Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. Polecam dekarza Piotra Sadowskiego i jego firmę Wi-dach. Konkretny, terminowy, dokładny, dba o sprzęt, uprzejmy. Mogę też polecić hydraulika Adriana Rzemka i jego firmę CWG. Lubi mieć jasność co klient chce, a czego nie i wszystko jest przedyskutowane aby nie było pomyłek. Jest też w miarę elastyczny jeżeli chodzi o zachcianki klienta i doradza co się sprawdzi, a co nie.
  3. Heeejo!! a tu dalej cicho? Parapety dawno zakupione a teraz szukam płytkarza. Pomocy!! może ktoś kogoś poleci? pozdrawiam
  4. hej wszystkim. pomóżcie! gdzie kupić parapety wewnętrzne?
  5. Hejo, ja niestety płytkarza nie znam. Przywitam się bo na wiosnę chcę budować stan surowy w okolicach Wyżyn w Białymstoku. Na tę chwilę mam pozwolenie, ekipę murarską i kierbuda. Nie dogadaliśmy jeszcze z nimi kto kupuje materiały i gdzie więc to jest do obgadania na najbliższy czas. Musimy też podnieść poziom drogi i utwardzić ją żeby auta dostawcze nie utonęły na wiosnę w błocie. Musimy tez dograć ze Starostwem i gminą Wasilków temat przydomowej oczyszczalni ścieków, pomyśleć o mediach. Hmmm, na Boże Narodzenie chcielibyśmy być już na swoim. Hahaha
  6. Witam wszystkich, potrzebuję namiarów na płytkarza - perfekcjonistę chodzi o położenie gresu o wymiarach 20 x 120 (podobno trudnego do położenia?) do salonu i kuchni oraz wykonanie dwóch łazienek (płytki, zabudowa wanny, wykonanie półki pod umywalkę itd). Z góry dziękuję za odpowiedzi
  7. Cześć wszystkim. Nazywam się Grzesiek i razem z żoną przymierzamy sie do kupna działki w Kurianach. Ktoś może już sie tam wybudował?
  8. halo halo czy ktoś tu jest? Pogoda paskudna, niestety nie sprzyja budowaniu.
  9. tomastell a na jakiej ulicy będziesz budować? Jaki projekt? Indywidualny czy gotowy?
  10. Dzięki za namiary. Będę dzwonić. U nas dach skończony wyszło sporo więcej kasy niż zakładaliśmy, ale jest. Okna wstawione. W ciągu miesiąca ruszamy z elektryką. i Szukamy hydralika tynki i posadzki...
  11. Witajcie! Mamy zamiar wybudowac domek w Grabówce k. Bialegostoku. Szukam sprawdzonej ekipy do stanu surowego, polecacie kogoś? z góry dziekuje:)
  12. Łącz toaletę z pomieszczeniem gospodarczym
  13. Kominek jak kominek, ale co powiecie o toalecie na parterze ? Zamierzam kupić taki bliźniak na Niemeńskiej, jakieś przeciwwskazania ?
  14. Witam wszystkich czy jest tu ktoś kto kupił bliźniaka w Nowodworcach, ulica Daliowa? Kominek w złym miejscu Pozdrawiam
  15. Kto z Was ma przydomową oczyszczalnię? Nie chcę szamba, szukam osób, które z wiadomych przyczyn- brak kanalizy mają takie rozwiązanie.
  16. Frezjaa ja mam okna z Vetrexu z ciepłym parapetem. Jestem zadowolona. Nie mieszkam jeszcze w swoim domku, ale jestem w nim kilka razy dziennie, więc okna są ok. Hydraulik- pan Jarosław Dziekoński KOOI. Bardzo konkretny człowiek. Wszystko wyjaśnia, rozrysowuje, tłumaczy do upadłego. Mamy zrobioną przez niego podłogówkę w całym domu, teraz w maju wstawia nam piec i zamontuje stelaże podtynkowe. Ocieplenie poddasza Szekbud- super ekipa, ekstra wykonanie. Ocieplaliśmy wełną. Robią też tynki- chyba... Ja mam już zrobione, ale tej ekipy nie polecę.
