Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. Drodzy forumowicze, moglibyście doradzić, jak długo czeka się u nas w Starostwie na pozwolenie na budowę (tak w praktyce)? Kiedyś temat był już poruszany, ale to było kilka lat temu. Według mojej architekt pozwolenie można teraz dostać z łatwością w miesiąc, potwierdzacie?
  3. ZAPRASZAMY! Wydarzenie Szkoła Muratora odbędzie się w sobotę, 18 listopada w warszawskim Hotelu Bellotto przy ul. Senatorskiej 13/15. To pierwsze tego typu spotkanie redakcji oraz ekspertów MURATORA z osobami, które planują budowę lub są w trakcie. Wydarzenie organizują wspólnie redakcje: Muratora, Muratordom, Murator Projekty i Murator Finanse. Uczestnicy będą mogli skorzystać z wykładów oraz bezpłatnych, indywidualnych konsultacji na tematy architektoniczno-budowlane. Podczas spotkania eksperci odpowiedzą na najczęstsze pytania - jak rozplanować budowę domu, jak obliczyć koszty, jak załatwić formalności, jaką wybrać technologię, na jakie zdecydować się materiały. Pomogą wybrać projekt domu dostosowany do warunków działki i stylu życia rodziny. Swoją ofertę zaprezentują także producenci materiałów budowlanych. Każdy uczestnik otrzyma prezenty i kupony rabatowe (m.in. na projekt domu). W jednym miejscu ogromna dawka wiedzy o budowie domu! Zapraszamy do udziału w spotkaniu! Udział w wydarzeniu jest bezpłatny po dokonaniu rejestracji. Wystarczy wypełnić formularz na stronie: FORMULARZ TUTAJ Zapraszamy wszystkich aktualnych i przyszłych inwestorów! Weźcie ze sobą mapę działki, projekt, decyzję o warunkach zabudowy itp. Prosimy też o przekazanie tej informacji Waszym budującym znajomym. Informacji o Szkole Muratora i formularz także: TUTAJ http://cdn25.muratordom.smcloud.net/s/file/09/44/4a/09444a1fcc8dec46.jpg
  4. Witajcie to świetnie że jest tu taka grupa zrzeszająca sąsiadów Jestem nową osobą na forum. Chciałabym zacząć budowę domu "SYmpatyczny"C292 i w związku z tym- standardowe pytanie-> która ekipę budowlana polecacie? większość kontaktuów była wysłana prywatnie. Chciałabym aby byli dokładni, solidni i terminowi. Czekam na Wasze odpowiedzi i pozdrawiam serdecznie
  5. Witam, Sprzedam prowizorkę budowlaną - skrzynka z bezpiecznikami i gniazdami oraz przewód przyłącza napowietrznego. Niezbędne info w linku do allegro http://allegro.pl/prowizorka-budowlana-przylacze-prowizoryczne-i6617291581.html Pozdrawiam Michał
  6. Witam, poszukuję dokładnej i uczciwej ekipy budowlanej do budowy SSO domu piętrowego z silikatów na klej w Kobyłce. Czy betoniarnia w Radzyminie BTB nadal jest godna polecenia? Czy ktoś może ponadto polecić jakiś niedrogi i dobrze wyposażony skład budowlany w okolicy?
  7. Poszukiwana staranna, porządna ekipa do wylewek, budowa w Wołominie jakieś propozycje?
  8. Mogę polecić rewelacyjnego kierownika budowy do nadzoru, osoba konkretna i znająca bardzo dobrze przepisy, a na dodatek mająca sporo kontaktów do ekip budowlanych, razem z żoną byliśmy bardzo zadowolenie, z tego co Pamiętam jest z okolic Wołomina. tel 793 103 101
  9. Witam wszystkich, Niedługo zaczynam budowę (projekt Kasjopea 7 z MG projekt), poszukuję sprawdzonego architekta z Wołomina (lub okolic).
