Przegląd
- Co nowego w tym klubie
-
ZAPRASZAMY! Wydarzenie Szkoła Muratora odbędzie się w sobotę, 18 listopada w warszawskim Hotelu Bellotto przy ul. Senatorskiej 13/15. To pierwsze tego typu spotkanie redakcji oraz ekspertów MURATORA z osobami, które planują budowę lub są w trakcie. Wydarzenie organizują wspólnie redakcje: Muratora, Muratordom, Murator Projekty i Murator Finanse. Uczestnicy będą mogli skorzystać z wykładów oraz bezpłatnych, indywidualnych konsultacji na tematy architektoniczno-budowlane. Podczas spotkania eksperci odpowiedzą na najczęstsze pytania - jak rozplanować budowę domu, jak obliczyć koszty, jak załatwić formalności, jaką wybrać technologię, na jakie zdecydować się materiały. Pomogą wybrać projekt domu dostosowany do warunków działki i stylu życia rodziny. Swoją ofertę zaprezentują także producenci materiałów budowlanych. Każdy uczestnik otrzyma prezenty i kupony rabatowe (m.in. na projekt domu). W jednym miejscu ogromna dawka wiedzy o budowie domu! Zapraszamy do udziału w spotkaniu! Udział w wydarzeniu jest bezpłatny po dokonaniu rejestracji. Wystarczy wypełnić formularz na stronie: FORMULARZ TUTAJ Zapraszamy wszystkich aktualnych i przyszłych inwestorów! Weźcie ze sobą mapę działki, projekt, decyzję o warunkach zabudowy itp. Prosimy też o przekazanie tej informacji Waszym budującym znajomym. Informacji o Szkole Muratora i formularz także: TUTAJ http://cdn25.muratordom.smcloud.net/s/file/09/44/4a/09444a1fcc8dec46.jpg
-
MARKI i okolice ;)
mr718 odpowiedział mr718 → na topic → MARKI i okolice ;) MARKI i okolice ;) Topics
edit=stemple sprzedane. -
MARKI i okolice ;)
Piotr Wawa odpowiedział mr718 → na topic → MARKI i okolice ;) MARKI i okolice ;) Topics
Ciągle aktualne! Mam do sprzedania około 200 stempli po 3,5PLN sztuka oraz garaz blaszak 2m x 3m za 300PLN. Ktoś chętny? Odbiór osobisty, nie mam transportu -
MARKI i okolice ;)
admiralbar odpowiedział mr718 → na topic → MARKI i okolice ;) MARKI i okolice ;) Topics
Kupię deski calówki/szalunkowe/po zalaniu stropu, nadające się do ponownego wykorzystania, jak najdłuższe. Najlepiej bez gwoździ, transport i rozładunek po stronie sprzedającego, ale zwracam koszt (do 200-250zł) do Janówka Drugiego (koło Nowego Dworu Maz). Kontakt [email protected] lub przez priv. Pozdrawiam -
MARKI i okolice ;)
Piotr Wawa odpowiedział mr718 → na topic → MARKI i okolice ;) MARKI i okolice ;) Topics
Przypominam się, mam do sprzedania około 220 stempli budowlanych do podparcia stropu (3,5zł sztuka) - odbiór Marki, do sprzedania również garaż blaszak 2x3 - chętnych zapraszam na priv. -
MARKI i okolice ;)
alfa003 odpowiedział mr718 → na topic → MARKI i okolice ;) MARKI i okolice ;) Topics
Mam do sprzedania ok. 280 stempli budowlanych po 4 zł/szt, wysokość 310 cm. Odbiór Marki. -
MARKI i okolice ;)
emmalia odpowiedział mr718 → na topic → MARKI i okolice ;) MARKI i okolice ;) Topics
witam, potrzebuje sprawdzonego kierownika budowy, dom jednorodzinny w Markach, ktoś może polecić? -
MARKI i okolice ;)
teka odpowiedział mr718 → na topic → MARKI i okolice ;) MARKI i okolice ;) Topics
jeszcze raz dziekujemy -
MARKI i okolice ;)
D.S-Budownistwo odpowiedział mr718 → na topic → MARKI i okolice ;) MARKI i okolice ;) Topics
http://www.facebook.com/budowa.mazowieckie Witam ! Chciałem zaoferować swoje usługi w zakresie wykonania zlecenia, Budowa domów mazowieckie -
MARKI i okolice ;)
Przypominam się, mam do sprzedania około 220 stempli budowlanych do podparcia stropu, i pewnie niedługo będę miał do sprzedania garaż blaszak 2x3 - chętnych zapraszam na priv. -
MARKI i okolice ;)
Niestety nie znam sie kompletnie na tym :/ -
MARKI i okolice ;)
GraMar odpowiedział mr718 → na topic → MARKI i okolice ;) MARKI i okolice ;) Topics
Nie wiem, na ile to wiarygodne. Jeśli umiesz to porównać z wymaganiami gwarancyjnymi mojego kociołka Junkers Cerapur Smart 14-3C to byłabym /dozgonnie/ wdzięczna... http://www.wodociagmarecki.pl/woda/tabela-twardosci-jakosci-wody -
MARKI i okolice ;)