  17. Tu dalej cisza? Taka piękna pogoda, ruszajmy. My zamówiliśmy łaty dach i czekamy...
  18. hej Tak tak ruszmy się z rok mnie tu nie było ale teraz już będę zaglądała regularnie. Mamy stan surowy otwarty. Budujemy dom Alabaster II z domowych klimatów. Teraz etap szukania okien. Czy ktoś coś może polecić? Elektryk, hydraulik, tynkarze, ktoś od posadzek wszystko mile widziane. Pozdrawiam serdecznie
  19. Ale cisza.... zima się kończy to może ruszymy się trochę, co?
  20. witam szukam sprawdzonych fachowców do zrobienia i montażu bramy przesuwnej. pozdarwiam
  21. ja gdybym robił dziś to zastanowiłbym się nad pianką zamiast wełny
  22. Dobrej ekipy do ocieplenia poddasza wełną to powodzenia życzę w szukaniu Sam to wykonaj, będziesz miał pewność. Ekipy to Ci t wykonają tylko "szybko". Albo stój nad nimi i patrz na ręce non stop. Po dwóch dniach prawdopodobnie będziesz musiał szukać innej ekipy. Cała ta nasza budowlanka to taka "byle jakoś" zgarnąć kasę i lecieć dalej.
  23. Ale cisza..... Taka fajna pogoda na budowanie a tu nic... A ja potrzebuję namiary na dobrą ekipę do ocieplenia poddasza- wełną. Może coś- ktoś???? Może ktoś tu zajrzy?
  24. Dzień dobry. Mam z panem Zamierowskim taki sam problem. Wynikł on pośrednio z faktu, iż na jego stronie (http://www.gowork.pl/opinie_firma,1207719) nie znalazłem żadnej opinii o tym panu. Więc zleciłem mu wykonanie pracy. W moim przypadku wywiercił 12 m i stwierdził, że dalej to byłoby tylko naciąganie mnie na koszta (potem się okazało, że wydajność studni wyniosła max 300 litrów na godzinę, woda ciągle o mlecznym zabarwieniu, a więc niezdatna do spożycia) Dobrze byłoby umieszczać opinie o tym panu na stronce 1,. http://www.gowork.pl/opinie_firma,1207719 2, http://wyszukiwarka-krs.pl/nip-5422620070-geo-wiert-wojciech-zamierowski-c1d4adaf52
  25. GEO-WIERTY ZAMIEROWSKI WOJCIECH TO LENIWY PARTACZ 1. Wykonanie 12 metrów odwiertu zajęło mu tydzień. Codziennie przyjazd około 9.30 i wyjazd przed godz. 14. Ruchy wyjątkowo powolne. 2. Zakończył wiercenie w wodach gruntowych pomimo mojej sugestii, żeby wiercił głębiej. 3. Nie dowiercił się do pokładów wodonośnych. (To podobno łatwo określić na obserwując tzw. „urobek”) 4. Nie wykonał próby wydajności studni, bo on nie ma swojej pompy 5. Nie obsypał żwirem rury z zewnątrz. (to ma działać, jako dodatkowy filtr) Zapłaciłem mu, bo zapewniał, że wykonana studnia będzie miała wydajność minimum 1, 5 m 3 na godzinę. W tej chwili studnia może dać na godzinę max 300 litrów mętnej wody (takiej o mlecznym zabarwieniu) Pan Wojtek od 2 miesięcznie odbiera mojego telefonu no i nie oddaje pieniędzy
  26. Potrzebuję ok.100-150 stempli budowlanych. Jeśli będą świerkowe - będzie idealnie.Biorę i sosnowe. Bobry szaleją w Horodniance i muszę trochę wspomóc brzegi. Z góry dziekuję za wiadomości na priv.
  27.  

• Dodaj nową pozycję...