, wyznaczył termin na 9 sierpnia i do tej pory się wykreca, ze ma co innego do roboty, że mu "dokładają". Po prostu zaczal mnie olewac .Zapytalam wprost czy rezygnuje z tej roboty, a on na to:"możemy robić", ale nawet nie raczy sam mnie informowac o kolejnych przesunieciach terminu rozp. prac. Dlatego powoli rozglądam się za inną ekipą.Pozdrawiam! -
Grupa Puławy i okolice
hydromax odpowiedział magda2307 → na topic → Grupa Puławy i okolice Grupa Puławy i okolice Topics
w tym okresie solidnych fachowców nie znajdziesz od zaraz. Pamiętaj, że każdy szanujący się fachowiec, który jest polecany przez ludzi ma przynajmniej na najbliższe 2-3 tygodnie zabite terminy jak nie więcej. Stąd zmuszony jesteś poczekać albo wybrać mniej szanującego się hydraulika, który od zaraz znajdzie wolny termin. Ale jest to ryzykowne. Mnie zawsze zastanawiało dlaczego od wiosny do czerwca jest dość spokojnie a poźniej do samej zimy jest tyle zleceń, że niestety trzeba odmawiać klientom. No ale cóż, to nie my budujemy.. Pozdrawiam! -
Grupa Puławy i okolice
Witam, ja robie ten sam zakres prac mogę polecić tylko solidnego hydraulika tylko oni są z RYK i niewiem czy beda chcieli trochę jechać. Jesli chcesz moge wysłać info na priv.Wiem cos o tym , że w sezonie trudno znaleźć solidnych i pewnych fachowców:( Pozdro i życzę owocnych poszukiwań. -
Grupa Puławy i okolice
wrzosowa11 odpowiedział magda2307 → na topic → Grupa Puławy i okolice Grupa Puławy i okolice Topics
Witam wszystkich Budujących z okolic Puław. Adaptuję poddasze w Kazimierzu i utknęłam, bo fachowcy ciagle odraczają termin rozpoczecia prac. Strasznie trudno znalezc dobrą ekipę w srodku sezonu.Wszyscy zajeci.Niektórzy az do grudnia! Poszukuję solidnych fachowców do ocieplenia poddasza ( folia-wełna-folia -plyta g-k),solidnego hydraulika i glazurnika. Może ktoś sprawdził i mógłby z czystym sumieniem polecić? -
Grupa Puławy i okolice
harnas33 odpowiedział magda2307 → na topic → Grupa Puławy i okolice Grupa Puławy i okolice Topics
Czesc, tez szukam ziemi do ogrodu, moze juz znalazlas? -
Grupa Puławy i okolice
Hej, Może ktoś polecić swoją ekipę do ocieplenia dachu i płyt k-g..???