  10. Jak znajdziesz godnego polecenia hydraulika to proszę o namiary przyda mi się za jakiś rok pewnie
  11. Udało się szybciej niż się spodziewałam: Szymon Woźniak elektryczne instalacje Piwna 4 Wołomin woj. mazowieckie telefon: +48 22 7870998 e-mail: [email protected] tel. kom: +48 602384724
  12. Jeśli chodzi o elektryka to muszę poszukać wizytówki, ale znam gościa... zakładał u nas prąd budowlany na działce i robil skrzynke w ogrodzeniu. Ma właśnie znajomości w Legionowie i ja nic nie musiałam załatwiać wszystko sam ogarnął i to bardzo szybko Jutro poszukam wizytówki i wyśle nr tel. lub e-mail Pozdrawiam
  13. Witajcie grupowicze Zaczynamy budowę w Ossowie. Czy możecie mi doradzić, kiedy powinnam zgłosić się do PWiK o projekt kanalizacji? W drodze jest woda i kanalizacja ale nie ma dostępu dla naszej działki bo poprzedni właściciel nie chciał no i teraz trzeba to wykonać. Czy ktoś robił coś takiego? Z jakimi kosztami mamy się liczyć i ile to może potrwać? Jakiś rok temu pytałam w Urzędzie to nie można było nic robić ponieważ pozostał jeszcze ro gwarancji nawierzchni drogowej, rok minął więc zaczynam wracać do tematu. Jeśli możecie to podpowiedzcie nam
  14. Kochani, Buduję w Wołominie. Poszukuję godnego polecenia i przystępnego cenowo hydraulika oraz elektryka z kontaktami w PGE Legionowowo. a także kogoś solidnego od wylewek i tynków. Oczywiście równie chętnie wymienię się swoimi dotychczasowymi doświadczeniami Pozdrawiam
  15. Przestrzegam przed firmą MAW BUD Marek Woźny niestety firma okazała się tą z czarnych komedii. Panowie budowlańcy których przysłał właściciel Marek Woźny "uczyli się" budować na naszym domu. Do dzisiaj nie otrzymaliśmy dokumentacji uzytych materiałów. Po zapłaceniu ostatniej faktury kontakt stał się niemozliwy. Pan włascieel nie odbiera telefonów, nie odpowiada na sms-y. Niestety ich papractwo wychodzi teraz na każdym etapie. Mam zdjęcia nieprzytomnych pracowników więc zainteresowanych zapraszam na priv. OSTRZEGAM.
  16. Sprzedam zaprawę qucik mix do cegły mało nasiąkliwej (w tym klinkieru). Kolor stalowo szary 23 worki. Cena do negocjacji. Transport w zakresie własnym. Kontakt 721151666 http://new.tinygrab.com/b261b9985ea7d874806a0443c0b9f53bd66e826c66.jpg
  17. Dakea jest w tej samej grupie co pewna mało znana marka o nazwie Velux Pytanie jakie szanse na zniknięcie z rynku ma Velux ? Pytanie o tyle istotne że pewnie takie same szanse na zniknięcie ma Dakea... Aktualnie nastawiam sie na Fakro, ale jesli ktoś coś wie o Dakea to prosze o informacje. pozdrawiam mahoniowiec
  18. Tanie mięso to psy jedzą... Firma zniknie a Ty będziesz nadal miał papier na 20 lat gwarancji. Szukaj do skutku sprzedawcy z dobrą ceną, ale najlepszych marek.
  19. Dzien dobry wszystkim, budowa startuje za miesiąc, tymczasem kompletuje ekipy, zbieram oferty. Aktualnie szukam ekipy do położenia dachu, prosze o namiary na sprawdzone ekipy. Czy ktosz Was słyszał (może kupił) okna dachowe Dakea ? Planowałem fakro ale jeden z wykonawców proponuje mi okno dakea ultima, cena jest bardzo atrakcyjna, pytanie jak te okna sprawdzają sie w praktyce ? I hydraulika szukam, również prosze o namiary. pozdrawiam mahoniowiec
  20. Witajcie, mam do sprzedania stemple budowlane w ilości ok. 140 szt. o długości 2,7-3,0m. Niektóre nie były używane. Bardzo grube. Cena 4 pln/szt z dowozem w okolicy Wołomina. Tel. 783 994 479
  21. Witam, czy możecie polecić jakiegoś dobrego architekta/projektanta z powiatu Wołomińskiego do zrobienia projektu indywidualnego?
  22. Witam, czy możecie polecić jakiegoś dobrego architekta/projektanta z powiatu Wołomińskiego do zrobienia projektu indywidualnego?
  23. Ja natomiast polecam wywóz śmieci i gruzu z Wołomina, Kobyłki i okolic przez firmę BULI.
  24. Ja mam namiar na kierownika, który z rozmowy wydał się bardzo OK. Sam nie skorzystałem z usług bo w moim przypadku okazało się to zbyt kłopotliwe, natomiast osoba, która mi poleciła nie miała zastrzeżeń. Facet konkretny, spotykałem się z nim w M1 bo nam obu pasowało, jest z tych okolic. Rozmawiał z kimś o zmianach istotnych i nieistotnych w projekcie i wpisie w dzienniku więc mam wrażenie że jest elastyczny. Jak będziesz zainteresowana/ny to przypomnij na priv bo nie mam przy sobie teraz notatek z numerem telefonu. Ja poszukuje ekip do: - ułożenia blachodachówki (ewentualnie coś innego), rynien, przygotowanie lukarni, przedłużenia okapów i co tam jeszcze trzeba z tym dachem. Papa i deskowanie jest. - elewacji zewnętrznej i ocieplenia. Do ocieplenia mam też fundamenty na połowie budynku.
  25. witam, potrzebuje sprawdzonego kierownika budowy, dom jednorodzinny w Markach, ktoś może polecić? może ktoś też ma do sprzedania stemple oraz słupki i siatkę na tymczasowe ogrodzenie?
  26.  

• Dodaj nową pozycję...