A możecie mi jeszcze powiedzieć jak wygląda kwestia jakosci wody w Markach? Potrzebne są jakieś uzdatniacze/zmiękczacze? -
MARKI i okolice ;)
GraMar odpowiedział mr718 → na topic → MARKI i okolice ;) MARKI i okolice ;) Topics
Po pierwsze poszłabym do Wodociągu na zwiady, na parterze przy furtce urzęduje przefajny młody wysoki człowiek, z kucykiem.... Poradzi Ci najżyczliwiej, mnie także kilka razy naprowadził na dobrą drogę, ostatnio z kranem ogrodowym A potem pojechałabym do Zielonki, do p.Nasiłowskiego i szukałabym rady odnośnie strony wykonawczej tej inwestycji. STD Nasiłowski wykonywał u mnie kanalizację w sierpniu, bardzo starannie.Znam ceny wykonania kanalizacji przez Wodociąg oraz przez firmy zewn W czerwcu b.r. wykonał w naszym domu także przyłącze gazowe w ulicy, od granicy działki do domu oraz w domu do trzech ujęć gazu. -
MARKI i okolice ;)
Witam, szukam porady. Niestety na chwilę obecną nie mogę skorzystać z funduszy unijnych za budowę przyłącza kanalizy z pompą. Mogą mi to zrealizować za darmo dopiero na przełomie 2017/18 roku. Chcę się wprowadzić 2 drugiej połowie 2016. I tutaj mam dwie możliwości: albo buduje szambo szczelne albo robię przyłącze z pompą i Wodociąg oddaje mi za 49% inwestycji. Z tego co się orientowałem ksozt przyłącza to okolo 15000 także bym musial wydać około 7500. Czy w moim przypadku budowalibyście przyłącze i zamknęli temat kanalizy na lata czy zaoszczedzili wstawili tymczasowo szambo? Jak jest z tym szambem, to jest na prawdę takie uciążliwe (nie mam doświadczeń zawsze byłem podpięty pod kanalizę)? Jaki jest koszt wywozu 1m3 ścieków w Markach? Byłbym wdzięczny za porady -
MARKI i okolice ;)
Mysław odpowiedział mr718 → na topic → MARKI i okolice ;) MARKI i okolice ;) Topics
właśnie - wylewki to i ja jestem zainteresowany, tynkami podobnie elektrykę robię sam (poniekąd wykształcenie, jak i inne instalacje w tym te z branży SEC i IT) ale raczej nie będę miał czasu pomóc no chyba że w ocenie projektu, poradach, automatyce, zabezpieczeniach, IT, etc. to moje branże związane m.in. z wykonywanym zawodem. Pozdrawiam PS - zapomniałbym - mam do sprzedania rury i kształtki kanalizacyjne Fi160, 0,5m, 1m, 2m, 30st, 45st - w ilości starczającej na mały domek sprzedam bo u mnie zostały i się nie mogą doczekać nowego użytkownika. Odbiór najchętniej osobiście w Markach. Rury to SN8 lite, cena do dogadania, na pewno taniej niż w okolicznych hurtowaniach, a to markowy atestowany materiał. -
MARKI i okolice ;)
A macie kogoś od tynków? -
MARKI i okolice ;)
adamfcb odpowiedział mr718 → na topic → MARKI i okolice ;) MARKI i okolice ;) Topics
Jak elektryk to Eryk 602 333 732 a jak wylewki to forumowy TEKA. -
MARKI i okolice ;)
Dzięki:) szukam na wiosnę elektryka, i kogoś od wylewek. Warto iść w anhydryt? Macie kogoś do polecenia? -
MARKI i okolice ;)
adamfcb odpowiedział mr718 → na topic → MARKI i okolice ;) MARKI i okolice ;) Topics
Widziałem Piotr budowa idzie pełną parą Gratulacje Pamietaj że firmę od okien mam fantastyczną, więc nie szukaj nic innego. -
MARKI i okolice ;)
Sprzedam po budowie około 220 stempli o długości około 2,9m. Świeżo rozszalowane. Odbiór osobisty Marki. -
MARKI i okolice ;)
andypj odpowiedział mr718 → na topic → MARKI i okolice ;) MARKI i okolice ;) Topics
witam, mam do sprzedania deski szalunkowe z tegorocznej budowy około 10 m3 , w Rembertowie - cena 230 pln za metr. tel.:668 324 573 -
MARKI i okolice ;)
KorBa81 odpowiedział mr718 → na topic → MARKI i okolice ;) MARKI i okolice ;) Topics
Mam do sprzedania: Stemple budowlane 3m w ilości 320 sztuk. Stemple po mojej budowie, zakupione 2 miesiące temu świeże z tartaku. Cena 4,5 zł Odbiór osobisty z okolic Radzymina. Tel. 698613273 -
Nie wiem,czy to jeszcze aktualne,ale mam stemple do oddania za grosze,gm.Dąbrówka,namiarami też się podzielę kontakt na priv:)
-
MARKI i okolice ;)
Mam cały komplet, nawet z kablami, hakami itp odezwij się na ten forumowy nick, mogę podjechać w każdej chwili na budowę w tym tygodniu